5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Batman Begins» (2005) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Περιπέτεια – Σε αρκετά μικρή ηλικία, ο Μπρους Γουέιν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των γονιών του, μια εμπειρία που τον «στιγμάτισε» με αισθήματα ενοχής και εκδίκησης. Ταξιδεύοντας στη μακρινή Ασία, ο έφηβος πια Μπρους αναζητά «ψυχικό καταφύγιο» στους κόλπους της αίρεσης Ρας Αλ Γκουλ, μιας ομάδας αξιοσέβαστων, αλλά αμείλικτων πολεμιστών νίντζα.

Η επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι, δεν είναι ευχάριστη. Ο νεαρός εκατομμυριούχος, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πατέρα του, παρατηρεί με οργή και απογοήτευση την παρακμή της αγαπημένης του γενέτειρας, καθώς τώρα αποτελεί κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος. Ανακαλύπτοντας μια σπηλιά στα θεμέλια της έπαυλής του και κατασκευάζοντας μια πρωτότυπη, θωρακισμένη στολή, ο Μπρους Γουέιν υιοθετεί ένα δεύτερο χαρακτήρα, σκοτεινό και αμείλικτο στην πάταξη του εγκλήματος, που θα σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους κάθε λογής εγκληματίες.

Τώρα πια, κάθε νύχτα, ο Μπρους Γουέιν μεταμορφώνεται στον Μπάτμαν, τον Άνθρωπο – Νυχτερίδα, που με την αμέριστη βοήθεια του πιστού του μπάτλερ Άλφρεντ και εξοπλισμένος με hi-tech γκάτζετς, οργώνει τους δρόμους της Γκόθαμ Σίτι ματαιώνοντας τα σχέδια των εγκληματιών, που λυμαίνονται την πόλη.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Λίαμ Νίσον, Κίλιαν Μέρφι, Κέιτι Χολμς.

*Star, Πέμπτη 15/06 στις 21:00

«Μπιλ και Τεντ: Ταξίδι στο Μέλλον» (2020) σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Κωμική Περιπέτεια – Η μεγάλη ηγέτιδα του σύμπαντος δίνει τη μέγιστης σημασίας αποστολή στα κολλητάρια ροκάδες Μπιλ και Τεντ, να γράψουν εκείνο το νέο τραγούδι που θα σώσει τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε.

Αλλά αυτοί, αντί να κάτσουν να το συνθέσουν, αποφασίζουν να ταξιδέψουν εκ νέου στον χρόνο, ώστε να κλέψουν το τραγούδι από τους παλιούς εαυτούς τους.

Την ίδια ώρα, οι κόρες τους φτιάχνουν το δικό τους μουσικό θέμα, ώστε να βοηθήσουν τους πατεράδες τους να φέρουν την αρμονία στο σύμπαν.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Άλεξ Γουίντερ, Μπρίτζετ Λάντι-Πάιν, Σαμάρα Γουίβιγκ, Άντονι Κάριγκαν, Έρριν Χέις.

*Open, Πέμπτη 15/06 στις 21:10

«4 Μαύρα Κουστούμια» (2010) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ελληνική κωμωδία – Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Βερύκιος, Νίκος Κατής, Αναστάσιος Βασιλείου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 15/06 στις 23:00

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*Skai, Πέμπτη 15/06 στις 23:00

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*Open, Πέμπτη 15/06 στις 23:20