5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια – Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση!

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Δευτέρα 19/06, στις 21:00

«Επικίνδυνη ομορφιά» (2020) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δραματική Δράσης – Θανατηφόρα όμορφη και τρομακτικά αποτελεσματική στην επικίνδυνη δουλειά της, η Έιβα είναι ένας ολιγομίλητος μοναχόλυκος και παράλληλα ένας ψυχρόαιμος δολοφόνος, που καταφέρνει να νικήσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες με τη βοήθεια του Ντιουκ, του μέντορα της.

Αποξενώνεται πλήρως από την οικογένειά της, ενώ αφοσιώνεται στο σκοτεινό της επάγγελμα, εκτελώντας τα θύματα που της αναθέτει η εταιρεία της.

Έχει όμως ένα σημαντικό ελάττωμα, που μπορεί να της αποβεί μοιραίο: ρωτάει τα θύματά της τί έκαναν στη ζωή τους και υπάρχει συμβάλαιο θανάτου εναντίον τους, παραβιάζοντας έτσι το πρωτόκολλο.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να εκτελέσει έναν περιζήτητο στόχο, η Έιβα επανενώνεται με την οικογένειά της μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, χωρίς να γνωρίζει ότι μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου της.

Τώρα, καθώς η Έιβα προσπαθεί να τακτοποιήσει παλιούς λογαριασμούς και να επανασυνδεθεί με τους αγαπημένους της, κάθε δολοφόνος στην εταιρεία της προσπαθεί να την σκοτώσει. Μπορεί η Έιβα να βασιστεί στον Ντιουκ για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της;

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κόλιν Φάρελ, Τζίνα Ντέιβις, Τζον Μάλκοβιτς, Τζές Γουέιξλερ, Νταϊάνα Σίλβερς

*Star, Δευτέρα 19/06, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος Ορχήστρα» (1970) σκηνοθεσία Σερζ Κορμπέρ

Κωμωδία – Ο κος Εντουάρ είναι χορευτής, μουσικός, ιμπρεσάριος, σκηνοθέτης και μάνατζερ, όλα σε ένα, ενός μπαλέτου, το οποίο μεταχειρίζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Ενώ βρίσκονται σε περιοδεία στην Ιταλία, ένα μωρό βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά του και μετατρέπει τον Εντουάρ, ενάντια σε κάθε προσδοκία, σε στοργικό πατέρα.

Σύντομα, όμως, η ζωή του κατακλύζεται από μωρά και χάος, οδηγώντας τον άλλοτε επί παντός επιστητού Εντουάρ στην απόλυτη τρέλα.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές , Νοέλ Αντάμ, Ολιβιέ ντε Φινές, Πακ Άνταμς

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/06, στις 22:00

«Robocop» (2014) σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Δευτέρα 19/06, στις 23:45

«The Nice Guys» (2016) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Κωμωδία Δράσης Ο Χόλαντ Μαρτς (Ράιαν Γκόσλινγκ) είναι ένας άτυχος ιδιωτικός ντετέκτιβ και Τζάκσον Χίλι (Ράσελ Κρόου) είναι ένας μπράβος που βγάζει τα προς το ζην δέρνοντας ανθρώπους.

Αυτό το ταιριαστό δίδυμο πρέπει να συνεργαστούν, αφού ο Χόλαντα προσλαμβάνεται για να ερευνήσει την προφανή αυτοκτονία της διάσημης πορνοστάρ Misty Mountains.

Ο Χόλαντ σύντομα θα διαπιστώσει ότι η νεαρή χίπισσα που τον προσέλαβε, η Αμέλια, έχει προσεγγίσει για τον ίδιο λόγο και τον Τζάκσον Χίλι που συνήθως δουλεύει… με τις σιδερογροθιές του.

Η έρευνά τους τους οδηγεί σε σκοτεινά μέρη, η Αμέλια εξαφανίζεται, αλλά και όποιος άλλος εμπλέκεται στην υπόθεση φαίνεται να καταλήγει νεκρός.

Καθώς οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν και να γίνουν οι “The Nice Guys”πρέπει να τα βάλουν με έναν κόσμο γεμάτο εκκεντρικούς μπράβους, στρίπερς ντυμένες γοργόνες, ακόμα και με μια πιθανή κυβερνητική συνωμοσία.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Ματ Μπόμερ, Λόις Σμιθ, Μάργκαρετ Κουάλι, Γιάγια Ντα Κόστα

*Open, Δευτέρα 19/06, στις 02:00