4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν Γκιλκρεστ (Μπράντλεϊ Κούπερ) ένας αναγνωρισμένος ιδιωτικός, εργολάβος και σύμβουλος όπλων του στρατού επιστρέφει στη αμερικανική βάση στη Χαβάη, μετά από μία αποστολή που δεν πήγε καθόλου καλά.

Στη Χαβάη, όπου σημείωσε τους μεγαλύτερους θριάμβους της σταδιοδρομίας του, για να υπηρετήσει έστω και ως ιδιώτης, πρέπει να γίνει αποδεκτός από τον διοικητή της βάσης Στρατηγό Ντίξον (Άλεκ Μπολντγουιν) και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μέντορά του, Κάρσον Γουέλς (Μπιλ Μάρεϊ).

Εκεί όμως, η μοίρα τον φέρνει πάλι κοντά με μια παλιά αγάπη, την Τρέισι (Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) η οποία πλέον είναι παντρεμένη -αλλά όχι ευτυχισμένη;- με τον πιλότο Τζον Γουντσάιντ (Τζον Κρασίνσκι).

Παράλληλα όμως η γνωριμία με την αξιωματικό Άλισον (Έμμα Στόουν), που έχει τον Μπράιαν υπό την επίβλεψή της, καθώς φροντίζει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του στρατού, φαίνεται πως θα γεννήσει μία αναπόφευκτη ερωτική έλξη.

Ο Μπράιαν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δύσκολη απόφαση να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό ή να ακολουθήσει τις εντολές του εργοδότη του.
Πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θέλει να ξαναμπεί στη ζωή της Τρέισι ή να κάνει μια καινούργια αρχή με την Άλισον και πώς θα ισορροπήσει τις νέες του ευθύνες με τις παλιές.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Τετάρτη 21/06 στις 20:45

«Οι Αναλώσιμοι 2» (2012) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης – Ο Μπάρνεϊ Μπος, ο Λι Κρίστμας, ο Γιν Γιανγκ, ο Γκούναρ Γιένσεν, ο Τολ Ρόουντ και ο Χέιλ Σίζαρ επανενώνονται, καθώς ο Κύριος Τσερτς προετοιμάζει τους Αναλώσιμους για μία φαινομενικά απλή αποστολή. Τα σχέδιά τους όμως πάνε στράφι όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν. Εχοντας πλέον στο πλευρό τους δύο νέα μέλη, τους Μπίλι Δε Κιντ και Μάτζι, οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τσακ Νόρις, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Τετάρτη 21/06 στις 21:00

«Nina» (2016) σκηνοθεσία Σίνθια Μορτ

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία ξεκινά στη Γαλλία, όπου η Νίνα Σιμόν ζει πλέον απομονωμένη παλεύοντας με την κατάθλιψη.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στην καριέρα της, προσλαμβάνει έναν νεαρό νοσηλευτή, τον Κλίφτον Χέντερσον, τον οποίο υποδύεται ο Ντέιβιντ Ουέλοου.

Ο Κλίφτον ξεκινά ως βοηθός της Νίνα, έμπιστος και τελικά ως μάνατζέρ της.

Καθώς η Νίνα επιστρέφει στη βιομηχανία της μουσικής για να ανακτήσει την παλιά της δόξα, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

Οι φυλετικές διακρίσεις που βίωσε η Νίνα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της επιβάρυναν την ψυχική της υγεία. Σε όλη της τη ζωή βρίσκεται σε μια διαμάχη με την ταυτότητά της ως μαύρη γυναίκα και καλλιτέχνης, σε μια βιομηχανία που οι λευκοί αποφασίζουν.

Η εύθραυστη ψυχική υγεία της, επηρεάζει  έντονα την προσωπική της ζωή και την καριέρα της, κάνοντάς την συχνά να αμφισβητεί τις ικανότητες και τον σκοπό της.

Επιπλέον, το “Nina” παρουσιάζει την περίπλοκη σχέση της Nina Simone με τον μάνατζέρ της.

Η Νίνα παρά τις δυσκολίες που βιώνει εξακολουθεί να είναι παθιασμένη με τη μουσική της και τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει μέσω αυτής.

Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Κεβιν Μάμπο, Έλλα Τόμας, Ρόναλντ Γκούντμαν, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικ Επς

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 21/06 στις 22:00

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 21/06 στις 23:15