5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Εξαίρεση στον Κανόνα» (2016) σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπήτυ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Γουόερν Μπίτυ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η εξαίρεση στον Κανόνα, στην οποία υποδύεται τον θρυλικό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ.

Η ταινία βασίζεται σε γεγονότα από τη ζωή του επιχειρηματία και παραγωγού ταινιών Χάουαρντ Χιουζ, διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1958 και αφηγείται τη ρομαντική σχέση μεταξύ μιας νεαρής ηθοποιού και του οδηγού της, η οποία απαγορεύεται χάρη στους όρους που θέτει ο εργοδότης τους, ο Χάουαρντ Χιουζ, να μην συνάπτονται σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Η Μάρλα Μάμπρεϊ (Λίλι Κόλινς), βασίλισσα της ομορφιάς στην πόλη της και πιστή βαπτίστρια υπογράφει συμβόλαιο με τον διαβόητο παραγωγό Χάουαρντ Χιουζ (Γουόρεν Μπίτι), και φτάνει με το αεροπλάνο στο Λος Άντζελες.

Στο αεροδρόμιο, συναντά τον οδηγό που θα την παραλάβει, τον Φρανκ Φόρμπς, ο οποίος έχει κλείσει μόλις δύο εβδομάδες στη δουλειά και αναθρεμμένος επίσης από θρησκευτικά συντηρητικό περιβάλλον.

Η αμοιβαία έλξη τους όχι μόνο θέτει σε δοκιμασία τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και αψηφά τον υπ’ αριθμόν ένα κανόνα του Hughes: κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να έχει στενή σχέση με συμβασιούχο ηθοποιό.

θα καταφέρουν να γίνου Η Εξαίρεση στον Κανόνα ή θα υποχωρήσουν στις πιέσεις του εργοδότη τους;

Παίζουν: Γουόρεν Μπίτ, Λίλι Κόλινς, Άλντεν Έρενράιχ, Ανέτ Μπένιγκ, Άλεκ Μπαλντγουιν, Μάρτιν Σιν

*Open, Πέμπτη 22/06, στις 20:45

«Έντιμος Κλέφτης» (2020) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης – Ένα ληστής τράπεζας προσπαθεί να παραδοθεί στην αστυνομία καθώς ερωτεύεται μια γυναίκα και θέλει να ζήσει μια έντιμη ζωή, αλλά όταν διαπιστώνει ότι η ομοσπονδιακοί αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από τον ίδιο, αποφασίζει να πολεμήσει για να ξεπλύνει το όνομα του.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Τζάι Κόρτνεϊ

*Star, Πέμπτη 22/06, στις 21:00

«Μανταλένα» (1960) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία – Ο καπετάν Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Θόδωρος Μορίδης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 22/06, στις 23:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Πέμπτη 22/06, στις 00:15

«Φονικό Όπλο» (1987) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δράσης – Ο υπαρχιφύλακας Ρότζερ Μέρτοου, που μόλις «έκλεισε» τα πενήντα, αποκτά έναν καινούριο συνεργάτη, τον Μάρτιν Ριγκς, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Οι δυο τους αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου μιας από τις κόρες του Μάικλ Χανσάκερ, τραπεζίτη και παλιού συμπολεμιστή του Μέρτοου στο Βιετνάμ.

Ενώ όμως αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση, οι Μέρτοου και Ριγκς, χωρίς να το καταλάβουν, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από μια ομάδα αδίστακτων βετεράνων του Βιετνάμ.

Μετά από έρευνες και με κίνδυνο της ζωής τους οι δύο άνδρες θα ανακαλύψουν ότι επικεφαλής της ομάδας είναι ο Στρατηγός Πίτερ Μακάλιστερ, όπου με τη βοήθεια του πρωτοπαλίκαρού του, κυρίου Τζόσουα, έχει αποφασίσει να κλείσει για πάντα τα στόματά τους.

Όμως, οι Μέρτοου και Ριγκς δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Τομ Άτκινς, Μίτσελ Ράιαν, Νταρλίν Λαβ.

*Star, Πέμπτη 22/06, στις 02:30