8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Jumper» (2008) σκηνοθεσία  Νταγκ Λάιμαν

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντέιβιντ είναι ένας έφηβος μεγαλωμένος σε άσχημο οικογενειακό περιβάλλον, που ανακαλύπτει πως έχει μια μοναδική ιδιότητα: μπορεί να τηλεμεταφέρεται από το ένα μέρος στο άλλο. Μπορεί να δει δέκα ηλιοβασιλέματα την ίδια μέρα, να βρεθεί από τη Ρώμη στο Τόκιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα πράγματα όμως θα πάρουν για αυτόν μια θανάσιμη τροπή, όταν αρχίζει να τον κυνηγά μια μυστική υπηρεσία και ο Ντέιβιντ ανακαλύπτει ότι αποτελεί τον παίκτη – κλειδί σε έναν πανάρχαιο πόλεμο, άγνωστο στο ανθρώπινο είδος.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νταϊάν Λέιν, Σάμιουελ Τζάκσον

*Open, Παρασκευή 23/06, στις 20:30

«Transformers» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον.

Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές.

Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Οι Ντισέπτικονς επιθυμούν να ελέγξουν το AllSpark, το αντικείμενο που τους δημιούργησε, με την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα στρατό δίνοντας ζωή σε όλες τις μηχανές της Γης. Όταν τα Ότομπορτς ανακαλύψουν ότι ο Κύβος βρίσκεται στην Γη θα πάνε εκεί με στόχο να τον χρησιμοποιήσουν και να ανασυγκροτήσουν τον Κύβετρον.

Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας του Κυβού αναφέρονται στα γυαλιά του Σαμ Γουιντγουίκι (Σία λα Μπεόυφ). Όταν το ανακαλύψουν αυτό τα Τρανσφορμερς θα προσπαθήσουν να τον βρουν. Όταν ο Σαμ μάθει την αλήθεια σχετικά με τα γυαλιά αυτά θα συμμαχήσει με τους Ότομπορτς. Οι Ντισέπτικονς θα το ανακαλύψουν αυτό και θα καταδιώξουν τον Σαμ για να του πάρουν τα γυαλιά.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο.

*Skai, Παρασκευή 23/06, στις 21:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0» (2007) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης Ο Τζον Μακλέιν( Μπρους Γουίλις) επιστρέφει για ακόμα μία φορά για να σταματήσει κυβερνο-τρομοκράτες, που έχουν εισβάλλει σε κυβερνητικούς και εμπορικούς υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες.

Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία και τους καταδιώκει ανελέητα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζάστιν Λονγκ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Παρασκευή 23/06, στις 21:00

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Παρασκευή 23/06, στις 23:45

«Η Εκδίκηση της Ξανθιάς» (2001) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Κομεντί, Ρομαντική – Η ξεκαρδιστική κωμωδία, με πρωταγωνίστρια την Ρις Γουίδερσπουν στον ρόλο της Ελ, μιας φαινομενικά ελαφρόμυαλης ξανθιάς, η οποία το βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Λουκ Γουίλσον, Σέλμα Μπλερ, Μάθιου Ντέιβις, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Open, Παρασκευή 23/06, στις 00:00

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Παρασκευή 23/06, στις 00:15

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Παρασκευή 23/06, στις 01:45

«Διάγνωση: Φόνος» (2019) σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Μια σειρά δολοφονιών στο νοσοκομείο της Ατλάντα αποτελούν το νέο μυστήριο, που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν η ψυχολόγος και πρώην εισαγγελέας Χέιλι Ντιν και ο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ. Καθώς ο κατάλογος των υπόπτων μεγαλώνει με το θάνατο κάθε νέου θύματος, η φίλη του Φίντσερ, γιατρός Μέγκαν Φίλιπς κρίνεται ύποπτη για την πρώτη δολοφονία.

Οι ερευνητικές ικανότητες που διαθέτει η Χέιλι, αλλά και το πάθος της για δικαιοσύνη την οδηγούν σε έναν λαβύρινθο ενδείξεων, που καταλήγουν στον δολοφόνο. Όταν όμως φτάσει ένα βήμα πριν την αλήθεια, η Χέιλι γίνεται ο επόμενος στόχος του.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις, Λόρεν Χόλι, Μάθιου Μάκκολ

*Mega, Παρασκευή 23/06, στις 02:20