8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Τρίτη 27/06 στις 21:00

«The Grey» (2011) σκηνοθεσία Τζο Κάρναχαν

Περιπέτεια – Στην Αλάσκα, μια ομάδα εργατών, που απασχολούνται σε διυλιστήριο άντλησης πετρελαίου, επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα.

Μια τρομερή καταιγίδα, όμως, προκαλεί την πτώση του αεροπλάνου σε μια ερημική περιοχή, αποκλεισμένη από το χιόνι.

Μόνο επτά εργαζόμενοι επιβιώνουν. Ανάμεσα τους και ο Τζον Ότγουεϊ, που εργαζόταν ως  ελεύθερος σκοπευτής άγριων ζώων και προστάτευε τις ζωές των εργατών. Ο Τζον αναλαμβάνει την ηγεσία της ομάδας και στόχος τους είναι να κατευθυνθούν νότια, όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ένας άνισος αγώνας επιβίωσης ενάντια στην παγωνιά αλλά και μια αγέλη άγριων λύκων, ξεκινά…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Τζο Άντερσον, Φρανκ Γκρίλο, Ντάλας Ρόμπερτς

*Star, Τρίτη 27/06 στις 21:00

“Carol” (2015) σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς

Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, όταν γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ. Μια γοητευτική μεγαλύτερή της γυναίκα, παγιδευμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο. Σύντομα, η αθώα πρώτη συνάντησή τους θα δώσει τη θέση της σε μια βαθύτερη σχέση. Η ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Price of Salt”, της Πατρίσια Χάισμιθ, συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2015, όπου η Ρούνι Μάρα βραβεύτηκε για την ερμηνεία της. Η ταινία εξασφάλισε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες Α΄και Β’ γυναικείου ρόλου. Τέλος, η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης της έδωσε την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2015.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Μάρα Ρούνι, Κάιλ Τσάντλερ, Σάρα Πόλσον

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/06 στις 22:00

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Τρίτη 27/06 στις 00:10

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, και με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι το 2009, ο Τζέσι και η Σελίν είναι πλέον μαζί, έχουν δίδυμες κόρες, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ υπάρχει, αποδεικνύεται ένα δύσβατο ταξίδι.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών.

Η Σελίν από την άλλη εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που το έχει ανάγκη αλλά θα ανατραπεί η οικογενειακή καθημερινότητά τους. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο ενδεχόμενα, πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του, ξεσπούν οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση.

Οι ανασφάλειες ξυπνούν, η πορεία της ζωής γεμίζει δαίμονες και αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που μοιράζεσαι τη ζωή του σε καταπιέζει ή αν καταπιέζεται.
Ο έρωτας και το πάθος έχουν δώσει τη θέση τους σε ωμά κατηγορώ, απογοητεύσεις, επώδυνες αλήθειες και πικρά βλέμματα.

Πρέπει να ανταλλάξουν αλήθειες και να θυμηθούν τι τους έκανε να είναι μαζί. Κι αν αυτό που τους ένωσε τότε, είναι ακόμα ζωντανό, αληθινό και δυνατό ώστε να παραμείνουν μαζί.

Πρέπει πριν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη παραμυθένια κολοκύθα, ή αν κάποια παραμύθια είναι αληθινά.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Σϊμους Ντάβεϊ Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ

*Alpha, Τρίτη 27/06 στις 01:15

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Τρίτη 27/06 στις 01:00

«Οι τελευταίοι ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. Ο Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κλάιβ Όουεν, Κλιφ Κέρτις, Άξελ Χένι, Τσουγιόσι Ιχάρα.

*Star, Τρίτη 27/06 στις 01:15

«Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» (1997) σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Μυστηρίου Τρόμου – Μια παρέα τεσσάρων φίλων χτυπούν και σκοτώνουν έναν άνθρωπο στο δρόμο, μετά από ατύχημα με το αμάξι τους.

Τους πιάνει πανικός και αποφασίζουν να ρίξουν το πτώμα στη θάλασσα και να μην ξαναμιλήσουν ποτέ για το συμβάν.

Ένα χρόνο μετά, όλοι τους συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, μέχρι που μία κοπέλα από την παρέα θα λάβει ένα σημείωμα που γράφει: Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι..

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Αν Χεκ, Ράιαν Φιλίπε, Φρέντι Πρινς Τζούνιορ.

*Mega, Τρίτη 27/06 στις 02:10