15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες » (2019) σκηνοθεσία Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Animation – Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ (Γουίλ Σμιθ) και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ (Τομ Χόλλαντ) είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες.

Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς… δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυία και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές.

Όταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά.

Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος. Το «ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ» αποτελεί μια animation κωμωδία τοποθετημένη στον ταχύρρυθμο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας.

Με τις φωνές των: Γουίλ Σμιθ, Τομ Χόλαντ, Ρέιτσελ Μπροσνάχαν, Μαρκ Ρόνσον, Μάσι Όκα

*Open, Παρασκευή 30/06, στις 21:00

«Είκοσι γυναίκες κι εγώ» (1973) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε μια επιχείρηση γυναικείων εσωρούχων εργάζεται ο Κώστας Φιλίππου και είναι ο μοναδικός άντρας ανάμεσα σε πολλές γυναίκες που αποτελούν το προσωπικό της εταιρίας. Πολλές είναι αυτές που τον βλέπουν σαν υποψήφιο γαμπρό, άλλά ο Κώστας πρέπει να παντρέψει πρώτα τις δύο ανύπαντρες αδερφές του. Η Μπέτυ, μια νεαρή που εργάζεται στην επιχείρηση, είναι εκείνη που έχει κερδίσει την καρδιά του Κώστα. Όταν όμως τολμά να κάνει συζήτηση στο σπίτι του για γάμο αντιμετωπίζει την οργή της μητέρας του και των κοριτσιών…

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μπέτυ Λιβανού, Σμάρω Στεφανίδου, Ελένη Μαυρομάτη, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Ιμπροχώρη, Λυδία Λένωση, Ειρήνη Μαρκογιάννη, Ανθή Γούναρη, Βίλμα Τσακίρη, Κατερίνα Μπούρλου, Άννα Μεταλλίδου, Χρυσή Καριόρη, Ράνια Ιωαννίδου, Έλντα Γεωργοπούλου, Μάνια Κολιανδρή, Ειρήνη Δογάνη.

*Skai, Παρασκευή 30/06, στις 21:00

«Οι Μαχητές των Δρόμων 5: Ληστεία στο Ρίο» (2011) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Περιπέτεια – Ο γοητευτικός πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόνερ, συνεργάζεται με τον πρώην κατάδικο Ντομ Τορέτο και βρίσκονται και οι δυο τους αντιμέτωποι με το Νόμο, στο αφιλόξενο, όπως αποδεικνύεται, τελικά, Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή πολλών κυβικών και μηδενικών… προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ελευθερία τους.

Άλλωστε, από τότε που ο Μπράιαν και η Μία Τορέτο απελευθέρωσαν τον Ντομ, οι τρεις τους βρίσκονται μόνιμα καθοδόν, διασχίζοντας ξέφρενα τα σύνορα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από τις Αρχές, που τους καταδιώκουν αμείλικτα.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, λοιπόν, οι τρεις τους μαζί με μια «επίλεκτη» ομάδα ξέφρενων μαχητών των δρόμων, θα πρέπει να τα βάλουν με τον υπόκοσμο, που τους θέλει νεκρούς. Ο σκληρός ομοσπονδιακός πράκτορας Λιουκ Χομπς θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους συλλάβει, μολονότι, πολύ γρήγορα, θα καταλάβει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να διακρίνει κανείς τους καλούς από τους κακούς και πως ο μόνος σύμμαχός του είναι το ένστικτο. Μόνο του μέλημα, να είναι εκείνος αυτός, που θα τους βρει πρώτος.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Τζορντάνα Μπρούστερ.

*Star, Παρασκευή 30/06, στις 21:00

«Βόμβα» (2019) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Δραματική – Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου, Μάλκομ Μακ Ντάουελ, Άλισον Τζάνεϊ, Κέιτ Μακ Κίνιν, Κόνι Μπρίτον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/06, στις 22:00

«Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Δύο νέοι, η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) – κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λάμπρος Κωνσταντάρας) – και ο Κώστας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) – δόκιμος αξιωματικός – γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του.

Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων.
Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο.

Η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 30/06, στις 22:00

«Bullet to the Head» (2012) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Περιπέτεια – Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό. Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης. Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Μομόα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάρα Σάχι.

*Open, Παρασκευή 30/06, στις 23:00

«Ο Ρωμιός έχει Φιλότιμο» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Τηλέμαχος είναι χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, η οποία του ασκεί πιέσεις προκειμένου να παντρευτούν. Εκείνος όμως θέλει πρώτα να παντρέψει την αδελφή του, η οποία έχει περάσει την “προβλεπόμενη” ηλικία γάμου. Απελπισμένος, ο Τηλέμαχος αποφασίζει να αναζητήσει γαμπρούς ακόμα και στις αγγελίες των εφημερίδων.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίτση Κωνσταντάρα, Σταύρος Ξενίδης, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Ραφαήλ Ντενόγιας, Πόπη Δεληγιάννη, Στάθης Χατζηπαυλής, Νίκη Λινάρδου, Εύα Φρυδάκη

*Skai, Παρασκευή 30/06, στις 23:15

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.  Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Σκοτ Γκλεν, Άλμπερτ Φίνεϊ, Τζόαν Άλεν, Έντγκαρ Ραμίρεζ

*Star, Παρασκευή 30/06, στις 23:45

«Αρκετά! » (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Θρίλερ – Η Σλιμ, μια απλή σερβιτόρα που γνωρίζει και παντρεύεται έναν πλούσιο εργολάβο.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει ένα αληθινό παραμύθι, σύντομα η ζωή της μετατρέπεται σε μαρτύριο μέσα από την ψυχολογική και σωματική βία που της ασκεί καθημερινά.

Ο γοητευτικός άντρας της σύντομα γίνεται ένας καταπιεστικός, κτητικός, άπιστος και βίαιος.

Όταν πια δεν αντέχει άλλο η Σλιμ αποφασίζει να το σκάσει, μαζί με την μικρή τους κόρη, και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή.
Ο άντρας της όμως δεν θα τις αφήσει σε ησυχία και θα τις καταδιώξει πραγματοποιώντας τις απειλές του.

Τότε έρχεται η στιγμή που θα πει: Αρκετά! Η Σλιμ θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Τώρα πια συνειδητοποιεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν αυτή και η κόρη της από τον βίαιο πρώην άντρα της είναι να τον σκοτώσει…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλλυ Κάμπελλ, Τέσα Άλλεν, Τζούλιετ Λιούις, Νταν Φούτερμαν.

*Open, Παρασκευή 30/06, στις 00:10

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 30/06, στις 00:15

«Σίσυ, τα Μοιραία Χρόνια» (1957) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της.
Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της.

Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει. Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/06, στις 00:50

«Jumper» (2008) σκηνοθεσία  Νταγκ Λάιμαν

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντέιβιντ είναι ένας έφηβος μεγαλωμένος σε άσχημο οικογενειακό περιβάλλον, που ανακαλύπτει πως έχει μια μοναδική ιδιότητα: μπορεί να τηλεμεταφέρεται από το ένα μέρος στο άλλο. Μπορεί να δει δέκα ηλιοβασιλέματα την ίδια μέρα, να βρεθεί από τη Ρώμη στο Τόκιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα πράγματα όμως θα πάρουν για αυτόν μια θανάσιμη τροπή, όταν αρχίζει να τον κυνηγά μια μυστική υπηρεσία και ο Ντέιβιντ ανακαλύπτει ότι αποτελεί τον παίκτη – κλειδί σε έναν πανάρχαιο πόλεμο, άγνωστο στο ανθρώπινο είδος.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νταϊάν Λέιν, Σάμιουελ Τζάκσον

*Open, Παρασκευή 30/06, στις 01:00

«Βασικό Ένστικτο» (1992) σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν

Δράσης Μυστηρίου – Το neo-noir αριστούργημα του Βερχόφεν επικεντρώνεται στην έρευνα του ντετέκτιβ Νικ Κάραν (Μάικλ Ντάγκαλς) για τη δολοφονία του ροκ σταρ Τζόνι Μποζ, ο οποίος δολοφονήθηκε με παγοθραύστης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η βασική ύποπτος είναι η είναι η ιδιοφυής, διάσημη συγγραφέας Κάθριν Τραμελ (Σάρον Στόουν), με σπουδές Λογοτεχνίας και Ψυχολογίας, η οποία στο τελευταίο της βιβλίο περιέγραφε τη δολοφονία ενός ροκ σταρ με τον ίδιο τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μποζ.

Ο Μικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Η μοιραία ερωτική σχέση τους ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, ενώ τα στοιχεία από το παρελθόν της Κάθριν περιπλέκουν περισσότερο την έρευνα.
Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάρον Στόουν, Τζιν Τριπλχορν, Τζορτζ Ντζούντζα, Λειλάνι Σαρέλ, Γουέιν Νάιτ.

*Ant1, Παρασκευή 30/06, στις 01:15

«Μία Νύχτα στην Μπανγκόκ» (2020) σκηνοθεσία Γουάτς Καοσαγιανάντα 

Αστυνομική Δράσης – Ένας ήσυχος άντρας προσγειώνεται στην Μπανγκόκ, για διακοπές ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Όταν φτάνει σε μια μυστική τοποθεσία παραλαμβάνει ένα πακέτο που τον περίμενε εκεί, και καλεί ταξί μέσω μιας εφαρμογής.

Όταν το ταξί έρχεται, ο νεαρός υπόσχεται στην οδηγό να της δώσει 5.000€ για να τον μεταφέρει όλη νύχτα μέσα στην πόλη, κάνοντας τέσσερις στάσεις και χωρίς να πάρει κανέναν άλλο επιβάτη.

Εκείνη δέχεται, όμως στη δεύτερη στάση συνειδητοποιεί ότι ο επιβάτης της κάθε φορά που σταματούν διαπράττει μια δολοφονία! Τώρα είναι πια αργά για να κάνει πίσω, και οι αποφάσεις που θα πάρει θα αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή της.

Παίζουν: Μαρκ Ντακάσκος, Βανίντα Γκόλντεν, Πρίνια Ίντατσαϊ, Κέιν Κοσούγκι, Μάικλ Νιου.

*Skai, Παρασκευή 30/06, στις 01:15

«24 Ώρες Προθεσμία» (2017) σκηνοθεσία Μπράιαν Σμερζ

Δράσης – Ο Τράβις (Ιθαν Χοκ), ένας πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων παλεύει να βρει λόγο για να ζεί μετά τη δολοφονία της γυναίκας και του γιού του.

Όταν δέχεται μια δελεαστική πρόταση από έναν πρώην συνάδελφο να δουλέψει ως πληρωμένος δολοφόνος με μεγάλο οικονομικό όφελος το δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου και επικίνδυνου μυστικού οργανισμού.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την αποστολή του γίνεται αντιληπτός με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από την Ιντερπόλ. Και ενώ νομίζει ότι όλα τελείωσαν ξυπνάει στο τραπέζι μια χειρουργικής αίθουσας…

Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Ξου Κινγκ, Πολ Αντερσον, Λίαμ Κάνινγκχαμ, Ρούτγκερ Χάουερ

*Star, Παρασκευή 30/06, στις 02:00