8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Καλωσορίζουμε την εβδομάδα με ταινίες από τον καναπέ!

«Οι Ένορκοι» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Αστυνομική Δραματική Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει – αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα “κλοπής” των ενόρκων. Ένας αδίστακτος σύμβουλος ενόρκων προσπαθεί να επηρεάσει με εκβιασμούς και υποσχέσεις τους ενόρκους Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, ένας από τους ενόρκους παίζει το δικό του παιχνίδι, ζητώντας με τη βοήθεια μιας συνεργού τεράστια ποσά για να επηρεάσει το δικαστικό σώμα υπέρ ή της άλλης πλευράς.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Τζιν Χάκμαν, Ντάστιν Χόφμαν, Γκάρι Φλέντερ

*Open, Δευτέρα 03/07, στις 21:00

«Ο Επιβάτης» (2018) σκηνοθεσία Ζομ-Κολέτ Σερά

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ ΜακΚόλει (Λίαμ Νίσον) είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο.

Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο.

Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ.

*Star, Δευτέρα 03/07, στις 21:00

«Το Δίχτυ» (2016) σκηνοθεσία Κιμ Κι – Ντουκ

Δραματική – Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας.

Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Παίζουν: Ρίου Σέουνγκ-μπουμ, Λι Γουόν-τζουν, Κιμ Γιανγκ-μιν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 03/07, στις 22:00

«Πορεία Δυτικά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Μακλίν

Δράση, περιπέτεια – Στα δραματικά τοπία του Κολοράντο, ο Σίλας Σέλεκ, ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος, συναντά τον έφηβο Τζέι. Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Ο Τζέι έχει έρθει στην Αμερική για να βρει την αγαπημένη του, τα κίνητρα του Σίλας, όμως, παραμένουν μυστηριώδη.

Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους, Καλάνι Κουιέπο.

*Open, Δευτέρα 03/07, στις 23:45

«Million Dollar Baby» (2004) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ 

Δραματική – Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους.

Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα.

Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα από ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Χίλαρι Σουάνκ, Μόργκαν Φρίμαν, Μάικ Κόλτερ, Μάργκο Μαρτινντέιλ, Μάικλ Πένα, Άντονι Μακί

*Alpha, Δευτέρα 03/07, στις 00:15

«16 Τετράγωνα» (2008) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Περιπέτεια – 16 οικοδομικά τετράγωνα χωρίζουν τον εγκληματία Έντι Μπάνκερ, που κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης. Εκεί θα πρέπει να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας στον εισαγγελέα.

Μία διαδρομή ρουτίνας, που κανείς όμως δεν θέλει να αναλάβει και τελικά ανατίθεται στον αλκοολικό βετεράνο ντετέκτιβ, Τζακ Μόζλι. Μία υπόθεση, που πρόκειται περισσότερο για αγγαρεία, ξαφνικά εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον έμπειρο αστυνομικό.

Σε μια στιγμή αμέλειας του Τζακ, κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τον Έντι. Από εκείνο το σημείο και μετά, αρχίζει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, καθώς, όπως φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να φτάσει ζωντανός ο μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο πολυλογάς εγκληματίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, αφού αποτελεί τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση διαφθοράς του Αστυνομικού Σώματος.

Ολομόναχος ο κουρασμένος Μόζλι έρχεται αντιμέτωπος με ένα καίριο δίλημμα: να εκτελέσει το καθήκον του φροντίζοντας για την ασφαλή μεταφορά του φυλακισμένου αλλά μάρτυρα για την προκειμένη περίπτωση ή να παρανομήσει για να υποστηρίξει τους επί χρόνια συναδέλφους του οι οποίοι τώρα κατηγορούνται…
Παίζουν: Μπρους Γουίλις Μος Ντεφ Ντέιβιντ Μορς.

*Star, Δευτέρα 03/07, στις 00:45

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.