7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Όλες οι ταινίες που θα δούμε σήμερα στην τηλεόραση.

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον, Νικ Νόλτε, Ντάγκλας Μπουθ.

*Open, Τρίτη 27/06 στις 21:00

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Τρίτη 27/06 στις 21:00

«Ο Θάνατος του Στάλιν» (2017) σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι

Κωμωδία – Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953, ένας άνδρας πεθαίνει. Ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο ταράζει ολόκληρο το σώμα του. Γεμίζει σάλια και λερώνει τον εαυτό του. Πρόκειται να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο κι αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, η δουλειά του θα γίνει δική σου.

Αυτός ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. «Ο Θάνατος του Στάλιν» είναι μία σάτιρα για τις ημέρες πριν από τις κηδείες του Εθνοπατέρα.

Μέρες που ρίχνουν ένα σαρδόνιο φως σε όλη την τρέλα και την απάνθρωπη κατάσταση του ολοκληρωτισμού. Μέρες που δείχνουν όλους όσοι τον περιστοίχιζαν να μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του.

Παίζουν: Στιβ Μπουσέμι, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Πάντι Κόνσινταϊν, Ρούπερτ Φρεντ, Τζέισον Άιζακς, Μάικλ Πέιλιν, Tζέφρι Τάμπορ, Άντρια Ράιζμπορο

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/06 στις 22:00

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον

*Open, Τρίτη 27/06 στις 23:45

«Οι δώδεκα πίθηκοι» (1995) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Μυστηρίου – Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, η οποία είναι ατελής αλλά λειτουργεί ικανοποιητικά, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η αποστολή ανατίθεται σε έναν κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται ότι, αν τα καταφέρει, θα του απονεμηθεί χάρη. Ο άνδρας αυτός ταξιδεύει απρόθυμα σε διάφορες χρονικές στιγμές γιατί η μηχανή του χρόνου δεν έχει τελειοποιηθεί, αλλά τελικά καταφέρνει να βρεθεί στο 1996 και αρχίζει να ιχνηλατεί τους διασπορείς του ιού.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Μαντλίν Στόου, Μπραντ Πιτ, Τζόζεφ Μελίτο, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Σέντα.

*Alpha, Τρίτη 27/06 στις 00:15

«88 Λεπτά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Θρίλερ – 88’ λεπτά, που κυλούν σχεδόν σε φυσικό χρόνο.

Ο Αλ Πατσίνο σε έναν νέο καταιγιστικό ρόλο, ρουφάει τα 88 λεπτά ζωής, που του απομένουν και ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!

Ένα μυστήριο πρέπει να λυθεί και το ρολόι τρέχει αντίστροφα… Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που εργάζεται και ως ψυχίατρος για λογαριασμό του FBI, δέχεται μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή, σύμφωνα με την οποία του απομένουν μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα, που χρειάστηκε ο δολοφόνος της αδελφής του για να τη σκοτώσει πριν από αρκετά χρόνια.

Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο…

Παίζουν: Άλ Πατσίνο, Έιμι Μπρένεμαν, Λίλι Σομπιέσκι, Μπέντζαμιν Μακένζι

*Star, Τρίτη 27/06 στις 00:45

«Το Σημάδι του Δολοφόνου» (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με το τραυματικό παρελθόν του, όταν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι δράστης είναι ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε ηλικία οκτώ χρονών.

Με αφορμή μια αστυνομική ίντριγκα, ο Μάικλ Κέιτον Τζόουνς ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία μιας προβληματικής οικογένειας και πυροδοτεί μια δραματική καταδίωξη, που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σηκώνει εξ’ ολοκλήρου το συναισθηματικό φορτίο της ταινίας, αν και η αληθινή έκπληξη της ταινίας, είναι ο νεαρός ταλαντούχος Τζέιμς Φράνκο, στο ρόλο του ναρκομανούς γιου, ο οποίος ήδη βλέπει την καριέρα του στο Χόλιγουντ να απογειώνεται…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Φράνκο, Ντρίνα ντε Νίρο, Ελίζα Ντούσκου, Γουίλιαμ Φορσάιθ

*Mega, Τρίτη 27/06 στις 02:10