9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Το Απόλυτο Παιχνίδι» (2013) σε σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δράσης – Ο Ρίτσι Φορστ(Τζάστιν Τιμπερλεϊκ) είναι φοιτητής στο κολέγιο του Πρίνσετον και δεινός παίχτης του online pocker, αφού έτσι καταφέρνει και πληρώνει τα δίδακτρά του εδώ και αρκετό καιρό.

Μέχρι που σε ένα παιχνίδι, ένας άλλος παίχτης τον ξετινάζει κυριολεκτικά, αφήνοντάς τον απένταρο και πολύ θυμωμένο. Πεπεισμένος ότι αυτός που έστησε το παιχνίδι είναι ο μεγιστάνας του τζόγου Άιβαν Μπλοκ (Μπεν Άφλεκ), αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Κόστα Ρίκα για να τον γνωρίσει προσωπικά.

Η γνωριμία και η υπόσχεση που αποσπά για γρήγορα κέρδη και εύκολο πλούτο τον σαγηνεύουν και αποφασίζει να εμπλακεί στις επιχειρήσεις του Μπλοκ.
Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης του είναι μπλεγμένος σε διεθνές λαθρεμπόριο και το οργανωμένο έγκλημα. Παράλληλα τον προσεγγίζει το FBI, τον πιέζει να τους βοηθήσει να ξεσκεπάσουν και να συλλάβουν το αφεντικό του.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του και να φανεί πιο έξυπνος από τις δύο υπερδυνάμεις που τον έχουν περικυκλώσει

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μπεν Άφλεκ, Τζέμα Άρτερτον, Άντονι Μακί, Μάικλ Έσπερ

*Open, Τετάρτη 05/07 στις 21:00

«Κέντρο Ευφυΐας» (2016) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Κωμωδία – Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA.

Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του.

Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Τετάρτη 05/07 στις 21:00

«Πεθαίνω για σένα» (2009) σκηνοθεσία Νίκος Καραπαναγιώτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πως μια κλασική Ελληνική οικογένεια, με τα κλασικά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, αναστατώνεται όταν ανακατευτεί ο έρωτας και θα τους οδηγήσει σε ένα ερωτικό τρίγωνο…ίσως και τετράγωνο…

Η Ζωή, η μητέρα είναι πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού.
Ο Λουκάς ο πατέρας, είναι τροχονόμος, γράφει στίχους και βρίσκει την “μούσα” του στον εραστή της γυναίκας του!
Ο Νεκτάριος, ο έφηβος γιος τους ψάχνει να βρει την ερωτική του ταυτότητα.

Τέλος η κουφή γιαγιά, που ερμηνεύει η Μάρθα Καραγιάννη, περνάει το χρόνο της αγκαλιά με το κινητό της και παρότι κουφή, είναι η μόνη που ακούει τα “αστραπόβροντα” της ερωτικής θύελλας.

Όλοι μπλέκονται στο κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας, σε έναν κυκεώνα δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους.
Το κομφούζιο κορυφώνεται μ’ έναν απροσδόκητο θάνατο. Ή μήπως φόνο;

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Φάνης Μουρατίδης, Σήφης Πολυζωίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Νεκτάριος Λουκιανός, Μάρθα Καραγιάννη

*Ant1, Τετάρτη 05/07 στις 21:00

«Εντός Ορίων» (2017) σκηνοθεσία Φίλιπ φαν Λέου

Δραματική – Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για τη νοικοκυρά του σπιτιού και τα παιδιά της, τον φίλο μιας από τις κόρες της, τον πεθερό της, την οικογένεια μιας γειτόνισσας, και μια οικιακή βοηθό.

Όταν στον έξω κόσμο πέφτουν βόμβες και οι δρόμοι γεμίζουν ελεύθερους σκοπευτές, η μικρή αυτή κοινωνία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια ακολουθώντας τη ρουτίνα της.

Παίζουν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπουντ, Ζουλιέτ Ναβίς.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 05/07 στις 22:00

«Οι Καταφερτζήδες» (2013) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Ο Μπίλι και ο Νικ, δύο απολυμένοι πλασιέ, που ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για δεύτερη καριέρα, κάνουν αίτηση για δοκιμαστούν ως εκπαιδευόμενοι στην Google. Τελείως απροσδόκητα θα βρεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια ως «Νούγκλερς», για να διαγωνιστούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες διάνοιες του πλανήτη για μια θέση στο ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον της.

Παίζουν: Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Μαξ Μινγκέλα.

*Open, Τετάρτη 05/07 στις 23:00

«Αδίστακτα Πρόσωπα» (1997) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης – Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ (Τζον Τραβόλτα) αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι (Νίκολας Κέιτζ), τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει, ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν.

Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ (Αλεσάντρο Νίβολα). Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του.

Η πρωτοποριακή ιατρική τεχνική δείχνει να έχει αποτελέσματα, τουλάχιστον στην εμφάνιση που αποκτά και τώρα, αυτό που πρέπει να πετύχει είναι να ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας.

Τα πράγματα όμως ανατρέπονται, όταν ο Τρόι συνέρχεται και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί!

Αναγκάζει τους γιατρούς να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο στο δικό του πρόσωπο και ξυπνά με την εμφάνιση του Σον Άρτσερ…

Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλλεν, Τζίνα Γκέρσο, Νικ Κασσαβέτις, Αλεσάντρο Νιβόλα.

*Alpha, Τετάρτη 05/07 στις 00:15

«The Hangover Part III» (2013) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχουν περάσει δύο χρόνια από τις τελευταίες περιπέτειες της παλιοπαρέας.

Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στου (Εντ Χελμς), και ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα) ζουν ήσυχα με τις οικογένειές τους. Τα σημάδια των περιπετειών τους είναι πια καλά κρυμμένα έως και εξαφανισμένα, τα τατουάζ έχουν αφαιρεθεί με λέιζερ, από τα οικογενειακά άλμπουμ λείπουν όλες οι ένοχες φωτογραφίες και ο Mr. Τσόου (Κεν Τζεογκ), η πηγή των δεινών τους, βρίσκεται πλέον σε φυλακή της Ταϊλάνδης.

Οι τρεις φίλοι ζουν μακριά από τις κακόφημες περιοχές του Λας Βέγκας ή της Μπανγκόκ και μακριά από μπελάδες.

Οι τρεις, γιατί ο τέταρτος της παρέας, ο Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάκης) αναζητά ακόμα μάταια σκοπό στη ζωή του. Έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και έχει αφήσει τις φυσικές του παρορμήσεις ελεύθερες γεγονός, που πρακτικά σημαίνει παντελής έλλειψη αυτοπεριορισμού, κριτικής σκέψης, αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς!

Μόνο που σύντομα θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια των κολλητών του για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, που εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του…

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζον Γκούντμαν, Κεν Τζεν

*Star, Τετάρτη 05/07 στις 00:45

«Μην τα βάζετε με τους Τζόουνς» (2016) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Κωμωδία – Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες.

Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει.

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άισλα Φίσερ, Μινγκ Ζάο, Πάτον Όσβαλντ, Ματ Γουόλς, Κέβιν Νταν

*Ant1, Τετάρτη 05/07 στις 01:00

«Η 6η Μέρα» (2000) σκηνοθεσία Ρότζερ Σπότισγουντ

Περιπέτεια – Στο όχι μακρινό μέλλον ο Άνταμ Γκίμπσον (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ), ένας οικογενειάρχης και χειριστής ελικοπτέρου, επιστρέφοντας σπίτι του για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του, ανακαλύπτει ότι η ζωή του έχει κλαπεί από έναν κλώνο του και η ύπαρξη του έχει διαγραφεί. Ο Άνταμ εξαναγκάζεται να παλέψει για την ίδια του τη ζωή αντιμετωπίζοντας αμείλικτους δολοφόνους στην προσπάθειά του να αποκαλύψει ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτή την πλεκτάνη και ταυτόχρονα να ξεσκεπάσει μια παγκόσμια συνωμοσία.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μάικλ Ράπαπορτ, Τόνι Γκόλντουιν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, , Γουέντι Κριούσον,, Μάικλ Ρούκερ, Σάρα Γουίντερ

*Mega, Τετάρτη 05/07 στις 02:10