8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Νέα εβδομάδα, νέες ταινίες έτοιμες να μας συναρπάσουν και να μας ταξιδέψουν σήμερα το βράδυ.

«Σε Επιφυλακή» (2006) σε σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον

Δράσης Μυστηρίου – Ο Μάικλ Ντάγκλας πρωταγωνιστεί με τον Κήφερ Σάδερλαντ, την Εύα Λογκόρια και την Κιμ Μπεισινγκερ στην ταινία “Σε Επιφυλακή”, ένα πολιτικό θρίλερ γεμάτο δράση, ένταση και μυστικά που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν για κανένα λόγο.

Όταν ένα στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών βρίσκεται δολοφονημένος , τα στοιχεία της δολοφονίας στρέφουν τις υποψίες στον πράκτορα Πιτ Γκάρισον , ο οποίος επί χρόνια έχει αποδείξει την αξία του και βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό ζεύγος.

Η προδοσία που εξελίσσεται στις τάξεις των μυστικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο και ο πρώην συνάδελφος και πρώην καλός φίλος του Πιτ, Ντέβιντ Μπρεκινριτζ (Κιφερ Σαδερλαντ) διεξάγει την έρευνα, αποφασισμένος να φτάσει στον ένοχο.

Ο Γκάρισον έχει ένα ατράνταχτο άλλοθι για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει αφού εμπλέκει άμεσα την Πρώτη Κυρία (Κιμ Μπεισινγκερ).

Πρέπει λοιπόν να βρει πρώτος αυτός τον ένοχο πριν οι μυστικές υπηρεσίες τον συλλάβουν για μια δολοφονία και ως ύποπτο προδοσίας.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Κίφερ Σάδερλαντ, Έβα Λονγκόρια, Κιμ Μπάσιντζερ.

*Open, Δευτέρα 10/07, στις 21:00

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Περιπέτεια – Ο Μπάρνεϊ (Σταλόνε), ο Κρίστμας (Στέιθαμ) και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας σκληροτράχηλων action hero, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς (Μελ Γκίμπσον), τον συνιδρυτή των Αναλώσιμων.

Ο Κόνραντ ίδρυσε αρχικά με τον Μπάρνεϊ την ομάδα, όμως στη συνέχεια πέρασε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων. Έτσι ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Αφού ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου, ο Στόουνμπανκς τώρα επιστρέφει με ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Δευτέρα 10/07, στις 21:00

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005) σκηνοθεσία Νίκος Περράκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2003, με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες κάτω από την εποπτεία του Λοχία με το μαχητικό προσωνύμιο Χάμπο, καλείται  να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Τουρκικά παράλια.

Ανάμεσα στους φαντάρους που αποσπώνται στο απομακρυσμένο φυλάκιο, βρίσκεται και ο στρατιώτης Αλέξανδρος Τσιμπιτζίδης, θύμα της φάρσας που του έστησαν στον λόχο, ως μέρος εκδίκησης για την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει, αναγκάζοντάς τον να αναβάλλει τις ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ταίρι του, που τον επισκέφτηκε στην όμορφη Κω.

Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους, που πάντοτε οξύνεται σε εορταστικές περιόδους, κρύβει  εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Tugce Kazaz, Αρζού Γιαναρντάγκ, Yetkin Dikinciler.

*Ant1, Δευτέρα 10/07, στις 21:00

«Όνειρα γλυκά» (2016) σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο

Δραματική – Η ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Μάσιμο γίνεται κομμάτια από το χαμό της μητέρας του. Πολλά χρόνια αργότερα, αναγκάζεται να ξαναζήσει το τραυματικό του παρελθόν, αλλά η στοργική Ελίσα θα σταθεί στο πλευρό του προσπαθώντας να του απαλύνει τις παιδικές πληγές.

Παίζουν: Μπερενίς Μπεζό, Βαλέριο Μασταντρέα

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 10/07, στις 22:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Δευτέρα 10/07, στις 22:40

«Το Απόλυτο Παιχνίδι» (2013) σε σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δράσης – Ο Ρίτσι Φορστ(Τζάστιν Τιμπερλεϊκ) είναι φοιτητής στο κολέγιο του Πρίνσετον και δεινός παίχτης του online pocker, αφού έτσι καταφέρνει και πληρώνει τα δίδακτρά του εδώ και αρκετό καιρό.

Μέχρι που σε ένα παιχνίδι, ένας άλλος παίχτης τον ξετινάζει κυριολεκτικά, αφήνοντάς τον απένταρο και πολύ θυμωμένο. Πεπεισμένος ότι αυτός που έστησε το παιχνίδι είναι ο μεγιστάνας του τζόγου Άιβαν Μπλοκ (Μπεν Άφλεκ), αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Κόστα Ρίκα για να τον γνωρίσει προσωπικά.

Η γνωριμία και η υπόσχεση που αποσπά για γρήγορα κέρδη και εύκολο πλούτο τον σαγηνεύουν και αποφασίζει να εμπλακεί στις επιχειρήσεις του Μπλοκ.
Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης του είναι μπλεγμένος σε διεθνές λαθρεμπόριο και το οργανωμένο έγκλημα. Παράλληλα τον προσεγγίζει το FBI, τον πιέζει να τους βοηθήσει να ξεσκεπάσουν και να συλλάβουν το αφεντικό του.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του και να φανεί πιο έξυπνος από τις δύο υπερδυνάμεις που τον έχουν περικυκλώσει

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μπεν Άφλεκ, Τζέμα Άρτερτον, Άντονι Μακί, Μάικλ Έσπερ

*Open, Δευτέρα 10/07, στις 23:30

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζόζεφ Φάινς, Κρίστοφερ Ίκλεστον, ‘Ερικ Καντονά, Φανί Αρντάν, Βενσάν Κασέλ, Τζον Γκίλγκουντ

*Ant1, Δευτέρα 10/07, στις 00:15

«The International» (2009) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Κλάιβ Όουεν και η Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό θρίλερ δράσης προσπαθώντας να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες.

Ο Λούις Σάλιντζερ (Κλάιβ Όουεν) είναι πράκτορας της Ιντερπόλ και η Έλινορ Γουίτμαν (Ναόμι Γουότς) η βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν.

Θα εμπλακούν σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό προκριμένου να δουν στη φυλακή τους υπεύθυνους για μία παγκόσμια συνομωσία. Έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους πιο απίθανους και πανίσχυρους κατηγορούμενους: μια τράπεζα διεθνούς βεληνεκούς, με οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις σε διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Η τράπεζα εξυπηρετεί το οργανωμένο έγκλημα και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ως τραπεζίτης και ως μεσίτης όπλων και δεν διστάζουν να διατάξουν τη δολοφονία όσων τους απειλούν, ακόμη και των ίδιων των υπαλλήλων τους.

Παρότι ο στόχος τους μοιάζει ακατόρθωτος, οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να εναντιωθούν σε ένα σύστημα που αποδεδειγμένα θα έφτανε ακόμα και στο φόνο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Ανακαλύπτοντας αναρίθμητες ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, ο Σάλιντζερ και η Γουίτμαν ακολουθούν την πορεία των χρημάτων από το Βερολίνο στο Μιλάνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν.

*Mega, Δευτέρα 10/07, στις 02:10