Οργή και θλίψη για το άλογο που ξεψύχησε μεταφέροντας τουρίστες – Καταγγελίες πως το μαστίγωναν

Θλίψη και οργή προκαλεί το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Κέρκυρα περίπου στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ένα άλογο που έσερνε άμαξα έπεσε νεκρό στη μέση του δρόμου.

Ένα νέο σοκαριστικό περιστατικό – αυτή τη φορά ο τραγικός θάνατος ενός αλόγου στην Κέρκυρα την ώρα που μετέφερε άμαξα – επαναφέρει στο προσκήνιο την κακοποίηση των ιπποειδών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη χρήση αλόγων και γαϊδουριών για λόγους αναψυχής σε νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο ήταν στην άμαξα – στην οποία επέβαιναν ορισμένοι τουρίστες και ο ιδιοκτήτης του – όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα. Το άλογο φέρεται να βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα δεχόταν μαστιγώματα καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Αμέσως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και άλλοι αμαξάδες έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά το άλογο ήταν ήδη νεκρό. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή, ενώ από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη μεταφέρεται πως ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε «στην δουλειά» μετά από ασθένεια.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, ενώ ο 80χρονος ιδιοκτήτης του ζώου προσωρινά κρατείτα κι ο εισαγγελέας αναμένεται τώρα να ζητήσει όλο τον ιατρικό φάκελο του αλόγου.

Φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική υποστηρίζοντας πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής μέρα μεσημέρι με αφόρητη ζέστη, ενώ η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι.

Δείτε το video: