8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι τέσσερις και το μαγικό πλάσμα» (2020) σκηνοθεσία Άντι Ντι Εμονί

Φανταστική κομεντί – Μια ομάδα παιδιών, ενώ βρίσκονται σε διακοπές με την οικογένειά τους, θα έχουν μια απρόσμενη συνάντηση σε μία παραλία με ένα μαγικό πλάσμα, το οποίο έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις πιο απίθανες και τρελές ευχές – για κάποιες από αυτές όμως, η παρέα θα χρειαστεί να μάθει ότι το «πρόσεχε τι εύχεσαι» μπορεί και να είναι χρήσιμο

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Μάθιου Γκουντ, Μπίλι Τζένκινς, Μάικλ Κέιν, Τέντι-Ρόουζ Μάλεσον-Άλλεν, Ράσελ Μπραντ.

*Open, Τρίτη 11/07 στις 21:00

«Όλα Θα Πάνε Καλά» (2009) σε σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι ο Φάνης, ο παράνομος εραστής της Τζίνας (Φαίη Ξυλά), η οποία είναι επισήμως αρραβωνιασμένη με τον Μιλτιάδη (Άκης Σακελλαρίου). Οι τρεις του μπλέκονται σε μία αλλόκοτη απαγωγή.

Ο Μιλτιάδης επιμένει στο σχέδιό του να απαγάγουν ένα διεφθαρμένο δικηγόρο τον Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς) και η ανάγκη για τα λεφτά οδηγεί τους εραστές να συμφωνήσουν, αλλά και να οδηγηθούν σε τραγικά οργανωτικά λάθη αφού τελικά βρίσκονται με όμηρο την ανεπιθύμητη θεία του δικηγόρου, την Ελενίτα (Έφη Παπαθεοδώρου).

Η απροσδόκητη εξέλιξη θα τους οδηγήσει στις πιο κωµικοτραγικές καταστάσεις, αφού η θεία που έχουν στα χέρια τους, δεν είναι ένα απλό θύµα…

Γκάφες, καυγάδες, κυνηγητά αλλά και τα … ιδιαίτερα χαρίσµατα της θείας Ελενίτσας θα κάνουν τους ήρωες της ταινίας να δουν τη ζωή µε διαφορετική µατιά.

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέας Αυγουστίδης, ‘Εφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Χρυσικάκος, Αντώνης Λουδάρος.

*Ant1, Τρίτη 11/07 στις 21:00

«Στην καρδιά της Θάλασσας» (2015) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία.

Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Άντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι.

*Star, Τρίτη 11/07 στις 21:00

«Αμάντα» (2018) σκηνοθεσία Μίκαελ Χερς

Δραματική – Ένας νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι.

Σύντομα όμως, η ανεμελιά της ζωής του διακόπτεται απότομα όταν αναγκάζεται να διαχειριστεί και την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Παίζουν: Βενσάν Λακόστ, Ισόρ Μουλτριέρ, Στέισι Μάρτιν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 11/07 στις 22:00

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Τρίτη 11/07 στις 22:40

«Το Αγόρι 2» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Η ταινία Το αγόρι ΙΙ είναι μια ταινία τρόμου-θρίλερ και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μετακομίζει στο αρχοντικό Heelshire. Αφού εγκατασταθούν, ο μικρός τους γιος, ο Τζουντ, ανακαλύπτει μια κούκλα που μοιάζει σαν ζωντανή και ονομάζεται Brahms.

Η οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της.

Ο Τζουντ βρίσκει γρήγορα τον Μπραμς στη σοφίτα και αρχίζει να παίζει μαζί του. Καθώς περνάει ο καιρός, παράξενα και δυσοίωνα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι.

Ο Τζουντ σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Μπραμς δεν είναι απλώς μια κούκλα αλλά μια οντότητα με δικό της μυαλό.
Αρχίζει να βλέπει την ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ της Μπραμς και της σκοτεινής ιστορίας της έπαυλης Χέλσαϊρ. Άραγε ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στην σατανική δύναμη που χρησιμοποιεί τον Μπραμς;

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν, Κόνι ρεμπέιρο, Αντζάλι Τζέι, Όλιβερ Ράις

*Open, Τρίτη 11/07 στις 23:30

«Μπίλι Έλιοτ, Γεννημένος Χορευτής» (2000) σκηνοθεσία Στήβεν Ντάλμπρυ

Δραματική Κομεντί – Η ταινία διαδραματίζεται στην κομητεία Ντάραμ της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και πρωταγωνιστεί ένα 11χρονο αγόρι, ο Μπίλι Έλιοτ, ο οποίος ανακαλύπτει το πάθος του για το μπαλέτο.

Στους δρόμους της περιοχή μαίνεται καθημερινά, η απεργία των ανθρακωρύχων.

Ο Μπίλι ζει με τον χήρο πατέρα του, Τζάκι, και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τόνι, σε μια εργατική κοινότητα ορυχείων.

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδελφός του συμμετέχουν ενεργά στην απεργία των ανθρακωρύχων, αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα του Μπίλι βρίσκονται μακριά από τις απεργιακές γραμμές και το ρινγκ της πυγμαχίας, στο οποίο πηγαίνει απρόθυμα μετά από επιμονή του πατέρα του.

Μια μέρα, ενώ περιμένει για το μάθημα πυγμαχίας, ο Μπίλι πέφτει πάνω σε ένα μάθημα μπαλέτου στο ίδιο κοινοτικό κέντρο.

Αν και στην αρχή μπαίνει διστακτικά στην τάξη, ανακαλύπτει το φυσικό του ταλέντο στο χορό υπό την καθοδήγηση της  δασκάλας μπαλέτου, της κυρίας Γουίλκινσον.

Η κυρία Γουίλκινσον αναγνωρίζει τις δυνατότητες του Μπίλι και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με το χορό.

Το ταλέντο του Μπίλι αρχίζει να φαίνεται, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική προκατάληψη, τα στερεότυπα του φύλου και η αποδοκιμασία του πατέρα του.

Ο Μπίλι παραμένει προσηλωμένος και αποφασίζει να περάσει από οντισιόν για τη διάσημη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου του Λονδίνου.

Η ταινία Γεννημένος Χορευτής, απεικονίζει  τον αγώνα του Μπίλι να ισορροπήσει την κλίση και τις φιλοδοξίες του, με την αφοσίωσή του στην οικογένεια και την κοινωνική πραγματικότητα, στην οποία ζει..

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Γουόλτερς, Γκάρι Λιούις, Τζέιμι Ντρέιβεν, Άνταμ Κούπερ, Στιούαρτ Γουέλς

*Ant1, Τρίτη 11/07 στις 00:15

«Οκτώ Χιλιοστά» (1999) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Μυστηρίου  – Ο Τομ Γουέλς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται, όταν μια πλούσια χήρα του αναθέτει να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ φαίνεται να περιέχει μια ερασιτεχνική ταινία όπου μια αθώα κοπέλα βασανίζεται και δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιος γύρισε το φιλμάκι και ποιος την σκότωσε;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Κρις Μπάουερ, Εϊμι Μόροτν

*Mega, Τρίτη 11/07 στις 02:10