7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Success Story» (2017) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της.

Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, η αυτοκτονία του πατέρα του Παναγή για χρέη κι η επικείμενη ανάμειξη του Παναγή στην πολιτική, μεγεθύνουν τις αντιθέσεις τους και απομακρύνουν το ζευγάρι δίνοντας, ραγδαία σχεδόν, τη θέση του θαυμασμού, του πάθους και της έλξης, στην απογοήτευση, την αποξένωση και τελικά την υποτίμηση και τον ανταγωνισμό.

Τότε αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς η ιστορία αγάπης τους, γίνεται μίσους κι εκδίκησης, με τους δυο τους να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να επιβιώσουν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.

*Ant1, Δευτέρα 17/07, στις 21:00

«The Informer» (2019) σκηνοθεσία Αντρέα ντι Στέφανο

Δράσης – Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από ένα καβγά προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του.

Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης.

Αλλά όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Ρόζαμουντ Πάικ, Κλάιβ Όουεν, Άνα ντε Άρμας, Κόμον.

*Star, Δευτέρα 17/07, στις 22:00

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Skai, Δευτέρα 17/07, στις 22:00

«Captain Fantastic» (2016) σκηνοθεσία Ματ Ρος

Δραματική – Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών, το «Captain Fantastic», με τον καταπληκτικό Βίγκο Μόρτενσεν, χρησιμοποιεί την ιστορία μιας εκκεντρικής οικογένειας για να μιλήσει για το πώς είναι να έχεις ιδανικά σε έναν κόσμο που χάνει όλο πιο γρήγορα τα δικά του και τι αφήνεις πίσω για να μεγαλώσεις.

Βαθιά μέσα στο δάσος, ένας πατέρας μεγαλώνει τα 6 παιδιά του με ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θέλοντας να τους δώσει την πιο αγνή παιδική ηλικία μακριά από την κοινωνία. Όταν αναγκαστούν να μπουν μαζί στον κόσμο, όλες του οι απόψεις για το τι πρέπει να είναι ένας γονιός θα αλλάξουν.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Φρανκ Λανγκέλα, Τζορτζ Μακέι, Στιβ Ζαν, Μίσι Πάιλ, Αν Ντάουντ, Νίκολας Χάμιλτον, Έριν Μοριάρτι

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 17/07, στις 22:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Δευτέρα 17/07, στις 23:40

«Όλα Θα Πάνε Καλά» (2009) σε σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι ο Φάνης, ο παράνομος εραστής της Τζίνας (Φαίη Ξυλά), η οποία είναι επισήμως αρραβωνιασμένη με τον Μιλτιάδη (Άκης Σακελλαρίου). Οι τρεις του μπλέκονται σε μία αλλόκοτη απαγωγή.

Ο Μιλτιάδης επιμένει στο σχέδιό του να απαγάγουν ένα διεφθαρμένο δικηγόρο τον Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς) και η ανάγκη για τα λεφτά οδηγεί τους εραστές να συμφωνήσουν, αλλά και να οδηγηθούν σε τραγικά οργανωτικά λάθη αφού τελικά βρίσκονται με όμηρο την ανεπιθύμητη θεία του δικηγόρου, την Ελενίτα (Έφη Παπαθεοδώρου).

Η απροσδόκητη εξέλιξη θα τους οδηγήσει στις πιο κωµικοτραγικές καταστάσεις, αφού η θεία που έχουν στα χέρια τους, δεν είναι ένα απλό θύµα…

Γκάφες, καυγάδες, κυνηγητά αλλά και τα … ιδιαίτερα χαρίσµατα της θείας Ελενίτσας θα κάνουν τους ήρωες της ταινίας να δουν τη ζωή µε διαφορετική µατιά.

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέας Αυγουστίδης, ‘Εφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Χρυσικάκος, Αντώνης Λουδάρος.

*Ant1, Δευτέρα 17/07, στις 00:15

«Η Χρηματαποστολή» (1995) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Δυο θετά αδέλφια, που εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης, ονειρεύονται τη χρηματαποστολή του τρένου που μεταφέρει μεγάλα ποσά καθημερινά. Η αρπαγή όμως της χρηματαποστολής είναι αδύνατη λόγω της παρουσίας του αφεντικού τους, ο οποίος έως τώρα δεν έχει επιτρέψει κανέναν να ληστέψει τα τρένα του.

Όταν μια νέα και γοητευτική συνάδελφος έρχεται στο προσκήνιο, ο ένας αδερφός την ερωτεύεται και στην προσπάθειά του να την εντυπωσιάσει θα επιχειρήσει να ληστέψει τη χρηματαποστολή.

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Κούπερ

*Mega, Δευτέρα 17/07, στις 02:10