8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Βαλκανιζατέρ» (1997) σε σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι, φίλοι κολλητοί, χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους γεμάτο ιστορίες και απρόοπτα, πάνω σ’ ένα παλιό αυτοκίνητο, αρχίζει… Ανατολή και Δύση. Βαλκάνια και Ευρώπη. Τα χέρια αλλάζουν τα δολάρια σε λέβα και τα λέβα σε ελβετικά φράγκα. Η κομπίνα έγινε, αλλά πώς θα τελειώσει;

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώτα Φέστα, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Σαμπάνης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μπέσυ Μάλφα, Μελέτης Γεωργιάδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μενέλαος Ντάφλος, Ζαν Μισέλ Ρέμπερ, Σαμπίν Μπεργκ.

*Ant1, Πέμπτη 20/07, στις 21:00

«Τιτανικός» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Αισθηματική – Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912…

84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της.

Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Star, Πέμπτη 20/07, στις 22:00

«Το Φως που Σβήνει» (2000) σε σκηνοθεσία Βασίλης Ντούρος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία του 12χρονου Χρήστου, ένα αγόρι που ζει με τη μητέρα του στο νησί της Χάλκης και πάσχει από μία ασθένεια, η οποία θα του προκαλέσει οριστική τύφλωση.

Αυτή η κατάσταση τον αποτρέπει από το να πηγαίνει στο σχολείο.

Σαν διέξοδο έχει μόνο το βιολί του, στο οποίο διαπρέπει και τον διδάσκει ο Σουρσούμης, ο γέρος φαροφύλακας του νησιού.

Όταν διοριστεί στο χωριό μια νέα δασκάλα -αν και ο Χρήστος εξακολουθεί να μη θέλει να πηγαίνει στο σχολείο- εκείνη θα διαπιστώσει το έμφυτο ταλέντο του παιδιού στη μουσική και, θα φροντίσει να πάρει μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό.

Οι προσωπικές και οι οικογενειακές εμπειρίες του Χρήστου θα τον κάνουν να εξελιχθεί ως καλλιτέχνης αλλά για να προχωρήσει και να αξιοποιήσει το ταλέντο του θα πρέπει να βρει τη δύναμη μέσα του, βγαίνοντάς από την απομόνωση που επέβαλλε στον εαυτό του.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης, Άλκης Κούρκουλος, Δήμητρα Ζέζα

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/07, στις 22:00

«Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες» (2016) σε σκηνοθεσία Σιντάρο Σιμοσάουα

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιστορία ακολουθεί τον Μπεν Καχίλ, έναν νεαρό και ιδεαλιστή δικηγόρο που εργάζεται σε μια μεγάλη νομική εταιρεία. Όταν εμπλέκεται σε μια υπόθεση εναντίον ενός διεφθαρμένου φαρμακευτικού στελέχους του Άρθρουρ Ντένιγκ, που υποδύεται ο Άντονι Χόπκινς, ο Μπεν ανακαλύπτει μια συνωμοσία, που υπερβαίνει κατά πολύ μια απλή νομική διαμάχη.

Στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν παράνομες δραστηριότητες του Άρθουρ Ντένιγκ και της φαρμακευτικής εταιρείας της οποίας ηγείται.

Ο Μπεν συνεργάζεται με έναν αδυσώπητο δικηγόρο, τον Τσαρλς Άμπραμς (Αλ Πατσίνο), για να αποκαλύψει τη διαφθορά και να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ ο Άρθουρ Ντένιγκ και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα μυστικά τους.

Η αποφασιστικότητα του Μπεν να αποκαλύψει την αλήθεια θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του, τις σχέσεις του, ακόμα και τη ζωή του.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Αντονι Χόπκινς, Τζος Ντουχαμέλ, Άλις Ήβ, Τζούλια Στιλς, Γκλέν Πάουελ, Μάρκους Λάιλ Μπράουν, Λια Μακ Κέντρικ

*Skai, Πέμπτη 20/07, στις 22:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Πέμπτη 20/07, στις 23:40

«Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (2014) σκηνοθεσία Χοσέιν Αμίνι 

Θρίλερ – 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός.

Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει.

Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Ant1, Πέμπτη 20/07, στις 00:00

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σουέντκε

Δράσης Περιπέτεια – Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις και ο Φορ, βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν. Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους.

Παράλληλα, η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά.

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Τρις αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της.

Παίζουν: Σέιλιν Γούντλι, Θίο Τζέιμς, Κέιτ Ουΐνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Γουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτς, Τζέι Κόρτνεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Ρέι Στίβενσον, Μάγκι Κιου, Μεκάι Φάιφερ, Ντάνιελ Ντάε Κιμ.

*Star, Πέμπτη 20/07, στις 02:00

«Wolf» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ο Γούιλ Ράνταλ (Τζάκ Νίκολσον), πρώην επιτυχημένος διευθυντής σε μια εκδοτική εταιρεία αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με τον γάμο του, αλλά και επαγγελματικά με τη δουλειά του.

Η γυναίκα του έχει δεσμό και ο προστατευόμενός του στη δουλειά τον εξέθεσε για να πάρει τη θέση του.

Καθώς οδηγεί για να επιστρέψει σπίτι του ένα βράδυ,  χτυπά με το αυτοκίνητό του ένα λύκο (ή λυκάνθρωπο;), ο οποίος στη συνέχεια τον δαγκώνει.

Μετά το περιστατικό, παρατηρεί αλλαγές στην προσωπικότητά του, γίνεται πιο δυναμικός, ισχυρός με διάθεση για σεξ. Καθώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές,ο Γουίλ αντιλαμβένται ότι έχει οξυνθεί υπερβολικά η αίσθηση της όσφρησης και της ακοής, σαν να συντονίζεται με τα ένστικτα του λύκου.

Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος δέχεται αυτή την αλλαγή σαν λύτρωση και όχι σαν κατάρα.

Μάλιστα θα χρησιμοποιήσει τις νέες του ικανότητες, για να διεκδικήσει τη θέση του στην εκδοτική εταιρεία και ξεκινάει μια ερωτική σχέση με τη Λόρα Άλντεν (Μισέλ Φάιφερ), μία ελκυστική και αινιγματική γυναίκα.

Ωστόσο, καθώς τα όρια μεταξύ ανθρώπου και κτήνους θολώνουν, ο Γουίλ αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο των αρχέγονων ορμών του και να αποτρέψει τη μεταμόρφωσή του σε λυκάνθρωπο.

Ζητά την καθοδήγηση του Dr. Βιτζέι Αλεζάις, ενός ειδικού στη συμπεριφορά των ζώων, για να κατανοήσει καλύτερα τη κατάστασή του.

Η ιστορία της ταινίας Wolf καταπιάνεται με θέματα εξουσίας, αρχέγονων επιθυμιών και τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, καθώς ο Γουίλ παλεύει με τον εσωτερικό του λύκο και τις συνέπειες της αποδοχής ή απόρριψης της νέας του ταυτότητας.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ, Αϊλίν Άτκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέιτ Νέλιγκαν, Προυνέλα Σκέιλς, Τόμας Ντάφι

*Mega, Πέμπτη 20/07, στις 02:10