Τι δουλειά έχει ένας εναλλάκτης στα αυτοκίνητα – Τι προκαλεί δυσλειτουργία και ποια διαδικασία αντικατάστασης

Όταν πρόκειται για την τροφοδοσία του ραδιοφώνου, των προβολέων και άλλων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου σας, μπορεί να νομίζετε ότι η μπαταρία κάνει όλη τη δουλειά/ Στην πραγματικότητα, είναι ο εναλλάκτης σας που διατηρεί τα πάντα σε λειτουργία. Τι είναι όμως ακριβώς ο εναλλάκτης και πώς λειτουργεί; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί ο εναλλάκτης σας είναι τόσο σημαντικός και πώς να εντοπίσετε τα προβλήματα του εναλλάκτη αυτοκινήτου πριν γίνουν σημαντικά προβλήματα. Το δυναμό του οχήματος είναι μια συσκευή που μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια που παράγεται από την περιστροφή του στροφαλοφόρου σε ηλεκτρική ενέργεια. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί, η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας και τη λειτουργία μιας ποικιλίας ηλεκτρικών συσκευών. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιείται επίσης για την εκκίνηση του κινητήρα σε ορισμένα οχήματα.

Ο ρόλος του εναλλάκτη:

Ενώ η μπαταρία είναι απαραίτητη για την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας αφού σβήσει, ο εναλλάκτης τη διατηρεί σε λειτουργία όταν ο κινητήρας είναι αναμμένος. Ενώ οδηγείτε ή στο ρελαντί, ο εναλλάκτης τροφοδοτεί τα περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, του ηλεκτρικού τιμονιού, των ηλεκτρικών παραθύρων, των υαλοκαθαριστήρων, των θερμαινόμενων καθισμάτων, των οργάνων του ταμπλό και του ραδιοφώνου .Ο εναλλάκτης παρέχει σε όλους ηλεκτρικό ρεύμα συνεχούς ρεύματος (DC). Ο εναλλάκτης σας είναι επίσης υπεύθυνος για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας ενώ οδηγείτε.

Το βίντεο για τον ειδοποιητή για το αυτοκίνητο τραβηγμένο από το autodoc.gr

Ο εναλλάκτης μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική. Όταν ξεκινάτε τον κινητήρα σας, τροφοδοτεί έναν ιμάντα κίνησης συνδεδεμένο με μια τροχαλία εναλλάκτη. Η τροχαλία περιστρέφει τον άξονα του ρότορα του εναλλάκτη, ο οποίος περιστρέφει μια σειρά από μαγνήτες γύρω από ένα πηνίο.

Αυτοί οι περιστρεφόμενοι μαγνήτες παράγουν εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) γύρω από το πηνίο, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στον ανορθωτή του εναλλάκτη.Ο ανορθωτής μετατρέπει την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος σε ισχύ συνεχούς ρεύματος, η οποία τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά συστήματα του οχήματός σας.

Οι εναλλάκτες έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν όλη τη ζωή του αυτοκινήτου σας, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Η γενική φθορά, η ζημιά από τη θερμότητα, η χρήση, η έκθεση στο νερό, τα σπασμένα εξαρτήματα ή τα φθαρμένα καλώδια μπορούν όλα να προκαλέσουν τη βλάβη του εναλλάκτη πριν από την απόρριψη του αυτοκινήτου σας.

Συμπτώματα δυσλειτουργίας

  1. Η προειδοποιητική λυχνία μπαταρίας ανάβει. Όταν η ένδειξη μπαταρίας ανάβει και παραμένει αναμμένη, έχουμε την πιο άμεση ένδειξη ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου δεν φορτίζεται και ότι το δυναμό έχει υποστεί ζημιά.
  2. Εάν η λυχνία της μπαταρίας παραμένει αμυδρά αναμμένη για να φαίνεται, υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτισή της, άρα και με το δυναμό.
  3. Η προειδοποιητική λυχνία μπαταρίας δεν ανάβει.
  4. Βλάβες ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού συστήματος. Ελέγξτε το ηλεκτρικό κύκλωμα και τον εναλλάκτη.
  5. Η μπαταρία εκπέμπει μια άσχημη μυρωδιά. Οι μυρωδιές από την μπαταρία σηματοδοτούν πρόβλημα δυναμό, καθώς δημιουργούνται από υψηλή φόρτιση.

Ακούγονται σφυρίγματα από το χώρο του κινητήρα. Όταν μια τροχαλία κολλήσει, η ζώνη που δεν μπορεί να γυρίσει αρχίζει να σφυρίζει.

Η αιτία της δυσλειτουργίας

Το νερό ή ένα μείγμα λαδιού και βρωμιάς που διέρχεται από την πλακέτα κυκλώματος της γέφυρας διόδου, καθώς και η αλλαγή της πολικότητας σύνδεσης, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη γέφυρα. Η αλλαγή της πολικότητας θέτει επίσης τα υπόλοιπα εξαρτήματα του δυναμό, όπως ο ρυθμιστής τάσης, σε κίνδυνο βλάβης εάν υπάρχει βραχυκύκλωμα στο δίκτυο του οχήματος.Οι λανθασμένα τοποθετημένες αδρανείς τροχαλίες και εντατήρες, καθώς και σφάλματα στην εγκατάσταση του ιμάντα, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη φθορά της τροχαλίας. Οι υδατάνθρακες αποικοδομούνται λόγω της φυσιολογικής φθοράς.

Απαιτούνται εργαλεία
Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία:

  • Οι καστάνια, οι πρίζες και τα κλειδιά είναι παραδείγματα εργαλείων χειρός.
  • Εργαλείο για τάνυση ιμάντων
  • Γάντια και εξοπλισμός ασφαλείας
  • Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε εξοικονόμηση μπαταρίας ή εξοικονόμηση αποθήκευσης.
  • Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε γρύλο, βάσεις γρύλου και τάκους τροχού.

Είναι απαραίτητο να αντικαταστήσω τον εναλλάκτη του αυτοκινήτου μου;

Ένας εναλλάκτης είναι απαραίτητος για τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου, ειδικά σε σύγχρονα οχήματα όπου τα ηλεκτρονικά, όπως οι επεξεργαστές διέπουν τόσα πολλά συστήματα. Το αυτοκίνητο δεν θα λειτουργεί για πολύ χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον εναλλάκτη.

Πώς να αλλάξετε έναν εναλλάκτη

1.Αποσυνδέστε το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας. Πριν αποσυνδέσετε το αρνητικό καλώδιο, βεβαιωθείτε ότι η ανάφλεξη είναι στη θέση «OFF»

Ανάλογα με το μοντέλο σας, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε πρόσθετα εξαρτήματα του κινητήρα για να φτάσετε στον εναλλάκτη. Ο Haynes θα σας δείξει πώς να το πετύχετε.
Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις και τα μπουλόνια του εναλλάκτη. Βγαλ’το εξω.
Ελέγξτε ότι ο νέος εναλλάκτης ταιριάζει με τον παλιό και έχει τροχαλία. Εγκαταστήστε το και επανεγκαταστήστε τυχόν εξαρτήματα που έχετε αφαιρέσει προηγουμένως.

Πηγή πληροφοριών:

https://www.autodoc.gr/info/dynamo-oxhmatos-leitoyrgia-blabes-kai-kostos-episkeyhs

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/me-poio-tropo-aytokinito-mas-paragei-ilektrismo