7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση.

Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Ant1, Δευτέρα 24/07, στις 21:00

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Δευτέρα 24/07, στις 21:45

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Skai, Δευτέρα 24/07, στις 22:00

«Η Γειτονιά των Ανθρώπων» (2017) σκηνοθεσία Τζόνας Καρμπινιάνο

Αστυνομική Δραματική – Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, μέλος μιας 15μελούς οικογένειας, στην ηλιόλουστη Καλαβρία, ανυπομονώντας να μεγαλώσει.
Στα 14 του, πίνει, καπνίζει και είναι από τους λίγους που μπορούν εύκολα να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της περιοχής – τους Ιταλούς ντόπιους, τους Αφρικανούς και τους Ρομά.

Ο Πίο λαχταρά την αθωότητα της παιδικής ηλικίας αλλά ακολουθώντας παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, παρασύρεται στον κόσμο του μικροεγκλήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους.

Όταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο.

Παίζουν: Πίο Αμάτο, Γιολάντα Αμάτο, Κούντους Σειόν, Νταμιάνο Αμάτο, Πατρίσια Αμάτο, Σουζάνα Αμάτο, Πασκάλ Αλαμπί.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/07, στις 22:00

«Τζον Ράμπο» (2008) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζων Ράμπο δεν είναι πλέον στην ενεργό δράση. Εγκαταστάθηκε στη ζούγκλα της Ταϋλάνδης, όπου κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν και πιάνει φίδια.

Όταν τον προσεγγίζει μια ομάδα πρεσβευτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αρχηγούς τον γιατρό Μάικλ Μπερνέτ (Πωλ Σουλζ) και τη Σάρα Μίλερ (Τζούλι Μπενζ), για να τους οδηγήσει στο χωριό Κλο Κμπε Λο, σε περιοχή του Μιανμάρ όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ο Ράμπο δέχεται απρόθυμα.

Δύο εβδομάδες μετά δέχεται μία κλήση για βοήθεια και μαθαίνει ότι τα μέλη της ομάδας συλλαμβάνονται ως όμηροι του ταγματάρχη Τιντ του Βιρμανικού στρατού.

Ο Τζων Ράμπο συνειδητοποιεί ότι πρέπει ακόμη μια φορά, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και παρόλη την απροθυμία του να χρησιμοποιήσει ξανά βία, η μόνη του επιλογή για να σώσει τους αιχμαλώτους είναι, να πολεμήσει μόνος εναντίον όλων

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζούλι Μπεντζ, Μάθιου Μάρσντεν, Γκράχαμ Μακ Τάβις, Πολ Σούλτζε, Κεν Χάουαρντ.

*Star, Δευτέρα 24/07, στις 22:00

«Το Γαμήλιο Πάρτυ» (2008) σκηνοθεσία Κριστίν Κρόκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μία απολαυστική περιπέτεια για τα απίστευτα της ημέρας του γάμου ενός ζευγαριού και τις απεγνωσμένες προσπάθειες των καλεσμένων τους να φθάσουν στο γαμήλιο party…

Ιούλιος. Ο Ηλίας και η Μαρίνα καταφθάνουν στην Κρήτη για να ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά ενός γάμου, που συγγενείς και φίλοι περιμένουν με αγωνία!

Ο γάμος τελείται κανονικά και όλοι ετοιμάζονται να το γλεντήσουν. Η μοίρα όμως τους επιφυλάσσει εκπλήξεις…

Ένα μικρό αλλά σημαντικό τυπογραφικό λάθος στο προσκλητήριο, τους στέλνει όλους στα… πέντε σημεία του ορίζοντα!

Καταδιώξεις, ατυχήματα, απανωτές παρεξηγήσεις, αλλά και μια πυρκαγιά σηκώνουν όλο το νησί στον αέρα και κάνουν για όλους το δρόμο προς το γαμήλιο party μια τρελή πορεία προς το άγνωστο.

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Άλεξ Δημητριάδης, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Καραμίχος, Μπέττυ Μαγγίρα, Χρήστος Μπίρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάκης Χρυσικάκος.

*Ant1, Δευτέρα 24/07, στις 01:30

«After Earth» (2013) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Περιπέτεια – Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Σάιφερ και ο έφηβος γιος του Κίταϊ βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών.

Ο Σάιφερ έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας.

Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Κίταϊ. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ.

*Mega, Δευτέρα 24/07, στις 02:10