9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τις αγαπημένες σας ταινίες.

«Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου» (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Ανδρικίδης

Κωμωδία Ρομαντική – O Ελληνοαυστραλός Στηβ (Νικ Γιαννόπουλος) έρχεται στη Μύκονο παρέα με τον κολλητό του Φρανκ (Βινς Κολόσιμο), για να παραλάβει την κληρονομιά που του αφήνει ένας “άγνωστος” σε αυτόν θείος: μία ολόκληρη παραλία (το Paradise beach) και μια ταβέρνα στην Μύκονο.

Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, καταφτάνει στο νησί, αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την “αφέλεια” του μετανάστη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, που θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν “τρικλοποδιές”.

Η γοητευτική τραγουδίστρια Ζωή (Ζέτα Μακρυπούλια), ο πλούσιος τοπικός μεγαλοπαράγοντας Μιχάλης (Αλεξ Δημητριάδης), ο Ελληνας “κλασσικός” ταβερνιάρης Τζίμη (Δημήτρης Σταρόβας), η γυναίκα του Βούλα (Γαλήνη Τσεβά) , ο γυναικοκατακτητής με την “απολλώνια” ομορφιά Πιερλουίτζι (Κέβιν Σόρμπο), η Μις Ιτάλια Ένζα (Κοσίμα Κόπολα), ο τοπικός αστυνομικός (Μάνος Γαβράς) και πολλές ακόμη “προσωπικότητες “ του νησιού, μπλέκονται με διάφορους τρόπους στην ιστορία δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές.

Παίζουν: Νικ Γιαννόπουλος, Βινς Κολόσιμο, Ζέτα Μακρυπούλια, Άλεξ Δημητριάδης, Κοσίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο, Δημήτρης Σταρόβας, Μάνος Γαβράς, Γαλήνη-Μαρία Τσεβά, Κώστας Κίλιας

*Ant1, Τετάρτη 26/07 στις 21:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τετάρτη 26/07 στις 21:45

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Δράσης – Ο Τζον Τρίτον είναι πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποστρατεύεται παρά τη θέλησή του από τον πόλεμο στο Ιράκ και επιστρέφει σπίτι.  Η περιπέτεια, όμως, που τον περιμένει στην πατρίδα, είναι ακόμα πιο έντονη, αφού σύντομα η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία. Τώρα, που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του…

Παίζουν: Τζον Σίνα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ.

*Skai, Τετάρτη 26/07 στις 22:00

«Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι» (2017) σκηνοθεσία Κάρλα Σιμόν

Δραματική Οικογενειακή – Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει.
Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους.
Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη.

Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή.

Παίζουν: Λάια Αρτίγιας, Πάουλα Ρόμπλες, Μπρούνα Κουζί, Μπέρτα Πίπο, Έτνα Καμπιγιό, Νταβίντ Βερνταγκουέρ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 26/07 στις 22:00

«Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση» (2019) σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις το έσκασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο, που αναζητά την κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου, την οποία έχουν απαγάγει.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν, όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος.

Μια σκοτεινή φυλακή, που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, 50 Cent.

*Star, Τετάρτη 26/07 στις 22:00

«Ο Πληροφοριοδότης» (2006) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Αστυνομική – Η σύσταση της Ειδικής Ομάδας Ερευνών, που αναλαμβάνει την ανακάλυψη του χαφιέ, περιλαμβάνει και το νεαρό Κόλιν Σάλιβαν. Όμως αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι πως ο Κόλιν αποτελεί στην πραγματικότητα το «δεξί χέρι» του Κοστέλο, είναι ένας από τους προστατευόμενούς του, που έγιναν αστυνομικοί στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος!

Ο Φρανκ δεν θ’ αργήσει να συνειδητοποιήσει κι αυτός με τη σειρά του πως στην οργάνωσή του έχει διεισδύσει ένα «καρφί». Απλά δεν γνωρίζει ποιος είναι. Η αναζήτησή του θα διασταυρώσει τα μονοπάτια του Μπίλι και του Κόλιν.

Καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω τους, οι δύο πληροφοριοδότες κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν τις διπλές ταυτότητές τους, να αποκαλύψουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου και προπαντός να παραμείνουν αλώβητοι από τις… σφαίρες.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον, Τζακ Νίκολσον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάρτιν Σιν, Ρέι Γουίνστον

*Star, Τετάρτη 26/07 στις 00:00

«Βαλκανιζατέρ» (1997) σε σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι, φίλοι κολλητοί, χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους γεμάτο ιστορίες και απρόοπτα, πάνω σ’ ένα παλιό αυτοκίνητο, αρχίζει… Ανατολή και Δύση. Βαλκάνια και Ευρώπη. Τα χέρια αλλάζουν τα δολάρια σε λέβα και τα λέβα σε ελβετικά φράγκα. Η κομπίνα έγινε, αλλά πώς θα τελειώσει;

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώτα Φέστα, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Σαμπάνης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μπέσυ Μάλφα, Μελέτης Γεωργιάδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μενέλαος Ντάφλος, Ζαν Μισέλ Ρέμπερ, Σαμπίν Μπεργκ.

*Ant1, Τετάρτη 26/07 στις 01:30

«Γρήγορη και θανάσιμη» (1995) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Μυστηρίου Ρομαντική – Άγρια Δύση και οι άντρες μοιάζουν να κυριαρχούν.

Το τοπικό τουρνουά στην μικρή πόλη Redemption για τον καλύτερο πιστολέρο ετοιμάζεται να ξεκινήσει, και όλοι ανυπομονούν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Εκεί φτάνει και η Έλεν, μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα, αποτελώντας τη μοναδική θηλυκή παρουσία και προκαλώντας το γέλιο των αρσενικών.

Όμως, αποδεικνύεται εξαιρετική με τα όπλα, και αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση από τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζιν Χάκμαν, Ράσελ Κρόου, Λανς Χένρικσεν

*Mega, Τετάρτη 26/07 στις 02:10

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Skai, Τετάρτη 26/07 στις 02:30