Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου

φωτογραφία Tomis Anagnostou
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά: Για την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία και στη Θράκη. Υψηλή έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 31 βαθμούς), 20 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ο καιρός στην Καστοριά