13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η καλύτερη συντροφιά για το βράδυ της Κυριακής!

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47» (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Skai, Κυριακή 06/08, στις 21:00

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Κυριακή 06/08, στις 21:45

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρετζίνα Λάμπερτ ζει με τον επί τρεις μήνες σύζυγό της στο Παρίσι. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι της κι αποφασισμένη να ζητήσει διαζύγιο, τον βρίσκει δολοφονημένο όταν και της αποκαλύπτεται πως ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν παντρεμένη δεν είναι αυτός που νόμιζε.

Η ίδια βρίσκεται έτσι άθελά της μπλεγμένη σε έναν ιστό παρανομίας καθότι η ιδιότητα της συζύγου του δολοφονηθέντα τοποθετεί στόχο στην πλάτη της και την θέτει προ απειλών.

Στο πλευρό της και υπό την προστασία της στέκεται ο Λούις Μπαρτολομιού, ένας μυστηριώδης ξένος τον οποίο η Ρετζίνα γνώρισε κατά την περίοδο των διακοπών της.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Ant1, Κυριακή 06/08, στις 22:00

«33 ψυχές» (2015) σκηνοθεσία Πατρίτσια Ρίγκεν

Βιογραφική Δραματική – Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από το έδαφος επί 69 ημέρες, μετά την κατάρρευση του μεταλλωρυχείου στο Σαν Χοσέ. Παράλληλα, μας μεταφέρει, για πρώτη φορά, τα όσα συνέβησαν μέσα στο μεταλλωρυχείο, καταγράφει το χρονικό της καταστροφής και παρακολουθεί τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν τους 33 μεταλλωρύχους και να τους απεγκλωβίσουν.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κόουτ Ντε Πάμπλο, Ζιλιέτ Μπινός, Μάριος Κασάς, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Ροντρίγκο Σαντόρο, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέιμς Μπρόλιν, Κέιτ Ντελ Καστίγιο, Ναόμι Σκοτ

*Star, Κυριακή 06/08, στις 22:30

«Περσεφόνη» (2019) σκηνοθεσία Κώστας Αθουσάκης

Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ελληνο-ιαπωνική σινε-οπερέτα, όπου ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μιας ομάδας γυναικών από την Ιαπωνία, καθώς η άφιξη του ξένου άντρα αναστατώνει τα μέλη της οικογένειας του ξενώνα «Persephone» και τα αναγκάζει να ταυτιστούν με τη μοίρα των ηρώων του μύθου.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Δημήτρης Ήμελλος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άγγελος Σκασίλας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 06/08, στις 22:30

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια – Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών.

Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα.

‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Κυριακή 06/08, στις 23:00

«Πιάσε Με, Αν Μπορείς» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Η μεταφορά της βιογραφίας του Φρανκ Άμπιγκνεϊλ Τζ. στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία μιας αληθινής απάτης, του ανθρώπου που πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων και υποδύθηκε τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο, πριν καν τελειώσει το λύκειο.

Ένας πράκτορας του FBI είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον πανέξυπνο απατεώνα Φρανκ Αμπεγκνέηλ Τζούνιορ. Αλλά ο Φρανκ, όχι απλώς ξεφεύγει, αλλά απολαμβάνει την καταδίωξη.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες: Β’ Ανδρικός ρόλος (Κρίστοφερ Γουόκεν) και Καλύτερη πρωτότυπη Μουσική.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Νάταλι Μπέι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς.

*Skai, Κυριακή 06/08, στις 23:00

«Αφήνοντας το Λας Βέγκας» (1955) σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις

Δραματική Ρομαντική – Ο Μπεν Σάντερσον, ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχασε τα πάντα λόγω του αλκοολισμού του, φτάνει στο Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Εκεί, γνωρίζει και συνάπτει ένα άβολο σύμφωνο φιλίας και μη παρέμβασης με την πόρνη Σέρα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζούλιαν Σαντς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 06/08, στις 23:00

«Το Τίμημα του Θάρρους» (1996) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Περιπέτεια – Μετά τη λήξη του Πολέμου του Κόλπου, ο συνταγματάρχης Ναθάνιελ Σέρλιν αναλαμβάνει να ελέγξει την υποψηφιότητα για παρασημοφόρηση της λοχαγού Κάρεν Γουόλντεν, πιλότου ελικοπτέρου του υγειονομικού, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε πτήση στο μέτωπο. Ο Σέρλιν θα μιλήσει με όλους τους άντρες που υπηρετούσαν κάτω από τις διαταγές της Γουόλντεν. Θα ακούσει πολλές αντικρουόμενες ιστορίες για τον χαρακτήρα και τις συνθήκες του θανάτου της λοχαγού και θα αρχίσει να πιστεύει ότι υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ματ Ντέιμον, Σκοτ Γκλεν, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Μάικλ Μοριάρτι, Σεθ Γκίλιαμ.

*Alpha, Κυριακή 06/08, στις 23:30

«Η Ταχύτητα Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Τζούντι Σκέρφιλντ

Δραματική Δράσης – Ο Μπεν Άρονοφ (Τζον τραβόλτα) είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι (Τζέιμς Ρεμαρ) θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Κυριακή 06/08, στις 00:00

«Atomic Blonde» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια – Η Λορέιν είναι μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6, που φθάνει στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της, με τον οποίο τη συνδέει ένα ερωτικό παρελθόν, και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, θα γίνει μέρος ενός επικίνδυνου παιχνιδιού κατασκόπων.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζον Γκούντμαν, Έντι Μάρσαν, Τόμπι Τζόουνς, Σοφία Μπουτέλα, Τιλ Σουεγκερ.

*Star, Κυριακή 06/08, στις 01:15

«Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού» (2010) σκηνοθεσία  Στράτος Μαρκίδης

Δραματική – Ελληνική Ταινία – Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους παιδιά, νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν.

Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιό του συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιό του Άγγελου Παπαδάκη, του μεγαλύτερου εχθρού του, που τον είχε τραυματίσει σοβαρά στο πόδι αφήνοντας του μόνιμη βλάβη, πυροδοτώντας μια βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς.

Παίζουν: Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Λούκας, Ιωσήφ Μαρινάκης, Τάνια Τρύπη, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Μπότση, Πατρίτσια Περιστέρη, Μπέτυ Λιβανού, Γιάννης Βόγλης, Εύα Λάσκαρη.

*Ant1, Κυριακή 06/08, στις 01:30

«Η Ζωή σε Fast Forward» (2006) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δραματική Κομεντί Φαντασίας – Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν,(Άνταμ Σάντλερ) δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει.

Όταν λοιπόν, γνωρίζει τον αλλόκοτο πωλητή Μόρτι (Κρίστοφερ Γουόκεν), αυτός του δίνει τη λύση που ονειρευόταν:

ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που επιτρέπει στον Μάικλ να προσπερνά όσα τον αποσπούν καθημερινά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Αλλά καθώς ο Μάικλ το χρησιμοποιεί, το τηλεκοντρόλ σταδιακά παίρνει από μόνο του τον έλεγχο και αρχίζει να τον προγραμματίζει όπως αυτό νομίζει..

Παίζουν: Άνταμ Σάντερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ.

*Mega, Κυριακή 06/08, στις 02:30