10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Οι Πόντιοι» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κωστίκας και ο Γιαννίκος είναι Πόντιοι μετανάστες στη Γερμανία. Νιώθωντας νοσταλγία για τον τόπο του ο Κωστίκας αποφασίζει να επιστρέψουν στην Ελλάδα αφενός για να παντρέψει τον Γιαννίκο με την αδελφή του Βενετία και αφετέρου να ανακαλύψει αυτούς που διαδίδουν τα ποντιακά ανέκδοτα και εξευτελίζουν τους Πόντιους.

Πίσω από τα ανέκδοτα κρύβεται μια ομάδα Ποντίων με αρχηγό τον Γιωρίκα, η οποία κυκλοφορεί τα ανέκδοτα για να μην ξεχαστούν οι Πόντιοι.

Αρχικά ο Γιωρίκας προσποιείται ότι βοηθάει τον Κωστίκα ώστε να του ρίξει στάχτη στα μάτια και να μην τον υποψιαστεί.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Κωστίκας τους ανακαλύπτει και καταφέρνει να βάλει τέλος στην κυκλοφορία ανεκδότων.

Θα είναι όμως αυτή η λύση ή θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα;

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Κώστας Τσάκωνας, Έλενα Ναθαναήλ, Παύλος Κοντογιαννίδης, Νατάσα Γερασιμίδου, Κώστας Μπακάλης, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κώστας Μποζώνης, Κώστας Μακέδος

*Ant1, Τετάρτη 09/08 στις 21:00

«Ντίβα» (1981) σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Μπενέξ

Αστυνομική Κομεντί – Ο 18χρονος Ζιλ, ταχυδρόμος και λάτρης της Όπερα, φτιάχνει μια πειρατική κασέτα της διάσημης ντίβας Σίνθια Χόκινς, η οποία αρνείται γενικά να κάνει ηχογραφήσεις. Την επομένη, μια πόρνη, λίγο πριν δολοφονηθεί, βάζει μια κασέτα που αποκαλύπτει παρανομίες στον σάκο της μηχανής του. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Ζιλ αναποδογυρίζει, μιας και τον κυνηγούν η αστυνομία, δολοφόνοι, αλλά και παράξενοι Ασιάτες. Μόνο ο αινιγματικός Γκοροντίς και η μούσα του, Άλμπα, μπορούν να τον σώσουν από τον εφιάλτη.

Παίζουν: Βιλχελμένια Φερνάντεζ, Τούι Ανν Λούου, Ρισάρ Μπορινζέ, Φρεντερίκ Αντρέι, Ντομινίκ Πινιόν, Σαντάλ Ντερουάς.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 09/08 στις 21:00

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Τετάρτη 09/08 στις 21:45

«Η Ιστορία της Ναχίντ» (2015) σκηνοθεσία Ίντα Παναχαντέ

Δραματική – Η Ναχίντ, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους Ιρανικούς κανόνες, σε περίπτωση διαζυγίου, την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί.

Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά και εκείνον που αγαπά, η Ναχίντ αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά της;

Παίζουν: Σαρέχ Μπαγιάτ, Πεζμάν Μπαζεγκί, Νασρίν Μπαέι, Ναβίντ Μοχαμάτζ, Πούρια Ραχίμι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 09/08 στις 22:00

«Ο Κυνηγός» (1987) σκηνοθεσία Τζον Μ.Τίρναν

Δράσης Περιπέτεια – Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Καρλ Ουίδερς, Μπιλ Ντιουκ, Τζέσι Βεντούρα.

*Skai, Τετάρτη 09/08 στις 22:00

«Προσοχή στις Λεπτομέρειες» (2014) σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ

Μυστηρίου – Ο υπαστυνόμος και πρώην ντεντέκτιβ, Τζο «Ντέκε» Ντίκον (Ντένζελ Ουάσιγκτον), φτάνει στο εγκληματολογικό τμήμα του Λος Άντζελες για κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί μια γρήγορη αποστολή συλλογής πειστηρίων.

Εκεί συναντά τον ντεντέκτιβ Τζίμ Μπάξτερ (Ράμι Μάλεκ), ο οποίος εργάζεται στη θέση που κατείχε ο Ντέκε και έχει αναλάβει την επίλυση μαζικών δολοφονιών, κάτι που ομοιάζει με μια παλαιότερη υπόθεση του Ντίκον.

Έτσι βρίσκεται ανεπίσημα στο επίκεντρο της αναζήτησης ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου (Τζάρεντ Λέτο) που τρομοκρατεί την Πόλη των Αγγέλων.

Ο σερίφης Τζιμ Μπάξτερ, έχει εντυπωσιαστεί από το αστυνομικό ένστικτο του Ντέκε και παθιάζεται με την καταδίωξη που έχει ξεκινήσει. Καθώς όμως αναζητούν τον μυστηριώδη δολοφόνο, δίνοντας Προσοχή στις Λεπτομέρειες,  ο Μπάξτερ δεν γνωρίζει ότι πτυχές της υπόθεσης αντανακλούν στο παρελθόν του Ντέκε, με ενοχλητικά μυστικά που απειλούν να ανοίξουν πληγές του παρελθόντος

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράμι Μάλεκ, Τζάρεντ Λέτο, Νάταλι Μοράλες.

*Star, Τετάρτη 09/08 στις 22:00

«Αυτό θα πει Πόλεμος» (2012) σκηνοθεσία Εμ Σι Τζι

Δράσης  Κομεντί  Ρομαντική – Ο Τακ (Τομ Χάρντι) και ο Φόστερ (Κρις Πάιν) είναι κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες και κολλητοί φίλοι.
Εμπιστεύεται ο ένας την ζωή του στον άλλο, δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους, μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα (Ρις Γουιδερσπουν).

Τότε ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώςοι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.

Προκειμένου οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας Αυτό θα Πει Πόλεμος, να είναι πιστευτοί ως σουπερ-κατάσκοποι της CIA, πέρασαν από εξαντλητική εκπαίδευση κάτω από τις οδηγίες ενός αληθινού στρατιωτικού εκπαιδευτή με μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις, του Πολ Μορίς.

Ανάμεσα σ’ άλλα τους εκπαίδευσε στο χειρισμό όπλων και στη μάχη σώμα με σώμα.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Τομ Χάρντι, Κρις Πάιν, Τιλ Σβάιγκερ, Τσέλσι Χάντε

*Ant1, Τετάρτη 09/08 στις 00:30

«Θανάσιμη Καταδίωξη» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Η ζωή του πυροσβέστη Γκόρντον Μπρούερ παίρνει δραματική τροπή όταν η σύζυγος και το παιδί του σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Περίνι, τον επονομαζόμενο «Λύκο», γνωστό τρομοκράτη με «έδρα» του την Κολομβία. Καθώς όμως ο καιρός περνά και οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να τον συλλάβουν, ο Μπρούερ αποφασίζει να αγνοήσει τις συμβουλές του Πίτερ Μπραντ, πράκτορα της CIA, και να ταξιδέψει μέχρι τις ζούγκλες της Κολομβίας για να βρει τον Περίνι και να πάρει την εκδίκησή του…

Παίζουν:  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ηλίας Κοτέας, Φρανσέσκα Νέρι, Κλιφ Κέρτις, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζον Τορτούρο, Νατάλια Τράβεν.

*Star, Τετάρτη 09/08 στις 00:40

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό.

Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Χέιντερ, Σεθ Ρόγκεν, Μάρθα Μακλσακ, Αβίβα Μπαόυμαν, Έμμα Στόουν, Κέβιν Κόριγκαν, Κλέμεντ Μπλέικ

*Mega, Τετάρτη 09/08 στις 02:10

«Σανγκάη, η Πόλη των Κατασκόπων» (2010) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Δραματική – Ο Αμερικανός μυστικός πράκτορας Πολ Σόουμς φτάνει στη Σανγκάη μια εβδομάδα πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ για να ερευνήσει τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Με τη βοήθεια ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ, τον Άντονι Λάντινγκ, και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα θα εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Έχουν όμως ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο, πριν την κατάρρευση της πόλης.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Γκονγκ Λι, Ντέιβιντ Μορς, Φράνκα Ποτέντε, Κεν Γουατανάμπι

*Skai, Τετάρτη 09/08 στις 02:10