14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ της Κυριακής!

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δραματική Δράσης Πολεμική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κούμπα.

*Skai, Κυριακή 13/08, στις 21:00

«Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Γουέστερν, Κωμωδία – Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται.

Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Ant1, Κυριακή 13/08, στις 21:45

«Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα No 2» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο διευθυντής του σχολείου (Μίμης Φωτόπουλος) προσπαθεί να συγκρατήσει τους μαθητές που ταλαιπωρούν τον νεόφερτο συμμαθητή τους (Σωτήρη Τζεβελέκο).

Εκείνος, από φιλήσυχος νέος θα μεταμορφωθεί στον χειρότερο εφιάλτη των καθηγητών προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τους συμμαθητές του και να κερδίσει την καρδιά μιας συμμαθήτριάς του (Τέτα Ντούζου).

Οι καθηγητές, αποφασισμένοι να απαλλαγούν από τους ταραξίες, στο τελικό διαγώνισμα θα αντικαταστήσουν τα γραπτά των μαθητών με δικά τους γραπτά, έτσι ώστε να αποφοιτήσουν όλοι μια και καλή.

Παίζουν: Σωτήρης Τζεβελέκος, Μίμης Φωτόπουλος, Στηβ Ντούζος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Ρήγας, Νίκος Ρίζος, Τέτα Ντούζου, Γιάννης Βογιατζής, Μάκης Δελαπόρτας, Μάκης Δεμίρης

*Alpha, Κυριακή 13/08, στις 21:45

«Τραγουδώ Αν Τραγουδάς» (2020) σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Ρομαντική – Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών, και μέρα της επετείου τους, στο λατινοαμερικάνικο café-teatral τους.

Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται αγαπημένα πρόσωπα, μοναχικές υπάρξεις της διπλανής πόρτας, παράξενοι ταξιδιώτες…

Οι ιστορίες όλων μπλέκονται, το παρελθόν συναντά το παρόν, η μουσική και ο χορός μεταμορφώνουν την πραγματικότητα…

Καθώς πέφτει η νύχτα και η γιορτή κορυφώνεται μέχρι την έκσταση, το café γίνεται μια μικρή Κιβωτός που ταξιδεύει πέρα από το χώρο και το χρόνο, γεμάτη μνήμες, επιθυμίες και αποκαλύψεις.

Παίζουν: Γιάννης Πετσόπουλος, Paris Ferraro, Βαγγέλης Ρόκκος, Θοδωρής Ματινόπουλος, Γιώργος Ντούσης, Νατάσα Γαβαλά, Ίρις Μπαγλανέα, Σοφία Καπράνου, Γαβριέλα Βασδέκη, Λάμπρος Αποστόλου, Δέσποινα Γαλανάκη, Σπύρος Τσίκνας, Δάφνη Μανούσου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/08, στις 22:30

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Ρομπέν του Λόξλεϊ (Κέβιν Κόσνερ) συμμετείχε στην 3η Σταυροφορία με τον Βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο (Σον Κόνερι), αλλά μετά από μία ήττα οι Μουσουλμάνοι τον κρατούν αιχμάλωτο στην Ιερουσαλήμ. Από εκεί καταφέρνει να αποδράσει με τη βοήθεια του Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ (Μόργκαν Φρήμαν), με τον οποίο γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.
Φτάνοντας στο σπίτι του καταλαβαίνει ότι για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του πρέπει να οδηγηθεί στην παρανομία..

Για το καλό όλων αλλά και την αγάπη του για τη Μάριαν (Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο), ο άνδρας που έμαθε το λαό να μάχεται υπέρ της ελευθερίας, έγινε θρύλος. Θα κάνει τα πάντα για να επικρατήσει το δίκαιο και η ελευθερία. Ακόμα και να γίνει παραβάτης υπέρ του κοινού καλού.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σον Κόνερι, Άλαν Ρικμαν.

*Mega, Κυριακή 13/08, στις 22:40

«Φονικό Όπλο 2» (1989) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης – Το δίδυμο των δυναμικών αστυνομικών Ριγκς (Μελ Γκίμπσον) και Μάρτο (Ντάνι Γκλόβερ) αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Λίο Γκετζ (Τζο Πέσι), λογιστή της μαφίας, που έχει ξεπλύνει εκατομμύρια δολάρια από παράνομα κέρδη.

Με τη βοήθεια του Λίο, οι δύο αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν τα πλοκάμια του μαφιόζικου συνδικάτου.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Πάτσι Κένζιτ, Τζος Άκλαντ, Τζο Πέσι, Ντιν Νόρις, Ντέρικ Ο Κόνορ.

*Star, Κυριακή 13/08, στις 22:40

«Μετά Τα Μεσάνυχτα» (1973) σκηνοθεσία Νίκολας Ρέγκ

Μυστηρίου – Μια κρύα, φωτεινή μέρα στην Αγγλία, ένα μικρό κορίτσι πνίγεται σε μια λίμνη. Είναι η κόρη του Τζον Μπάξτερ και της γυναίκας του Λάουρα. Μουδιασμένη ακόμα από τη θλίψη, η Λάουρα συνοδεύει τον Τζον στη Βενετία, όπου ανακαινίζει μια εκκλησία, με την ελπίδα ότι οι διακοπές θα τη βοηθήσουν να συνέλθει από το σοκ του θανάτου της κόρης της. Στη Βενετία, οι Μπάξτερ συναντούν δύο γριές αδελφές που ισχυρίζονται ότι έχουν μεντιουμιστική σχέση με το νεκρό κορίτσι. Ο σύζυγος περιφρονεί την ιδέα, αλλά βλέπει επανειλημμένα μια μικρή φιγούρα με κόκκινο παλτό σε σκιερά περάσματα στα κανάλια. Τότε την αντιμετωπίζει

Παίζουν:  Τζούλι Κρίστι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Χίλαρυ Μέισον, Κλέλια Ματάνια, Μάσιμο Σεράτο, Ρενάτο Σκάρπα, Σάρον Γουίλιαμς

*ΕΡΤ3, Κυριακή 13/08, στις 23:00

«Όμηροι Διακοπών» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβίν

Κωμωδία – Η Έμιλι, μια αθυρόστομη και αυθόρμητη τριαντάρα, βρίσκεται ξαφνικά χωρισμένη από τον σύντροφό της λίγο πριν φύγουν για τις προγραμματισμένες τους εξωτικές διακοπές. Έτσι, η Έμιλι πείθει την υπερ-προσεκτική της μητέρα να κάνουν αυτό το ταξίδι στο Εκουαδόρ οι δυο τους. Ξαφνικά, οι δυο γυναίκες πέφτουν στα χέρια απαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας αυτών των δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, ο δεσμός μητέρας και κόρης μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά και δυναμώνει όταν βρίσκονται οι δυο τους μόνες στη ζούγκλα, προσπαθώντας να δραπετεύσουν.

Παίζουν: Έιμι Σούμερ, Γκόλντι Χον, Άικ Μπάρινχολτς, Γουάντα Σάικς.

*Alpha, Κυριακή 13/08, στις 23:45

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι, Ρέιτσελ Γουντ, Τζέισον Κόουπ, Ράκι Αγιόλα

*Open, Κυριακή 13/08, στις 00:00

«Επάγγελμα: Ζιγκολό» (1980) σκηνοθεσία Πολ Σρέιντερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – O Tζούλιαν Κέι, ένας γοητευτικός νεαρός, βγάζει τα προς το ζην ως συνοδός πλούσιων κυριών. Αυτή η «απασχόληση» του προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται ένας νέος: γρήγορο αυτοκίνητο, ακριβά ρούχα, άνετο σπίτι.

Αυτός όμως ισχυρίζεται πως το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα, αλλά η θέλησή του να προσφέρει ικανοποίηση στις μοναχικές γυναίκες.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Τζούλιαν ερωτεύεται μία απ’ τις πελάτισσές του ενώ λίγο αργότερα βρίσκεται παγιδευμένος σε μια σκευωρία και κατηγορείται για ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει.

Παίζουν:  Ρίτσαρντ Γκιρ, Λορίν Χάτον, Έκτρο Ελιζόντο, Μπιλ Ντιουκ, Νίνα Βαν Πάλαντ, Μπράιαν Ντέιβις, Κάρολ Μπρουσέ.

*Skai, Κυριακή 13/08, στις 00:45

«Στέλλα» (1955) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Είναι μια ψηλή, εκρηκτική ξανθιά, που ζει και ερωτεύεται ελεύθερα. Ο πρώτος της έρωτας είναι γόνος μιας μεγάλης και πλούσιας οικογένειας. Γρήγορα όμως τον βαριέται.

Αργότερα, γνωρίζεται με τον Μίλτο, έναν νεαρό αθλητή, δυνατό και αποφασιστικό, που την τραβάει σαν μαγνήτης! Ο έρωτάς τους είναι μια μάχη μεταξύ του θερμόαιμου αρσενικού και του γεμάτου πάθη θηλυκού. ‘Οταν ο Μίλτος δίνει στην Στέλλα τελεσίγραφο: ή παντρεύονται ή χωρίζουν, η Στέλλα αρχικά δέχεται, αλλά το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Δεν θέλει γάμο, ούτε οικογένεια, ούτε κανέναν άνδρα να την ορίζει.

Τη μέρα του γάμου, ενώ ο Μίλτος την περιμένει στην εκκλησία, η Στέλλα βγαίνει στο δρόμο, όπου και γνωρίζει έναν νεαρό. Μένει μαζί του όλη την νύχτα και την αυγή επιστρέφει στο σπίτι της. Στον έρημο δρόμο, ο Μίλτος, αποφασισμένος να υπερασπισθεί την τιμή του, την περιμένει μ’ ένα μαχαίρι στα χέρια.

Πλησιάζουν ο ένας τον άλλο με αργά βήματα. Η λάμα αστράφτει και η Στέλλα πρέπει να διαλέξει την φυγή ή τον θάνατο…

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χριστίνα Καλογερίκου, Κώστας Κακαβάς, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καβαδία.

*Star, Κυριακή 13/08, στις 01:00

«Ghostbusters» (1984) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Κωμωδία – ‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία.

Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον.

*Mega, Κυριακή 13/08, στις 01:30

«Ο Οργασμός της Αγελάδας» (1996) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Στην Ελληνική επαρχία της δεκαετίας του ΄90 , δύο φίλες και συμμαθήτριες περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση, η κάθε μία με το δικό της τρόπο.

Και οι δύο κουβαλούν την καταπίεση και τα στερεότυπα με τα οποία τις μεγάλωσαν, αλλά έχουν τα δικά τους όνειρα.

Ο οργασμός μια αγελάδας θα γίνει το έναυσμα για να αποφασίσει η κάθε μία τον τρόπο που θα γίνει γυναίκα, αλλά σε αυτό που συμφωνούν και οι δύο είναι ότι το μέλλον τους βρίσκεται στη μεγαλούπολη, όσο πιο μακριά γίνεται από το χωριό τους.

Μέσα από φλερτ, ανομολόγητους έρωτες, σεξουαλικές παρορμήσεις, παρεξηγήσεις και έκτροπα, οι δύο φίλες θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν στην μεγάλη πόλη

Παίζουν: Ειρήνη Μπαλτά, Ναταλία Στυλιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Κόκλας, Υρώ Μανέ, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχαλης Μητρούσης, Ελένη Καπσάκη

*Ant1, Κυριακή 13/08, στις 01:30

«Άντρες με τα Όλα τους» (1997) σκηνοθεσία  Πίτερ Σατανέο

Δραματική Κομεντί – Κάποτε το Σέφιλντ ήταν η πατρίδα της χαλυβουργίας και οι δουλειές έβριθαν. Σήμερα, δεκαετία του 1990 τα περισσότερα ορυχεία έχουν κλείσει και η ανεργία μαστίζει την πόλη.

Ένας από τους απολυμένους χαλυβεργάτες, ο 30χρονος Γκαζ χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να μπορέσει να επισκεφθεί τον γιο του.

Ενώ χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας αποφασίζει να αντιμετωπίσει τη μιζέρια της ζωής του, παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ. Άλλωστε η ιδέα του, μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζει γρήγορο και εύκολο χρήμα.

Καταφέρνει να πείσει για το «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης και μαμμόθρεφτος Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Τους “εμψυχώνει” όμως λέγοντάς τους ότι το δικό τους νούμερο θα έχει σίγουρα επιτυχία αφού στο στριπτίζ τους θα τα δείξουν ΟΛΑ!!

Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς..

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ,Τομ Γουίλκινσον,Μαρκ Άντι, Γουίμ Σνέιπ, Στηβ Χουισον, Πωλ Μπαρμπερ, Ουγκο Σπιρ, Λέσλι Σαρπ, Έμιλι Γουφ, Πωλ Μπατεργουορθ, Ντέιβ Χηλ.

*Alpha, Κυριακή 13/08, στις 01:40