10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Νέα εβδομάδα, νέες ταινίες έτοιμες να μας συναρπάσουν και να μας ταξιδέψουν σήμερα το βράδυ.

«Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» (2007) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Ελληνική Κωμωδία – Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας… ανελέητο πανικό.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος, Βίκυ Βολιώτη, Αλίνα Κωτσόβολου, Γιώργος  Κορμανός.

*Ant1, Δευτέρα 14/08, στις 21:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Δευτέρα 14/08, στις 21:45

«Ο Κυνηγός 2» (1990) σκηνοθεσία Στήβεν Χόπκινς

Δράσης, τρόμου – Λος Άντζελες 1997. Ο αστυνόμος Χάριγκαν έχει αφοσιωθεί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Στο δυστοπικό Λος Άντζελες του 1997 ο αιματοβαμμένος πόλεμος μεταξύ του Κολομβιανού καρτέλ κόκας που υπακούει στον Βαρόνο ντρόγκας ‘Scorpio’ και της Τζαμαϊκανής Συμμορίας Βουντού του ‘King Willy’ αναστατώνει τα στενά της πόλης και τα κατακλύζει με αίμα συμμοριτών, αστυνομικών αλλά και αθώων πολιτών.

Το FBI αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα, αλλά ένας αστυνομικός αποφασίζει να βρει το δολοφόνο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να υποψιάζεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εξωγήινο πολεμιστή.
Ένα παιχνίδι γάτας – ποντικού ξεκινάει και όποιος έχει την ατυχία να βρεθεί στην μέση το πληρώνει με την ζωή του.

Παίζουν: Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Μπιλ Πάξτον, Άνταμ Μπόλντγουιν, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο.

*Skai, Δευτέρα 14/08, στις 22:00

«Abduction» (2011) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, για μια εργασία κοινωνιολογίας, ο δεκαεπτάχρονος Νέιθαν Χάρπερ, ανακαλύπτει τη φωτογραφία ενός μωρού που είχε χαθεί το 1994, και του μοιάζει ανατριχιαστικά. Με τη βοήθεια της φίλης του, Κάρεν, ο Νέιθαν ξεκινάει την αναζήτηση της πραγματικής του ταυτότητας για να ανακαλύψει πως όλη του τη ζωή βρίσκεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέισον Άιζακς, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Νίκβιστ, Σιγκούρνι Γουίβερ

*Star, Δευτέρα 14/08, στις 22:00

«Candelaria: Eνα Τραγούδι για την Αβάνα» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Χέντριξ

Δραματική – Αβάνα, Κούβα, αρχές δεκαετίας του ’90. Η οικονομία καταρρέει μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών, ο Κάστρο χαρακτηρίζει την κατάσταση «Ειδική Περίοδο» σε καιρό ειρήνης και κάνει άνοιγμα προς τον τουρισμό, ενισχύοντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ροή ξένου συναλλάγματος

Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη. Τι κι αν έχει περάσει ήδη τα 70; Βάζει κοκκινάδι στα μάγουλα και από το ίδιο στα χείλη. Θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό. Ναι, έτσι λένε τον σύζυγό της. Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο.

Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του.

Το τραγούδι της Αβάνας που τον κάνει να χορεύει στα βήματα της αγάπης σαν αλαφροΐσκιωτος έφηβος. Χωρίς σκοτούρες κι ανάγκη για χρήματα και επιβίωση. Ακόμη κι αν δεν είναι η απόλυτη διαφυγή, αυτή η κάμερα γίνεται η αφορμή για έναν ακόμη παθιασμένο χορό. Ως το τέλος του τραγουδιού.

Παίζουν: Μανουέλ Βιβέρος, Ολντεν Νάιτ, Βερόνικα Λιν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/08, στις 22:30

«Οι Πόντιοι» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κωστίκας και ο Γιαννίκος είναι Πόντιοι μετανάστες στη Γερμανία. Νιώθωντας νοσταλγία για τον τόπο του ο Κωστίκας αποφασίζει να επιστρέψουν στην Ελλάδα αφενός για να παντρέψει τον Γιαννίκο με την αδελφή του Βενετία και αφετέρου να ανακαλύψει αυτούς που διαδίδουν τα ποντιακά ανέκδοτα και εξευτελίζουν τους Πόντιους.

Πίσω από τα ανέκδοτα κρύβεται μια ομάδα Ποντίων με αρχηγό τον Γιωρίκα, η οποία κυκλοφορεί τα ανέκδοτα για να μην ξεχαστούν οι Πόντιοι.

Αρχικά ο Γιωρίκας προσποιείται ότι βοηθάει τον Κωστίκα ώστε να του ρίξει στάχτη στα μάτια και να μην τον υποψιαστεί.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Κωστίκας τους ανακαλύπτει και καταφέρνει να βάλει τέλος στην κυκλοφορία ανεκδότων.

Θα είναι όμως αυτή η λύση ή θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα;

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Κώστας Τσάκωνας, Έλενα Ναθαναήλ, Παύλος Κοντογιαννίδης, Νατάσα Γερασιμίδου, Κώστας Μπακάλης, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κώστας Μποζώνης, Κώστας Μακέδος

*Ant1, Δευτέρα 14/08, στις 23:00

«Παιχνίδια Διαφθοράς» (1999) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Αστυνομική Δράσης – Ο Νικ Τσέιν είναι ένας αστυνομικός ασιατικής καταγωγής, ο οποίος είναι αποφασισμένος να καταπολεμήσει τη διακίνηση ναρκωτικών από την Κινεζική μαφία και να διατηρεί ήρεμα τα πνεύματα στην περιοχή της Τσάινα Τάουν. Για να το καταφέρει αυτό διατηρεί εξίσου καλές σχέσεις με τα αφεντικά της περιοχής λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης τους.
Μετά από μια βομβιστική επίθεση όμως θα πρέπει να συνεργαστεί με τον Νεοϋρκέζο Ντάνι Γουάλας, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι η Τσέιν είναι διεφθαρμένος, ωστόσο το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων του έχει αναθέσει να παρακολουθεί κάθε βήμα του συναδέλφου του.

Ο ντετέκτιβ Τσείν, ειδικευμένος στις πολεμικές τέχνες, συνεργάζεται με τον συνάδελφό του Ντάνι για να εμποδίσουν διάφορες συμμορίες στην Chinatown στη Νέα Υόρκη να αλληλοεξοντωθούν.

Πρέπει να παλέψουν όχι μόνο με τους ανερχόμενους και διψασμένους για εξουσία γκάνγκστερ, αλλά και με τη δωροδοκία και τη διαφθορά, καθώς οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το διαίρει και βασίλευε για να αποδυναμώσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε μια μάχη που αρχίζει να μοιάζει χαμένη, ο Τσεν και ο Γουάλας αγωνίζονται να τηρήσουν το νόμο και να αποτρέψουν περισσότερη αιματοχυσία στους δρόμους της πόλης.

Παίζουν: Τσοου Γιουν Φατ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Κιτ Λι, Σουζι Τριν

*Star, Δευτέρα 14/08, στις 02:00

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Δευτέρα 14/08, στις 02:00

«Risen» (2016) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Περιπέτεια – Ο Τζόζεφ Φάινς είναι ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός και ο Τομ Φέλτον είναι ο Λούκιος ο υπασπιστής του.

Η αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τον Πόντιο Πιλάτο είναι να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού, που εδώ υποδύεται ο Κλιφ Κέρτις, μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.

Παίζουν: Τομ Φέλτον, Τζόζεφ Φάινς, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο.

*Mega, Δευτέρα 14/08, στις 02:10

«Mighty Oak» (2020) σκηνοθεσία Σον Μακναμάρα

Δραματική Κομεντί – Μετά τον χαμό του αδελφού της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η νεαρή Τζίνα νιώθει τον κόσμο της να γκρεμίζεται.

Δέκα χρόνια αργότερα, και ενώ η Τζίνα έχει γίνει μάνατζερ μουσικών συγκροτημάτων, συναντά τυχαία ένα παιδί με απεριόριστο μουσικό ταλέντο.

Στα μάτια του βλέπει την πιθανή μετενσάρκωση του αδελφού της. Πάνω από όλα, όμως, αυτή η γνωριμία θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη θλίψη και να ξαναβρεί νόημα στη ζωή της

Παίζουν: Τζάνελ Πάρις, Αλέξα ΠεναΒέγκα, Κάρλος Πεναβέγκα, Τόμι Ρίγκαν, Ρέϊβεν Σιμονέ

*Skai, Δευτέρα 14/08, στις 02:10