11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Τρίτης!

«Bean: Η Υπέρτατη Ταινία Καταστροφής» (1997) σκηνοθεσία Μελ Σμιθ 

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Μπιν, φύλακας στο Βασιλικό Μουσείο Τέχνης, πρόκειται να απολυθεί αφού τον έπιασαν να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας. Όμως, την τελευταία στιγμή, επεμβαίνει ο διευθυντής του Μουσείου, με μια καλύτερη ιδέα.

Προκειμένου να αποκαλυφθεί η απίστευτη ανικανότητά του Μπιν, ο διευθυντής προτείνει να τον στείλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ιδιότητα του κριτικού τέχνης, για να βγάλει λόγο στην ιδιωτική έκθεση ζωγραφικής, που οργανώνει ο στρατηγός Νιούτον.

Έτσι ο Μπιν βρίσκεται ξαφνικά στο Λος Άντζελες, σπέρνοντας τον όλεθρο στα μουσεία, τις γκαλερί, τα νοσοκομεία και τα αεροδρόμια…

Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Μπαρτ Ρέινολντς, Πάμελα Ριντ, Πίτερ ΜακΝίκολ, Χάρις Γιούλιν.

*Ant1, Τρίτη 15/08 στις 21:00

«Γυμνοί στον Ήλιο» (1960) σκηνοθεσία Ρενέ Κλεμάν

Δραματική Τρόμου – Ένας φτωχός νέος αναλαμβάνει να φέρει πίσω στις ΗΠΑ από την Ιταλία έναν πλούσιο πλεϊμπόι κατ’ εντολή του πατέρα του. Στην πορεία, όμως, αλλάζει το σχέδιό του, προσπαθώντας ν’ αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του.

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Μορίς Ρονέ, Ρόμι Σνάιντερ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 15/08 στις 21:00

«Τρελάδικο Πολυτελείας» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στάθης Ξετρύπης, ιδιωτικός ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, για να λύσει μια σοβαρή υπόθεση που του παρουσιάζεται, μεταμφιέζεται από νταντά για σκύλους μέχρι τρόφιμος τρελοκομείου.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βάνα Μπάρμπα.

*Alpha, Τρίτη 15/08 στις 21:00

«Δίκτυο Κατασκόπων» (2019) σκηνοθεσία Έραν Ρίκλις

Δράσης – Ένας πρώην κορυφαίος μυστικός πράκτορας αρπάζει την ευκαιρία να δώσει πνοή στην καριέρα του αναλαμβάνοντας μία αποστολή που έχει να κάνει με πώληση χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή.

Όμως η Μοσάντ έχει βάλει τον δικό της πράκτορα στο κατόπι του και ο στόχος της αποστολής είναι μία αινιγματική γυναίκα με θολές προθέσεις.

Ο πρωταγωνιστής σύντομα καταλαβαίνει ότι από θηρευτής θα γίνει το θήραμα.

Παίζουν: Μπεν Κινγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι, Ιτζικ Κοέν, Χίλντε βαν Μιγκχεμ, Μάκραμ Κχούρι, Τζόνας Λήμανς, Αλι Τσιφτεσι, Ρικ Νίκολετ

*Star, Τρίτη 15/08 στις 22:00

«New York, New York» (1977) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Δράμα – Ο πόλεμος τελείωσε κι ο κόσμος ερωτευόταν ξανά. Ημέρα λήξης Β Παγκοσμίου Πολέμου, 1945. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο πόδι πανηγυρίζοντας και γιορτάζοντας στα κλαμπ. Ανάμεσα στον κόσμο κι ο Τζίμι Ντόιλ, ένας εγωιστής σαξοφωνίστας, που θα γνωρίσει τη Φρανσίν Έβανς, μια τραγουδίστρια χαμηλού βεληνεκούς. Παρά τις αμφιβολίες της Φρανσίν, οι δυο τους θα βρεθούν παρέα το πρωί και θα ξεκινήσει η μακρόβια σχέση τους. Και ενώ όλα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλά, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του και εν μέρει η ανευθυνότητα και η ζήλια του, μετατρέπουν τη σχέση τους σε τραινάκι του λούνα παρκ, που διασχίζει τα χρόνια, με φόντο τη Νέα Υόρκη των μεγάλων ονείρων.

Παίζουν: Ρόμπερντ Ντε Νιρο, Λάιζα Μινέλι, Λάιονελ Στάντερ, Μπάρι Πρίμους, Μέρι Κέι Πλέις.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 15/08 στις 22:00

«Ο Επαναστάτης Ποπολάρος» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική – Στα τέλη του περασμένου αιώνα, ο λαός της Επτανήσου και ειδικά της Ζακύνθου είναι διαιρεμένος σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους άρχοντες, αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους, νέους επιστήμονες, έμπορους και τεχνίτες. Το καλοκαίρι, στην Μπόχαλη, στα κτήματα του πατέρα της κόντε Δημαρά, η ‘Ελντα πλήττει με την παρέα των δύο ανόητων ξαδελφών της. Για να περάσει την ώρα της, αφήνει να την πλησιάσει ο Ζέπος Πεμπονάρης, ποπολάρος την καταγωγή και φοιτητής της Νομικής.

Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Μπέττυ Λιβανού, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Παντελής Ζερβός, Κατερίνα Γιουλάκη, Άρης Μαλιαγρός, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Skai, Τρίτη 15/08 στις 22:00

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς καθόλου μυαλό.  Μόλις αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε 7 χρόνια στη φυλακή για κάτι που δεν έκανε.

Όταν αποφυλακίζεται βρίσκει το υπεύθυνο που τον έστειλε φυλακή, τον Μάτσα και τον ταπεινώνει μπροστά σε όλο το συνάφι του.

Ένα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου με υψηλό ρίσκο.

Ο Μάτσα, όμως. δεν έχει χάσει ποτέ παρτίδα. Όχι τόσο γιατί είναι καλός παίκτης, αλλά επειδή οι αντίπαλοί του τον φοβούνται τόσο,  που δεν τολμούν να κερδίσουν.

Ο Τζέικ, από την άλλη, δεν καταλαβαίνει από τέτοια, και κερδίζει τον Μάτσα, και μάλιστα τον υποχρεώνει σε εξευτελιστική ήττα.

Ο Μάτσα δεν συγχωρεί τέτοιου είδους προσβολές, και βάζει ένα συμβόλαιο θανάτου στο κεφάλι του Τζέικ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρέι Λιότα, Βίνσεντ Παστόρε. Αντρέ 3000, Μαρκ Στρογκ, Φραντσέσκα Άνις, Άντζελα Λόρεν Σμιθ

*Ant1, Τρίτη 15/08 στις 23:00

«Διπλή Ομηρία» (2005) σκηνοθεσία Φλόρεντ Εμίλιο Σίρι

Περιπέτεια – Ο Τζεφ Τάλι, πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας σε υποθέσεις ομηρίας, αποτυγχάνει σε μία υπόθεση με θύματα δύο αθώους ομήρους.

Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε μια επαρχιακή πόλη, ως διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Την… πληκτική καθημερινότητά του και ηρεμία διαταράσσουν τρεις έφηβοι, οι οποίοι, προκειμένου να γλιτώσουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, παραβιάζουν το σπίτι του Γουόλτερ Σμιθ, πάμπλουτου και διεφθαρμένου λογιστή, που ξεπλένει χρήμα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ, Τζίμι Μπένετ, Μισέλ Χορν, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 15/08 στις 02:00

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι, Ρέιτσελ Γουντ, Τζέισον Κόουπ, Ράκι Αγιόλα

*Open, Τρίτη 15/08 στις 02:00

«Ουράνια Έκπληξη» (2016) σκηνοθεσία Πατρίτσια Ρίτζεν

Δραματική – Η ταινία “Ουράνια έκπληξη” βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ. Όταν η Κρίστι ανακαλύπτει ότι η 10χρονη κόρη της, Άννα, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί με όλα τα μέσα να βρει μια λύση που θα την οδηγήσει στη θεραπεία.  Για καιρό δοκίμασε τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δικές της και των γιατρών δεν άλλαζε κάτι, μέχρι που ένα αναπάντεχο και ανεξήγητο γεγονός της χτύπησε την πόρτα. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα που είχε η μικρή Άννα, κάτι πραγματικά αξιοπερίεργο συνέβη. Κατά τη δραματική της διάσωση, συντελέστηκε  ένα «θαύμα» , προκαλώντας απορία ακόμα και στους ειδικούς γιατρούς που ανέλαβαν την υπόθεσή της.

Παίρνουν όλοι τις απαντήσεις που θέλουν; Καταλήγουν κάπου τελικά; Η οικογένεια μετά το απίστευτο “θαύμα” σιγά σιγά βρίσκει τους ρυθμούς της, ανασυγκροτείται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την κοινωνία.

Παίζουν:  Τζένιφερ Γκάρνερ, Κάιλι Ρότζερς, Μάρτιν Χίντιρσον, Κουίν Λατίφα, Τζον Κάρολ Λυντς, Ρόντα Γκρίφις, Κορτνει Φανσλερ, Μπράντον Σπνικ

*Mega, Τρίτη 15/08 στις 02:10

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δραματική – Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού, βασισμένη στα 4 Ευαγγέλια, σε θρησκευτικά κείμενα και από ευρύτερες χριστιανικές αφηγήσεις.

Η προσευχή στον κήπο της Γεσθημανή, η αγρυπνία της Παναγίας, η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά, η σταύρωση και μία σύντομη αναφορά στην Ανάσταση. Παράλληλα βλέπουμε μικρές αναδρομές σε στιγμές από την ζωή του Ιησού ως παιδί, σε καθημερινές στιγμές με την μητέρα του, από την Διδασκαλία του στους Δώδεκα μαθητές, την επί του όρους Ομιλία και τον Μυστικό Δείπνο.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μάια Μόργκενστερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τόνι Μπερτορέλι, Κλόντια Τζερίνι, Χρίστο Σόποφ.

*Skai, Τρίτη 15/08 στις 02:10