9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

«Η Συμμορία των Πέντε» (2004) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν, Ίθαν Κοέν

Αστυνομική Κωμωδία – Στη Νέα Ορλεάνη, ο απατεώνας καθηγητής Ντορ έχει συγκεντρώσει μια ομάδα «ειδικών» για τη ληστεία της δεκαετίας! Οι επίδοξοι ληστές παρουσιάζονται ως καλλιτέχνες εκκλησιαστικής μουσικής και νοικιάζουν ένα δωμάτιο στο σπίτι μιας θρησκευόμενης ηλικιωμένης κυρίας που, για κακή τους τύχη, ανακαλύπτει το σχέδιο τους. Θα πρέπει αναγκαστικά να την σκοτώσουν. Κάτι όμως που όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά όταν η ομάδα εν διακρίνεται για την ευφυΐα της..

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάρλον Γουέιανς, Ίρμα Π. Χολ, Τζ. Κ. Σίμονς, Ράιαν Χαρστ, Τζι Μα

*Ant1, Πέμπτη 17/08 στις 21:00

«Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα No 3» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Άρης,ο Μπίλιας και η υπόλοιπη παρέα των μαθητών αποφασίζουν να επιστρέψουν στα θρανία με την πρόφαση να πάρουν επάξια το απολυτήριο του λυκείου χωρίς χατίρια αυτή τη φορά.

Ο Άρης και ο Μπίλιας βάζουν σ’ εφαρμογή το σχεδιό τους και οι πλάκες επανέρχονται στην καθημερινότητα.Στο προσκήνιο εμφανίζονται δύο καινούργιοι καθηγητές.

Ο ένας είναι καθηγητής χημείας που από λάθος του μεταμορφώνεται κάθε λίγο και σε διαφορετικό ζώο και ο άλλος είναι νηπιαγωγός.

Παίζουν: Στηβ Ντούζος, Μίμης Φωτόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας, Γιάννης Γκιωνάκης, Μαίρη Παπανικολάου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Σταγόπουλος

*Alpha, Πέμπτη 17/08 στις 21:45

«Φτάσαμεε!» (2004) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Αύγουστος στην Λιβαδειά. Το περίφημο νυχτερινό κέντρο “THE RIVER” του Μίμη, χρειάζεται επειγόντως ορχήστρα αφού το μεγάλο συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών έχει ήδη ξεκινήσει στους Δελφούς.
Πριν καλά – καλά ξημερώσει μουσικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν για να πάρουν τη δουλειά.

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης , Παύλος Κοντογιαννίδης , Άννα Παναγιωτοπούλου , Κωνσταντίνα (Αννέζα) , Ταμίλα Κουλίεβα , Πάνος Σκουρολιάκος , Ελένη Φιλίνη , Χρήστος Τσάγκας , Αργύρης Μπακιρτζής

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/08 στις 22:00

«Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου» (2018) σκηνοθεσία Σ. Κρεγκ Ζάλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο.

Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς, Τατιάνα Τζόουνς, Ούντο Κίερ

*Star, Πέμπτη 17/08 στις 22:00

«12 Δοκιμασίες 3» (2015) σκηνοθεσία Στήβεν Ρέινολντς

Αστυνομική Δράσης – Ο αστυνομικός που υποδύεται ο Ντιν Αμπροουζ, ενώ ακόμη συνέρχεται από έναν πυροβολισμό που είχε δεχτεί εν ώρα υπηρεσίας, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη και ύποπτος για τη δολοφονία ενός φίλου του αστυνομικού.

Τώρα πρέπει να βρει τα στοιχεία που χρειάζεται για να μάθει πόσοι από τους κοντινούς του συναδέλφους, εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και να προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του.

Η αλήθεια όμως πρέπει να παραμείνει κρυφή γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες όσων βγουν στο φως.

Παίζουν: Ντιν Αμπροουζ, Ρότζερ Κρος, Ρεμπέκα Μάρσαλ, Λόχλιν Μονρό, Τάι Όλσον, Σάρα Σμιθ, Έιβερι Κόνραντ, Σα΄μιουελ Σμιθ, Τζέιμς Μιχαλόπουλος, Τζέισον Λη, Σάρον Τέιλορ, Μάθιου Χάρισον

*Skai, Πέμπτη 17/08 στις 22:00

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Ant1, Πέμπτη 17/08 στις 23:00

«Σπιρτόκουτο» (2003) σκηνοθεσία Γιαννης Οικονομιδης

Κωμωδία – Ο Δημήτρης, ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στον Κορυδαλλό, με την βοήθεια του Γιώργου – αδελφού της συζύγου του Δημήτρη, Μαρίας (Ελένη Κοκκίδου) – συζητούν για ορισμένα επαγγελματικά σχέδια που έχουν από κοινού. Ο Γιώργος δηλώνει ότι αποχωρεί από αυτά και οι οι δύο άνδρες λογομαχούν.

Όταν φεύγει ο Γιώργος, η Μαρία πλησιάζει τον Δημήτρη και αρχίζουν σε έντονο ύφος συζήτηση για τα ενήλικα παιδιά τους -τον Λουκά και την Κική – ενώ του ανακοινώνει την γνώμη της ότι το επιχειρηματικό του σχέδιο θα αποτύχει. Λίγο αργότερα, η Μαρία, θυμωμένη από την κίνηση του Δημήτρη να χαστουκίσει την Κική, λογομαχεί για άλλη μία φορά μαζί του και του αποκαλύπτει ότι η Κική δεν είναι δικό του παιδί. Ο Δημήτρης σοκάρεται από την αποκάλυψη και φεύγει από το σπίτι.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Βαγγέλης ,υπάλληλος στο κατάστημα του Δημήτρη, φέρνει στο σπίτι τον μεθυσμένο Δημήτρη που, υπό την επήρεια του ποτού, λέει ασυνάρτητα λόγια. Οι προσπάθειες να τον συνεφέρουν είναι άκαρπες. Τέλος, ο Δημήτρης εξουθενωμένος λέει στον Γιώργο ότι θα αναβάλουν τα σχέδιά τους.

Παίζουν: Ερρίκος Λιτσης, Ελένη Κοκκιδου, Κώστας Ξυκομηνος, Γιάννης Βουλγαρακης, Ιωάννα Ιβανουδη

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/08 στις 01:00

«Η Ψυχή του Πάρτι» (2018) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκόνε

Κωμωδία – Η αφοσιωμένη νοικοκυρά Ντιάνα, νιώθει να χάνει τη γη από τα πόδια της όταν ο σύζυγός της θα την παρατήσει ξαφνικά.Η Ντιάνα προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τη θλίψη της και αποφασίζει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, στην ίδια τάξη με την κόρη της, η οποία, όπως είναι φυσικό, δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό της μητέρα της.

Έστω και αργά, η Ντιάνα, απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή, την ελευθερία, τη διασκέδαση και τους συμφοιτητές της, με τους δικούς της, όμως, όρους, ανακαλύπτοντας τον αληθινό της εαυτό.

Παίζουν: Μελίσα Μακ Κάρθι, Μόλι Γκόρντον, Τζούλια Γκιμπς, Ματ Γουόλς, Μάγια Ρούντολφ, Μπεν Φάλκον, Τζάκι Γουήβερ, Στήβεν Ρουτ, Κρις Καβαλιέ

*Star, Πέμπτη 17/08 στις 01:15

«Ο Τελευταίος των Μοϊκανών» (1992) σκηνοθεσία  Μάικλ Μαν

Δραματική – Πολιτεία Νέας Υόρκης, 1757. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έχουν μεταφέρει τον μεταξύ τους πόλεμο στις αμερικανικές αποικίες τους, αναγκάζοντας τους ιθαγενείς Ινδιάνους να εμπλακούν παρά τη θέλησή τους. Αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, ο Ναθάνιελ Χόκεϊ, υιοθετημένος γιος του Μοϊκανού Τσίνγκατσκουγκ και η Κόρα, κόρη ενός βρετανού αξιωματούχου, συναντιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ερωτεύονται παράφορα.

Καθώς, όμως, ο ανεξάρτητος και ισχυρός χαρακτήρας του Χόκεϊ δεν συμβιβάζεται εύκολα με τα συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών, ο έρωτάς τους κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα της σκληρότητας του πολέμου μέσα στα πυκνά δάση της αμερικανικής ηπείρου και τα αιματοβαμμένα πεδία της μάχης

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Μαντλίν Στόου, Τζόντι Μέι, Ράσελ Μινς, Γουές Στούντι, Έρικ Σβάιγκ, Στίβεν Ουάντινγκτον.

*Mega, Πέμπτη 17/08 στις 02:10