Σφίγγει ο κλοιός για τους χούλιγκανς – Εντός ολίγων ημερών τα αποτελέσματα DNA

Ήρθαν με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και να επιτεθούν σε αντίπαλους οπαδούς.Τι αναφέρουν οι ανακριτές στα εντάλματα προσωρινής κράτησης των 105 χούλιγκαν. Είχαν διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους στην εγκληματική οργάνωση.

Απολύτως πεπεισμένοι για τη δράση και τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, εμφανίζονται οι τρεις ανακριτές που διενέργησαν την ανάκριση και υπέγραψαν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης των 105 χούλιγκαν.

Οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με οργάνωση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση. Εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA που έχουν συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες των επεισοδίων. Τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί από τους συλληφθέντες θα αντιστοιχηθούν με αυτά που βρέθηκαν στον άτυχο 29χρονο, με σκοπό να διαπιστωθεί αν κάποιος από αυτούς είναι ο δολοφόνος του.

Στο «μικροσκόπιο» δύο αντικείμενα

Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα θα προκύψουν και τα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελπίδες των Αρχών εστιάζονται σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί. Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

Ενάμιση μέτρο στειλιάρια με αίμα

Ο Δ.Π. είναι υπεύθυνος ασφαλείας του Opap Arena και καταθέτει στις αρχές ότι περιμετρικά του γηπέδου οι φύλακες αλλά και ο ίδιος μάζεψαν αρκετά φονικά εργαλεία, κάποια εκ των οποίων είχαν πάνω αίμα και τα παρέδωσαν. Κάποια από τα ξύλα και τα στειλιάρια που περισυνέλλεξαν έφταναν σχεδόν το 1,5 μέτρο.

Μέχρι τα Άνω Πατήσια ξεφορτώνονταν αντικείμενα που θα τους ενοχοποιούσαν, οι Κροάτες χούλιγκαν και ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί. Ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στα Άνω Πατήσια, πηγαίνοντας να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί της αιματηρής συμπλοκής, βρήκε πειστήρια έξω από το μαγαζί του, μέχρι και στη σκεπή αυτού.

Είχαν συλληφθεί ξανά στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 – 6 από τους προφυλακισμέους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League.

Τότε, από την ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των οπαδών μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς. Τότε, είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, με τους 5 – 6 από αυτούς να είναι ίδιοι με τους τωρινούς συλληφθέντες.