13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η αγαπημένη ώρα της ημέρας έφτασε! Ετοίμασε τα ποπ κορν και πάτα το play.

«Αγεφύρωτες Σχέσεις» (2003) σκηνοθεσία Λάσε Χάλμστρομ

Κοινωνική δραματική – Ο Έιναρ είναι ένας μεσήλικας πρώην αγρότης που έχει από καιρό γυρίσει την πλάτη του στις αναμνήσεις. Σοκαρισμένος ακόμα από το θάνατο του γιου του πριν από μια δεκαετία, έχει αφήσει τη φάρμα του να καταστραφεί μαζί με το γάμο του.

Έχει αποφασίσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του πληγωμένος και σε απόλυτη μοναξιά, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο του γιου του: η νύφη του, η Τζιν. Η Τζιν έρχεται άφραγκη και κυνηγημένη, συνοδευόμενη από την κόρη της, την Γκρίφ, για την οποία ορκίζεται ότι είναι η εγγονή του.

Ξαφνικά η ήσυχη ζωή του Έιναρ διαταράσσεται και ο θυμός, η οργή και οι κατηγορίες έρχονται στην επιφάνεια. Σιγά σιγά, όμως, η περιέργεια της 11χρονης Γκριφ για τη ζωή στη Δύση, αλλά και η επιθυμία της για οικογένεια και μια πατρική φιγούρα, θα μαλακώσουν την πέτρινη καρδιά του Έιναρ και θα ανοίξουν το δρόμο για έναν απροσδόκητο δεσμό, περιπέτεια, και αληθινή επανασύνδεση.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζος Λούκας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Skai, Σάββατο 19/008 στις 21:00

«Δόκτωρ Ζι Βέγγος» (1968) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Θανάσης είναι σε γενικές γραμμές πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης και απίστευτος γκαφατζής.

Κάθε φορά τον διώχνουν από τις δουλειές γιατί τα κάνει ματάρα.

Έτσι και τώρα από βοηθός κουρέα, από μια παρεξήγηση θεωρείται γιατρός και προσπαθεί να βοηθήσει με την καινούργια του ιδιότητα τους ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο του.

Η αλήθεια είναι ότι οι “ασθενείς” που εξυπηρετεί έχουν κυρίως ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ο δόκτωρ Ζι Βέγγος.

Από εκεί και πέρα ο Θανάσης τους βοηθάει όλους, υπό αυτήν την ψεύτικη ιδιότητα, χωρίς όμως, να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Και από περάσει από πολλά και διάφορα τελικά γυρνά πίσω στο κουρείο και συνεχίζει να δουλεύει ως βοηθός μπαρμπέρη.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίτσα Τσαγανέα, Νόρα Κατσέλη

*Alpha, Σάββατο 19/008 στις 21:45

«Ο Αντίζηλος» (2002) σκηνοθεσία Νικόλ Γκαρσιά

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Στις 9 Οκτωβρίου 1993, ο Ζαν-Κλοντ Ρομάν σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του. Έπειτα, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν επί δεκαοκτώ χρόνια και, το ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο.

Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Φρανσουά Κλοζέ, Εμμανουέλ Ντεβός, Ζεραλντίν Πάιλας.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 19/008 στις 22:00

«Deep End» (2008) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Δύο άνδρες διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Ο ένας είναι ο Νίκος, ένας γοητευτικός νεαρός που έχει παντρευτεί τη Φανή, μία επιτυχημένη γυναικολόγο, για τα λεφτά της.

Ο άλλος είναι ο Γιάννης, ένας πλούσιος και καλλιεργημένος άνδρας, παντρεμένος με την πανέμορφη Ινώ.

Ο Νίκος και η Ινώ, κρυφοί εραστές στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν την ώρα να χαρούν τον έρωτά τους.

Ένα τριήμερο σε μια ειδυλλιακή παραλία δίνει την ευκαιρία σε όλους να επανεξετάσουν τη σχέση τους και να απαντήσουν στο ερώτημα: «μπορεί να υπάρξει αγάπη και κατανόηση σ’έναν κόσμο όπου η υστερία, οι αδιέξοδες σχέσεις και ο θάνατος έχουν το πάνω χέρι;».

Παίζουν: Μαρία Κορινθίου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ναταλία Λιονάκη, Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου.

*Star, Σάββατο 19/008 στις 22:30

«Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική  Ελληνική Ταινία  – Στο μπαρ της «Φρύνης» στην Τρούμπα -που το διεθύνει η πατρώνα Μαντάμ Παρί- ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες, η καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία.

Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η «πριγκιπέσσα», όπως την αποκαλούν, που συναντά κρυφά έναν νεαρό φοιτητή και είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαλήου, του αδυσώπητου πατρώνου της.

Η Μαίρη, που ερωτεύεται παράφορα ένα αγόρι, το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, που είναι παράφορα ερωτευμένη μ έναν σωματέμπορο, τον Ντόρη και εξαρτά όλη της την ύπαρξη απ αυτόν.

Η Άννα, που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά.

Τέλος, η Μυρσίνη, μια νεόκοπη ιερόδουλη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Σε λίγο ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ αδειάσει.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ελένη Ανουσάκη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Χέλμη, Νότης Περγιάλης, Ηρώ Κυριακάκη, Κώστας Κούρτης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Σούλα Νικηφορίδου, Γιώργος Ξύδης, Λιάκος Νεοφώτιστος, Ξένη Δράμαλη.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 19/008 στις 23:00

«Jumanji: Η Επόμενη Πίστα» (2019) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Κωμωδία Περιπέτεια – Στο Jumanji: Η Επόμενη Πίστα, η παρέα επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι έχει αλλάξει. Επιστρέφοντας πίσω στο Jumanji για να σώσουν έναν δικό τους, ανακαλύπτουν πως τίποτα δεν είναι αυτό που περίμεναν.

Οι παίκτες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν άγνωστες και ανεξερεύνητες πίστες από τις άγονες ερήμους μέχρι τα χιονισμένα βουνά, για να μπορέσουν να δραπετεύσουν και να βγουν νικητές σε ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια του κόσμου.

Παίζουν:  Ντουέιν Τζόνζον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ

*Mega, Σάββατο 19/008 στις 23:00

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47» (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Skai, Σάββατο 19/008 στις 23:10

«Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Γουέστερν, Κωμωδία – Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται.

Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Ant1, Σάββατο 19/008 στις 23:45

«Η Εξαίρεση στον Κανόνα» (2016) σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπήτυ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Γουόερν Μπίτυ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η εξαίρεση στον Κανόνα, στην οποία υποδύεται τον θρυλικό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ.

Η ταινία βασίζεται σε γεγονότα από τη ζωή του επιχειρηματία και παραγωγού ταινιών Χάουαρντ Χιουζ, διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1958 και αφηγείται τη ρομαντική σχέση μεταξύ μιας νεαρής ηθοποιού και του οδηγού της, η οποία απαγορεύεται χάρη στους όρους που θέτει ο εργοδότης τους, ο Χάουαρντ Χιουζ, να μην συνάπτονται σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Η Μάρλα Μάμπρεϊ (Λίλι Κόλινς), βασίλισσα της ομορφιάς στην πόλη της και πιστή βαπτίστρια υπογράφει συμβόλαιο με τον διαβόητο παραγωγό Χάουαρντ Χιουζ (Γουόρεν Μπίτι), και φτάνει με το αεροπλάνο στο Λος Άντζελες.

Στο αεροδρόμιο, συναντά τον οδηγό που θα την παραλάβει, τον Φρανκ Φόρμπς, ο οποίος έχει κλείσει μόλις δύο εβδομάδες στη δουλειά και αναθρεμμένος επίσης από θρησκευτικά συντηρητικό περιβάλλον.

Η αμοιβαία έλξη τους όχι μόνο θέτει σε δοκιμασία τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και αψηφά τον υπ’ αριθμόν ένα κανόνα του Hughes: κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να έχει στενή σχέση με συμβασιούχο ηθοποιό.

θα καταφέρουν να γίνου Η Εξαίρεση στον Κανόνα ή θα υποχωρήσουν στις πιέσεις του εργοδότη τους;

Παίζουν: Γουόρεν Μπίτ, Λίλι Κόλινς, Άλντεν Έρενράιχ, Ανέτ Μπένιγκ, Άλεκ Μπαλντγουιν, Μάρτιν Σιν

*Open, Σάββατο 19/008 στις 00:00

«Οι τελευταίοι ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. Ο Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κλάιβ Όουεν, Κλιφ Κέρτις, Άξελ Χένι, Τσουγιόσι Ιχάρα.

*Star, Σάββατο 19/008 στις 00:30

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*Skai, Σάββατο 19/008 στις 01:15

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*Mega, Σάββατο 19/008 στις 01:30

«Ανίερη Συμμαχία» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ 

Δραματική – Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έγκερτον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον.

*Star, Σάββατο 19/008 στις 02:30