Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Ένα νέο βίντεο «ήρθε» στο φως της δημοσιότητας από την επίθεση Τουρκοκύπριων σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη.

Μια νέα λήψη της επίθεσης των Τουρκοκυπρίων κατά δυμάμεων του ΟΗΕ στην Πράσινη Γραμμή κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες σε τουρκικό ιστότοπο. Σε αυτό, διακρίνονται οι Τουρκοκύπριοι να απωθούν στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια μια μπουλντόζα αναλαμβάνει το ξήλωμα συρματοπλεγμάτων.

Στο μεταξύ, την έντονη καταδίκη των ηγετικών στελεχών της ομάδας ελληνικών υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus) προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο εντός της νεκρής ζώνης από Τουρκοκυπρίους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το κλιμάκιο του ΟΗΕ δέχτηκε επίθεση όταν προσπάθησε να παρεμποδίσει μη εξουσιοδοτημένες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Πύλα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων Αμερικανών νομοθετών, οι οποίοι με παρέμβαση τους καλούν τη τουρκική πλευρά να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους.