“Τσιτσίδια και ντυμένα όλα ενωμένα” – Νέες κινητοποιήσεις από γυμνιστές στη Γαύδο

«Μήνυμα ενότητας και ελευθερίας, ενάντια σε όσους προσπαθούν» να τους «διχάσουν με συντηρητικές αντιλήψεις» έστειλαν παραθεριστές από τη Γαύδο.

«Με μαγιό ή χωρίς, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ελευθερίας από τη Γαύδο, ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν με συντηρητικές αντιλήψεις. Συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε», αναφέρουν σε μήνυμά τους στο Facebook.

Η κίνηση του Δήμου Γαύδου να βάλει για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο πινακίδα που να λέει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός», προκάλεσε αντιδράσεις «Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στην φύση απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολΓαύδοςΓαύδοςοί γυμνιστές που «βγήκαν από τα ρούχα τους», βλέποντας την δημοτική πινακίδα στην ακτή.

Για τους λόγους που πήρε ο Δήμος αυτή την απόφαση, μίλησε στο ekriti η Δήμαρχος Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη. Η ίδια μας είπε «Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία».