10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Καθίστε αναπαυτικά και αφήστε την τηλεόραση να σας καληνυχτίσει…

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Πέμπτη 24/08, στις 21:00

«Τα Χίλια Πρόσωπα της Βροχής» (2017) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Πραλ

Δραματική – Ο Μάικ έχει απομονωθεί στο δωμάτιό του εδώ κι εβδομάδες. Δεν είναι άρρωστος. Επέλεξε από μόνος του να αποκοπεί από τον έξω κόσμο.
Η πόρτα του παραμένει κλειστή εδώ και εβδομάδες, αποκλείοντας ακόμη και την οικογένειά του.

Οι γονείς κι η αδελφή του δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, παρά να στέκονται έξω από την πόρτα του, να τον παρακαλούν και να ελπίζουν.

Στην Ιαπωνία οι νέοι που τους συμβαίνει αυτό τους αποκαλούν:Hikikomori (απομονωμένος). Ήδη το φαινόμενο εξαπλώνεται και στον δυτικό κόσμο. Αυτό είναι το μόνο που καταφέρνουν να μάθουν οι γονείς και η αδερφή του από τους ειδικούς.

Στέκονται έξω από την κλειστή πόρτα, ζητούν, ικετεύουν, εκλιπαρούν, ξεσπούν, απελπίζονται, κατηγορούν, αγνοούν και ελπίζουν. Όλο αυτό το διάστημα η κλειστή πόρτα γίνεται ολοένα και περισσότερο ο καθρέφτης της ζωής τους.

Παίζουν: Μπγιάρνε Μέντελ, Έμμα Μπάντιγκ, Μπιμπιάνα Μπεγκλάου, Λούι Χόφμαν, Τζανίνα Φάουτζ, Τερέις Ντυρενμπεργκ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 24/08, στις 21:00

«Παλικάρι στα Θρανία» (1987) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος διορίζεται καθηγητής στο πιο κακομαθημένο Λύκειο της Αθήνας. Οι μαθητές του, όλοι πλουσιόπαιδα, ετοιμάζονται να του κάνουν τη ζωή μαύρη, για να του πάρουν τον αέρα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν μια σειρά από διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, καθώς θα ανακαλύψουν πως δεν είναι και τόσο εύκολο να τον χειριστούν.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσάγκλος, Τάσος Κωστής, Μαρία Γιαννοπούλου, Τώνης Γιακωβάκης, Αντώνης Πρέκας, Σπύρος Ιωάννου, Θεόδωρος Δημητρίου.

*Alpha, Πέμπτη 24/08, στις 21:45

«Σφραγισμένα Χείλη» (2008) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι 

Δραματική Ρομαντική – Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μίκαελ Μπεργκ (Ντέιβιντ Κρος) ερωτεύεται τη Χάνα (Κέιτ Γουίνσλετ), μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια.
Tα βράδια που περνάνε μαζί, της διαβάζει συχνά κάποια από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το ειδύλλιο τους διακόπτεται, όταν η Χάνα φεύγει χωρίς ν’ αφήσει ίχνος πίσω της.

Τα χρόνια περνούν και ο Μάικλ φοιτητής της νομικής πλέον, την ξανασυναντά ως κατηγορούμενη για εγκλήματα κατά των Εβραίων, στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Στη διάρκεια της δίκης, ο Μάικλ συνειδητοποιεί ότι η Χάνα κρατά ένα προσωπικό μυστικό που πιστεύει ότι είναι χειρότερο από το ναζιστικό παρελθόν της – ένα μυστικό που, αν αποκαλυφθεί, θα μπορούσε να τη βοηθήσει στη δίκη.

Παίζουν:  Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος, Μπρούνο Γκαντς, Τζάνετ Χαίν, Σούζαν Λοθαρ, Αλίσα Βιλμς.

*Skai, Πέμπτη 24/08, στις 22:00

«O Δρόμος της Επιστροφής» (2020) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’Κόνορ

Δραματική – Ο Τζακ Κάνινγχαμ (Μπεν Άφλεκ) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί – φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του.

Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του – που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του.

Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μάντριγκαλ, Μικαέλ Γουάτκινς, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Λούκας Κέιτζ

*Star, Πέμπτη 24/08, στις 22:00

«Μπίζνες στα Βαλκάνια» (1996) σκηνοθεσία Βασίλης Μπουντούρης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας νεαρός ιδιοκτήτης επαρχιακού καφενείου ταξιδεύει στην Ρουμανία αναζητώντας κορίτσια για να εργαστούν στο μαγαζί του. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να βρει τρεις κοπέλες και επιστρέφει μαζί τους.
Οι δουλειά πηγαίνει καλά, η επιτυχία είναι ανεπανάληπτη και τα κέρδη ανεβαίνουν στα ύψη, έως ότου ο ίδιος και δύο φίλοι του ερωτεύονται τις κοπέλες και υποφέρουν παρακολουθώντας τες να συναναστρέφονται τους πελάτες του μπαρ.

Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Daniela Nane, Rodica Horobet, Maria Sauleae, Νίκος Μπουσδούκος, Ναταλία Δραγούμη, Κώστας Ευριπιώτης, Φώτης Πολυχρονόπουλος, Βασίλης Τσαγκλος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Λυδία Λένωση, Σπύρος Φωκάς, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Παρτσαλάκης

*Ant1, Πέμπτη 24/08, στις 22:00

«Μπρέκφαστ Κλαμπ» (1985) σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Δράμα, κωμωδία – Ένα σχολικό παράπτωμα 5 μαθητών θα τους οδηγήσει Σάββατο απόγευμα στην αίθουσα του σχολείου, για να γράψουν την τιμωρία που τους επιβλήθηκε.

Ο καθένας με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρό θα γράψει την ιστορία του και με το τέλος της μέρας το σχολείο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο για κανέναν από αυτούς.

Παίζουν: Άλι Σίντι, Άντονι Μάικλ Χολ, Εμίλιο Έστεβεζ, Μόλι Ρίνγκγουαλντ, Πέρι Κρόφορντ, Πωλ Γκλήσον, Τζαντ Νέλσον, Τζον Καπέλος, Τιμ Γκαμπλ

*Ant1, Πέμπτη 24/08, στις 23:00

«Πράξεις Βίας» (2018) σκηνοθεσία Μπρετ Ντόνοχο 

Δραματική Δράσης – Όταν η μνηστή του πέφτει θύμα απαγωγής από διακινητές ανθρώπινης σάρκας, τη βραδιά του εργένικου πάρτι της, ο Ρόμαν και τα αδέλφια του, που έχουν υπηρετήσει στον στρατό, ξεκινούν την αναζήτηση της και την προσπάθεια να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Στην πορεία της αναζήτησής τους, ο Ρόμαν βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Έιβερι, ενός αστυνομικού, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, που έχει σκοπό την παρεμπόδιση της έρευνας τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Άστον Χολμς, Κόουλ Χάουζερ, Σον Άσμορ, Τίφανι Μπράουερ.

*Star, Πέμπτη 24/08, στις 00:15

«Μαχαιροβγάλτης» (2010) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Αφού ο πατέρας του πεθαίνει και τίποτα δεν τον κρατά στην πνιγμένη από τον καπνό του ηλεκτρικού εργοστασίου Πτολεμαΐδα, ο Νίκος αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα.

Ο θείος του, του προσφέρει στέγη και μισθό, με μοναδική του υποχρέωση να φροντίζει τα δύο σκυλιά του.

Όλα πρόκειται να ανατραπούν, όταν η σχέση του Νίκου με τη νεαρή θεία του γίνει ερωτική.

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Βουλγαράκης, Κώστας Ξυκομηνός, Ερρίκος Λίτσης

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/08, στις 01:15

«Τυφλή Στροφή» (1997) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Περιπέτεια Δραματική – Ο τζογαδόρος Μπόμπι Κούπερ (Σων Πεν) αποφασίζει να πάει στο Λας Βέγκας για να ξεπληρώσει κάποια χρέη του στη ρώσικη μαφία. Στη διάρκεια όμως της διαδρομής το αυτοκίνητό του χαλάει και αναγκάζεται να σταματήσει στη Σουπέριορ μια μικρή και πολύ παράξενη πόλη της Αριζόνα.

Ο Μπόμπι βρίσκεται εκεί παγιδευμένος χωρίς να υπάρχει τρόπος να φτιάξει το αυτοκίνητό του. Όταν ο Μπόμπι συναντά την όμορφη και αισθησιακή Γκρέις ΜακΚένα (Τζένιφερ Λόπεζ) και τον πανίσχυρο σύζυγό της Τζέικ (Νικ Νόλτε), δε φαντάζεται πως βρίσκεται μπλεγμένος στην πιο επικίνδυνη και καθοριστική για τη ζωή του κατάσταση.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς ο Μπόμπι είναι εγκλωβισμένος σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι λαγνείας, τρέλας και χρημάτων.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζον Βόιτ, Νικ Νόλτε, Χοακίν Φίνιξ και Κλερ Ντέινς

*Mega, Πέμπτη 24/08, στις 02:10