10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Καθίστε αναπαυτικά και αφήστε την τηλεόραση να σας καληνυχτίσει.

«Αγαπημένε Μου Τζον» (2010) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Δραματική – O Τζον Τάιρι είναι ένας γοητευτικός στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων. Στην άδειά του επισκέπτεται τον πατέρα του στη Νότια Καρολίνα. Η Σαβάνα Κέρτις, μια πανέμορφη ιδεαλίστρια φοιτήτρια, έχει γυρίσει σπίτι για τις διακοπές. Ο Τζον και η Σαβάνα θα συναντηθούν τυχαία στην παραλία και θα αισθανθούν αμέσως, αμοιβαία έλξη.

Γρήγορα θα προχωρήσουν σε μια παθιασμένη, ολοκληρωτική σχέση, όπου ο ένας θ ανακαλύψει στον άλλον κάτι που ποτέ δε γνώριζε ότι του έλειπε. Όταν ο Τζον θ αναγκαστεί να επιστρέψει στο μέτωπο και η Σαβάνα στο πανεπιστήμιο, υπόσχονται ότι θα αλληλογραφούν.

Μέσα από μια συνεχόμενη σειρά γραμμάτων, η αγάπη τους εξακολουθεί ν ανθίζει, όσο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ρομαντική ερωτική ιστορία, για τους πρώτους έρωτες και τις δεύτερες ευκαιρίες.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τάτουμ, Αμάντα Σέιφριντ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Χένρι Τόμας

*Ant1, Παρασκευή 25/08, στις 21:00

«O Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι» (2019) σκηνοθεσία Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μοουμ Ον

Κινούμενα Σχέδια – Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη;

Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική.

Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο.

Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει.

Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή.

Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες.

Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια.

Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.

Ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Χρήστος Θάνος, Υρώ Λούπη, Σοφία Καψαμπέλη, Αργύρης Παυλίδης, Γιάννης Τσούτσιας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Γιώργος Ματαράγκας, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Ντίνος Σούτης, Μελίνα Κατσακούλη

*Star, Παρασκευή 25/08, στις 21:00

«Ένα κορίτσι για δύο» (2005) σκηνοθεσία Αναντ Τάκερ

Κοινωνική – Η Μίραμπελ Μπάτερσφιλντ έρχεται στο Λος Άντζελες από το Βερμόντ, περιμένοντας πως εδώ θα βρει τη ζωή που λαχταράει. Μετά από μήνες, γνωρίζει τον Τζέρεμι, έναν εκκεντρικό και άφραγκο επίδοξο καλλιτέχνη, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που ζητάει. Ταυτόχρονα σχεδόν, συναντά τον επιτυχημένο, μεσήλικα Ρέι, που είναι πρόθυμος να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί σε μία ουσιαστική, αποκλειστική σχέση. Αν και δεν δίστασε να απορρίψει τον Τζέρεμι, η Μίραμπελ δεν βρίσκει τη δύναμη να απομακρυνθεί οριστικά από τον Ρέι. Θα ισχύσει το ίδιο όταν επανεμφανιστεί στη ζωή της ο Τζέρεμι, αλλαγμένος, αλλά πάντα έτοιμος να της δώσει τη στοργή, που δεν είναι σε θέση να της προσφέρει ο εραστής της;

Παίζουν: Κλερ Ντέινς Στιβ Μάρτιν Τζέισον Σβάρτσμαν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 25/08, στις 21:00

«Όταν οι Ρόδες Χορεύουν» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική, μιούζικαλ – Μια νέα κοπέλα ερωτεύεται ένα νεαρό που μαζί με την παρέα του ζουν “κοινοβιακά” και με τη ζωή τους αναστατώνουν τη γειτονιά. Ο αδελφός της κοπέλας το μαθαίνει και τσακώνεται με το φίλο της αδελφής του αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι μάταιο να πηγαίνει κόντρα σ’ αυτή τη σχέση.

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Τόλης Βελονάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Johnny Carry, Νόνη Γλυκού.

*Alpha, Παρασκευή 25/08, στις 21:45

«The Last Full Measure» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Ρόμπινσον

Δραματική Πολεμική – Το σενάριο της ταινίας The Last Full Measure είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του βετεράνου από τον πόλεμο του Βιετνάμ, Γουίλιαμ Πιτσενμπάργκερ, που ήταν αλεξιπτωτιστής στον αμερικανικό στρατό.

Πιστός στον όρκο του ο Γουίλιαμ, αποφάσισε να αφήσει την ασφάλεια του ελικοπτέρου και να διασώσει πάνω από 60 άτομα, παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε η δυνατότητα να απομακρυνθεί και ο ίδιος με το ελικόπτερο διάσωσης.

Η περιοχή όπου μαινόταν η μάχη είχε τυλιχτεί τις φλόγες, αλλά εκείνος παρέμεινε εκεί ως την τελευταία στιγμή. Έχασε τη ζωή του σώζοντας και υπερασπιζόμενος τις ζωές στρατιωτών, της 1ης Μεραρχίας Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ.

32 χρόνια μετά, ένας υπάλληλος του Πενταγώνου, ο Σκοτ Χόφμαν αναζητά πληροφορίες για τον Αμερικάνο στρατιώτη, προκειμένου να του απονεμηθεί το Μετάλλιο της τιμής για την προσφορά του, μετά από αίτημα της οικογένειάς και του συνεργάτη του Γούιλιαμ, Τομ Τούλεϊ.

Ο Σκοτ θα έρθει αντιμέτωπος με μία συνομωσία, στην οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη του Στρατού και της πολιτικής. Διαπιστώνει ότι από τον θάνατο του Πιτσενμπάργκερ στη μάχη του 1966, η Πολεμική Αεροπορία δεν έδωσε ποτέ ονόματα στρατευμένων προκειμένου να λάβουν το μετάλλιο της τιμής…

Παίζουν: Γουίλιαμ Χερτ, Σεμπάστιαν Σταν, Σάμιουελ Τζάκσον, Εντ Χάρις, Κρίστοφερ Πλάμερ, Άλισον Σούντολ, Άσερ Μαιλς Φαλίκα, Πήτερ Φόντα, Τζέρεμι Ιρβάιν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/08, στις 22:00

«Apocalypto» (2006) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δράσης – Μια φυλή των Μάγια ζει αρμονικά στα βάθη της ζούγκλας και ασχολείται με το κυνήγι, έως ότου μια ισχυρή φυλή πολεμιστών εισβάλλει στο χωριό, σκοτώνει τα γυναικόπαιδα και αιχμαλωτίζει πολλούς από τους άντρες. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους βρίσκεται ο Τζάγκουαρ Πόου, ο οποίος είχε προλάβει να κρύψει τη γυναίκα και το παιδί του σε μια υπόγεια κρύπτη. Δεμένος μαζί με τους υπόλοιπους σκλάβους ξεκινάει ένα επίπονο ταξίδι με προορισμό την πρωτεύουσα. Εκεί σκοπεύουν να τους θυσιάσουν στους θεούς και να αποτρέψουν την ξηρασία. Όλες οι προσπάθειες του Τζάγκουαρ Πόου είναι να δραπετεύσει να επιστρέψει να δει τι έγινε η οικογένεια του.

Παίζουν: Χεράρδο Ταρασένα, Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, Ραούλ Τρουχίγιο, Μάιρα Σαρμπούλο, Ντάλια Ερνάντες.

*Skai, Παρασκευή 25/08, στις 22:00

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Κούπερ

Δραματική, ρομαντική – Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga).

Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο.

Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι.

*Star, Παρασκευή 25/08, στις 22:50

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία Νο 3» (1983) σκηνοθεσία Τζο Άλβς

Περιπέτεια Τρόμου – Οι Μάικ (Ντένις Κουέιντ) και Σον Μπρόντι (Τζον Πατς) είναι αδέλφια και ιδιοκτήτες του «Θαλάσσιου Κόσμου» της Νότιας Φλόριντα, ενός θαλάσσιου πάρκου. Κάποια στιγμή, τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν έναν μικρό λευκό καρχαρία, τον οποίο αποφασίζουν να παρουσιάσουν στον κόσμο ως την κυριότερη ατραξιόν τους.

Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν η μητέρα του μικρού καρχαρία εμφανίζεται στην περιοχή, σε αναζήτηση του παιδιού της. Ένας κύκλος αίματος αρχίζει

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζον Πάτς, Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, Μπες Αρμστρογκ, Σάιμον Μακ Κορντινέιλ

*Ant1, Παρασκευή 25/08, στις 23:00

«Η Κούκλα Του Κακού» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Χαρ

Τρόμου – Προσπαθώντας να ξεπεράσει την απώλεια του συζύγου της, η Σάρα μετακομίζει με τις κόρες της, την Κρίσι και την Κίλι σε νέα πόλη.

Η Κιλι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή και όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν βρίσκει μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες στην αυλή του σπιτιού τους. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η καταραμένη κούκλα έχει δυνάμεις που κάνεις δεν φανταζόταν.

Οι ευχές ή οι κατάρες που ξεστομίζει η Κίλι γίνονται πραγματικότητα. Αυτό αρχικά το αξιοποιεί για να τιμωρεί όσους την ενοχλούν και να για να κάνει άλλους να την συμπαθούν.

Το παιχνίδι με το βουντού όμως εμπεριέχει σκοτεινούς κινδύνους. Η Κίλι καταλαβαίνει ότι οι «ευχές» της γυρνούν μπούμερανγκ απειλώντας την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα καθώς και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η νεαρή κοπέλα προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία των συμβάντων, αλλά η σατανική κούκλα δεν το βάζει κάτω τόσο εύκολα. Επιστρέφει ξανά και ξανά για να κάνει την ζωή των χειριστών της πραγματική κόλαση.

Παίζουν: Μπρεκ Μπάσιντζερ, Μάντισον Λέολορ, Κρις Πράσκους, Κρίστιν Κάρι, Κρίστι Σουάνσον

*Mega, Παρασκευή 25/08, στις 02:10

«Love Song» (2020) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Δραματική Ρομαντική – Μια επίδοξη τραγουδίστρια της κάντρι και ένας καταξιωμένος τραγουδοποιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γράψουν ένα τραγούδι για έναν διάσημο καλλιτέχνη. Όμως, αυτό που αρχίζει σαν ερωτικό τραγούδι θα καταλήξει σε αληθινό έρωτα.

Παίζουν: Τζέσσυ Σραμ, Νίαλ Μάτερ, Λούκας Μπράιαντ, Τεντ Γουίταλ, Τόμι Άμπερ Πίρι, Γουίλιαμ Κόουλ

*Skai, Παρασκευή 25/08, στις 02:30