13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πάρτε, λοιπόν, το ποπ κορν σας, χαλαρώστε και απολαύστε ταινίες από τον καναπέ σας αυτό το βράδυ της Κυριακής!

«Βασιλιάς Αρθούρος» (2004) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης Περιπέτεια – Ο Αρθούρος, από Ρωμαίο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, διοικεί μια ομάδα Ιπποτών για λογαριασμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καθώς η Αυτοκρατορία πέφτει, οι Ρωμαίοι αποσύρονται αφήνοντας τους κατοίκους της Βρετανίας στο έλεος των αιμοδιψών Σαξόνων.

O Αρθούρος οδηγείται σε ένα μεγάλο δίλημμα: υποχώρηση και ελευθερία ή σχεδόν σίγουρη αυτοκτονία, αντιμετωπίζοντας τις ορδές των Σαξόνων; Η απόφασή του θα αλλάξει τη ροή της Ιστορίας… Ο επικός θρύλος του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε μια καινούρια εκδοχή, βασισμένη για πρώτη φορά στα αληθινά ιστορικά γεγονότα!

Οι Ιππότες του Κάμελοτ με τις αστραφτερές πανοπλίες, η γοητευτική και θαρραλέα Γκουίνεβιρ και ο μυστηριώδης μάγος Μέρλιν αποκτούν μια νέα διάσταση στη συναρπαστική υπερπαραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Κίρα Νάιτλι, Μαντς Μίκελσεν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*Skai, Κυριακή 27/08 στις 21:00

«Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 4» (1987) σκηνοθεσία Βαγγέλης Φουρνιστάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μπίλιας και η παρέα του, απόφοιτοι πια, μαραζώνουν που δεν είναι μαθητές. Όμως η Φλώρα έχει μια καταπληκτική ιδέα.

Έτσι το θηριοτροφείο ξαναβρίσκεται στο σχολείο και αρχίζουν οι πλάκες και οι συμφορές.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Τάσος Προύσαλης, Πάνος Νικολαΐδης, Κώστας Τερζάκης, Ελένη Τζαβαλιά, Ντόρα Χατζηγιάννη

*Alpha, Κυριακή 27/08 στις 21:45

«Απόλυτη Αμαρτία» (2001) σκηνοθεσία Μίχαελ Κρίστοφερ

Ερωτική – Στις αρχές του 1900, ο βαθύπλουτος Κουβανός εξαγωγέας καφέ ο Λουί Αντόνιο Βάργκας (Αντόνιο Μπαντέρας), αποφασίζει να αποκτήσει το μοναδικό “αγαθό” που λείπει από τη ζωή του: μια γυναίκα.

Η μυστηριώδης Αμερικανίδα Τζούλια Ράσελ (Ατζελίνα Τζολί) θα απαντήσει στην αγγελία του και θα ταξιδέψει από την πολιτεία Ντελαγουέρ των ΗΠΑ για να γίνει η σύζυγός του.

Χωρίς να περάσει πολύς καιρός εκείνη εξαφανίζεται με την περιουσία του, αλλά δεν θα είναι αυτή η αιτία της καταστροφής του.

Το ανεξέλεγκτο πάθος για την Τζούλια θα τον οδηγήσει σε μια πραγματική οδύσσεια, όπου τα πιο πρωτόγονα ένστικτα είναι αυτά που καθορίζουν την επιβίωση.

Παίζουν: Ατζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμας Τζέιν, Τζέιμς Χέιβεν.

*Ant1, Κυριακή 27/08 στις 22:15

«Το Αγκίστρι» (1976) σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Ερρίκος Ανδρέου σκηνοθετεί ένα ερωτικό, δραματικό, θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Μπάρμπαρα Μπουσέ και τον Γκύντερ Στολλ.

Η Ηρώ (Μπάρμπαρα Μπουσέ) είναι ένα πανέμορφο πρώην μοντέλο, παντρεμένη με τον μεγιστάνα Κώστα Μαρά (Γκύντερ Στολλ).
Ο Κώστας είναι πάντα ερωτευμένος με την όμορφη γυναίκα του εκείνη όμως έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το συζυγικό βίο και απατά τον Κώστα, με τον νεαρό πλέι μπόι, Νίκ (Ρόμπερτ Μπέλιγκ).

Η απιστία θα οδηγήσει το παράνομο ζευγάρι σε απροσδόκητες, σκοτεινές αποφάσεις και θα αρχίσουν να σχεδιάσουν το φόνο του πλούσιου επιχειρηματία, Κώστα Μαρά.

Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας θα τους δώσει την κατάλληλη ευκαιρία για να βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό σχέδιό τους, ώστε ο θάνατος του συζύγου να φανεί ως ατύχημα.

Παίζουν: Μπάρμπαρα Μπουσέ, Ρόμπερτ Μπέλιγκ, Σοφία Ρούμπου, Γιώργος Κυρίτσης, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Βουκελάτος, Γκιούντερ Στολ, Τζέσικα Ντάμπλιν

*ΕΡΤ2, Κυριακή 27/08 στις 22:30

«Φονικό Όπλο 4» (1998) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Μάρτιν Ριγκς και ο Ρότζερ Μέρτοου, αφού γλίτωσαν, κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια, αυτή τη φορά γίνονται στόχος της κινέζικης Μαφίας, που θέλει πάση θυσία να τους βγάλει από τη μέση.

Οι δύο δαιμόνιοι αστυνομικοί του Φονικού Όπλου συνεργάζονται ξανά με τον Λίο και τη Λόρνα, για να αντιμετωπίσουν το νέο κίνδυνο.

Το σκληροτράχηλο δίδυμο των Ριγκς και Μέρτοου επανέρχεται σ’ αυτό το τρίτο σίκουελ, επίσης σκηνοθετημένο από τον Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Αυτή τη φορά, η ζωή τους απειλείται από την κινέζικη Μαφία, με αποτέλεσμα δύο ώρες καταιγιστικής δράσης και θεαματικών καταδιώξεων, διανθισμένες από το «φευγάτο», κυνικό χιούμορ του Μελ Γκίμπσον και τη διασκεδαστική μετριοπάθεια του Ντάνι Γκλόβερ.

Στον αγώνα τους για την εξολόθρευση των «κακών», τους ακολουθεί και αυτή τη φορά η γραφική κόμικ φιγούρα του Τζο Πέσι, στο ρόλο του αεικίνητου ιδιωτικού ντετέκτιβ Λίο Γκετζ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλοβερ, Τζο Πέσι, Τζετ Λη, Ρενέ Ρούσο, Κρις Ροκ, Μέρι Έλεν Τρέινορ

*Star, Κυριακή 27/08 στις 22:45

«Εκεί που Πέφτει η Βροχή» (2020) σκηνοθεσία Ματζίντ Μπάρζεγκαρ

Δραματική – Η Σάρα εργάζεται σαν νοσοκόμα, κουβαλώντας ένα σκοτεινό μυστικό.  Καθοδηγούμενη από τη συμπόνοια της, στο νοσοκομείο που εργάζεται -ένα από τα μεγαλύτερα της Τεχεράνης- αναλαμβάνει τους ασθενείς που δεν έχουν καμία ελπίδα ανάρρωσης .

Μέχρι τη στιγμή που μία οικογένεια την επιλέγει για να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα τους, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του, στην βίλα του κοντά στη θάλασσα.

Ξαφνικά διαπιστώνει ότι αρχίζει να αμφισβητεί τι πραγματικά σημαίνει να ζεις.

Παίζουν: Ναζανίν Αχμαντί, Αλιρεζά Σανιφάρ, Μαζντάκ Μιραμπεντίνι, Άρσια Νικμπίν, Κάβε Χάντι Μόγκανταμ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 27/08 στις 23:00

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Skai, Κυριακή 27/08 στις 23:30

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, και με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι το 2009, ο Τζέσι και η Σελίν είναι πλέον μαζί, έχουν δίδυμες κόρες, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ υπάρχει, αποδεικνύεται ένα δύσβατο ταξίδι.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών.

Η Σελίν από την άλλη εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που το έχει ανάγκη αλλά θα ανατραπεί η οικογενειακή καθημερινότητά τους. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο ενδεχόμενα, πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του, ξεσπούν οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση.

Οι ανασφάλειες ξυπνούν, η πορεία της ζωής γεμίζει δαίμονες και αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που μοιράζεσαι τη ζωή του σε καταπιέζει ή αν καταπιέζεται.
Ο έρωτας και το πάθος έχουν δώσει τη θέση τους σε ωμά κατηγορώ, απογοητεύσεις, επώδυνες αλήθειες και πικρά βλέμματα.

Πρέπει να ανταλλάξουν αλήθειες και να θυμηθούν τι τους έκανε να είναι μαζί. Κι αν αυτό που τους ένωσε τότε, είναι ακόμα ζωντανό, αληθινό και δυνατό ώστε να παραμείνουν μαζί.

Πρέπει πριν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη παραμυθένια κολοκύθα, ή αν κάποια παραμύθια είναι αληθινά.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Σϊμους Ντάβεϊ Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ

*Alpha, Κυριακή 27/08 στις 23:45

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι Μακ Ντέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ, Τζόρνταν Κάλογουεϊ, Ταλίθα Μπέιτμαν

*Open, Κυριακή 27/08 στις 00:00

«Θηλυκή Εταιρεία» (1999) σκηνοθεσία Νίκος Περράκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Άννα-Μαρία (Μαρία Γεωργιάδου), η Εύα (Σμαράγδα Διαμαντίδου), η Ρίτσα (Σόφη Ζαννίνου), η Λία (Χριστίνα Θεοδωροπούλου), η Κική (Τάνια Καψάλη) και η Ηλέκτρα (Κάτια Νικολαϊδου) είναι έξι γυναίκες με συναισθηματικά και σεξουαλικά κενά που ζουν σε μία επαρχιακή πόλη και οι σύζυγοί τους είναι μικροί και μεγάλοι παράγοντες αυτής.

Οι έξι γυναίκες, που πέρα από κουτσομπολιό, κομμωτήρια και χαρτιά, δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο ουσιαστικό δημιουργούν ένα δικό τους χώρου σε ένα δυάρι που ανήκει στην Άννα-Μαρία. Εκεί στεγάζουν τις παράνομες ερωτικές σχέσεις τους προσπαθώντας να μην γίνουν αντιληπτές από την κλειστή κοινωνία στην οποία ζουν.

Μοιραία και καταστροφικά είναι και τα πάσης φύσεως επακόλουθα, όταν ένας μοχθηρός ιδιωτικός – πρώην δημόσιος – αστυνομικός δεν καταφέρνει να εκβιάσει τον προύχοντα σύζυγο και τον εκδικείται εκθέτοντας τη γυναίκα του, την παρέα της και – λόγω του εύρους των συναναστροφών τους – ολόκληρη τη μικρή κλειστή κοινωνία.

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Σόφη Ζανίνου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάνια Καψάλη, Κάτια Νικολαΐδου, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Καλογερόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αλέκος Συσσοβίτης, Αιμίλιος Χειλάκης, Δημήτρης Τζουμάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Κλέων Γρηγοριάδης, Χρήστος Γιάνναρης, Οδυσσέας Σταμούλης, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Φώτης Σπύρου.

*Ant1, Κυριακή 27/08 στις 00:45

«Νοτιάς» (2016) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης 

Δραματική κομεντί – Οι πρώτες του ερωτικές ανησυχίες φουντώνουν ταυτόχρονα με την επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 60, 70 και 80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτό που ποθεί, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Ερχόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδάμης, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

*Star, Κυριακή 27/08 στις 01:30

«Αρσενικός Ζιγκολό: Ωραίος και Ευρωπαίος» (2005) σκηνοθεσία Μάικ Μπίγκελοου

Κωμωδία – Ντιούς Μπιγκαλο: Ο άνθρωπος που ντροπιάζει το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο!
Αυτή τη φορά, ο ζιγκολό Ντους πηγαίνει στην Ευρώπη για να βοηθήσει το πρώην αφεντικό και μέντορά του, Τι Τζέι, που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ύποπτη υπόθεση δολοφονίας με θύματα μερικούς από τους πιο περιζήτητους ζιγκολό της Ευρώπης.

Αλλά μπορεί η Ευρώπη και οι γυναίκες της να επιζήσουν από ένα τέτοιο καταστροφικό τσουνάμι;

Παίζουν: Ρομπ Σναϊντερ, Έντι Γκρίφιν, Κώστας Σόμμερ, Κάρλος Πόνς, Φεντερίκο Ντορντέι, Ελιζαμπέτα Κανάλις, Ντάγκλας Σιλς, Τσαρλς Κίτιγκ

*Mega, Κυριακή 27/08 στις 01:50

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Κυριακή 27/08 στις 02:00