10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η χορωδία του Χαρίτωνα» (2005) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Άνοιξη του ’68. Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να συγκλονίζεται από το γαλλικό Μάη, αλλά στην Ελλάδα το καθεστώς των συνταγματαρχών έχει εδραιωθεί για τα καλά. Στη στρατοκρατούμενη Ελλάδα, λοιπόν, μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη. Ο χαρισματικός γυμνασιάρχης Χαρίτων (Γιώργος Χωραφάς) καθοδηγεί με τον δικό του μαγικό τρόπο τη σχολική χορωδία. Ενώ όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μουσική Ολυμπιάδα της, φτάνει ένας νέος φιλόδοξος στρατιωτικός διοικητής, ο ταγματάρχης Δημητρίου (Ακύλλας Καραζήσης) για να επαναφέρει στην «τάξη και την ασφάλεια» τους κατοίκους. Ο ερχομός του στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλυσίδας γεγονότων τόσο δραματικών όσο και διασκεδαστικών, καθώς αναπόφευκτα ανάμεσα στους δύο άντρες κλιμακώνεται μια σύγκρουση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η… Ωραία Ελένη (Μαρία Ναυπλιώτου), η όμορφη μαθηματικός του Γυμνασίου, το μπιλιάρδο και βέβαια η μουσική…

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Βασίλης Κολοβός, Υβόννη Μαλτέζου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Χρήστος Στέργιογλου, Φώτης Θωμαΐδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Θεολόγης, Αλέξανδρος Γιάννου, Στέφανος Καραντινάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιώργος Γεωγλερής, Αργύρης Αγγέλου, Γρηγόρης Καραντινάκης, Αγγελική Γκιργκινούδη, Μαρίνα Πολυμέρη, Τιτίκα Σαριγκούλη, Δημήτρης Ποντίκας, Αλέκος Μάνδυλας, Νίκος Ζωιόπουλος, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου, Ειρήνη Βογιατζή, Νίκος Ντάλας.

*Ant1, Δευτέρα 28/08, στις 21:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Δευτέρα 28/08, στις 21:45

«Μπλε Βελούδο» (1986) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο νεαρός Τζέφρι Μπόμοντ, επιστρέφει στην πατρίδα του για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του.
Όταν το παραδίδει στην αστυνομία διαπιστώνει ότι στις έρευνές τους επικρατεί αδράνεια.

Αποφασίζει λοιπόν να ερευνήσει μόνος του το μυστήριο και εμπλέκεται σε μια σειρά αλλόκοτων και επικίνδυνων καταστάσεων, στις οποίες είναι πρωταγωνιστές ένας ψυχωτικός, σαδιστής εγκληματίας, μία βασανισμένη τραγουδίστρια σε καμπαρέ και η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του πρώην αφελούς εαυτού του.

Παίζουν: Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ, Λόρα Ντερν, Ντιν Στόκγουελ, Άντζελο Μπανταλαμενο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/08, στις 22:00

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ Μέισον(Ρίτσαρντ Μέιντεν) είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος!
Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε, μια τσάντα που έχει μέσα ένα αρκουδάκι και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Το παιχνίδι περιέχει μια βόμβα, η οποία λίγο αργότερα εκρήγνυται σκοτώνοντας 4 ανθρώπους.

Από τις κάμερες ασφαλείας αποκαλύπτεται στη γαλλική αστυνομία το πρόσωπο του Μέισον, ο οποίος θεωρείται πλέον τρομοκράτης. Την αληθινή ιστορία πίσω από τη βόμβα θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ένας πράκτορας της CIA ο Σον Μπράιαρ (Ίντρις Έλμπα), η οποία φαίνεται να φτάνει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά στρώματα.

Για να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ο πρώην πράκτορας της CIA και ο νεαρός μικροεγκληματίας ηγούνται μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο κέντρο του Παρισιού, μετά από ένα μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Η ταινία μάλιστα ξεκινά με βομβαρδισμό του Παρισιού την ημέρα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας!

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Σαρλότ Λε Μπον, Χοσέ Γκαρσία, Τιερί Γκοντάρ.

*Skai, Δευτέρα 28/08, στις 22:00

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Πολεμική – Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ

*Star, Δευτέρα 28/08, στις 22:00

«Αγάπησα Ένα Πόντιο» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης 

Ελληνική ταινία κωμωδία – Η συμπάθεια μιας νεαρής κυρίας για έναν Πόντιο παντοπώλη, τον οποίο οι συμπατριώτες του αποκαλούν «ντροπή του Πόντου», είναι φανερή σε όλους. Όμως, ο Κωστίκας δεν αντιλαμβάνεται τα αισθήματά της. Πασχίζει να γίνει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νέου Πόντου, της «Αστραπής», για να πάρει τη θέση του Γιωρίκα που είναι ερωτευμένος με την εν λόγω κυρία, αλλά εκείνη δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον Κωστίκα. Ο Κωστίκας κατορθώνει τελικά, όχι μόνο να γίνει πρόεδρος της «Αστραπής» αλλά και να εκλεγεί πρόεδρος της κοινότητας του Νέου Πόντου, κι έτσι να επιτρέψει επιτέλους στον εαυτό του να ασχοληθεί και με τα αισθηματικά ζητήματα.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νέλλη Γκίνη, Χρήστος Βαλαβανίδης, Σταμάτης Τσελεπής, Κώστας Μποζώνης, Τόνυ Άντονι, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κώστας Μπακάλης, κ.ά. Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος.

*Ant1, Δευτέρα 28/08, στις 23:30

«Μία Νύχτα στην Μπανγκόκ» (2020) σκηνοθεσία Γουάτς Καοσαγιανάντα 

Αστυνομική Δράσης – Ένας ήσυχος άντρας προσγειώνεται στην Μπανγκόκ, για διακοπές ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Όταν φτάνει σε μια μυστική τοποθεσία παραλαμβάνει ένα πακέτο που τον περίμενε εκεί, και καλεί ταξί μέσω μιας εφαρμογής.

Όταν το ταξί έρχεται, ο νεαρός υπόσχεται στην οδηγό να της δώσει 5.000€ για να τον μεταφέρει όλη νύχτα μέσα στην πόλη, κάνοντας τέσσερις στάσεις και χωρίς να πάρει κανέναν άλλο επιβάτη.

Εκείνη δέχεται, όμως στη δεύτερη στάση συνειδητοποιεί ότι ο επιβάτης της κάθε φορά που σταματούν διαπράττει μια δολοφονία! Τώρα είναι πια αργά για να κάνει πίσω, και οι αποφάσεις που θα πάρει θα αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή της.

Παίζουν: Μαρκ Ντακάσκος, Βανίντα Γκόλντεν, Πρίνια Ίντατσαϊ, Κέιν Κοσούγκι, Μάικλ Νιου.

*Skai, Δευτέρα 28/08, στις 01:00

«Αρδέννες» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπιν Προντ

Δραματική – Η ταινία επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ δύο αδελφών, του Ντέιβ και του Κένεθ, και στις συνέπειες μιας αποτυχημένης ληστείας.

Ο Ντέιβ, ο Κένεθ και ο συνεργός του ο Στεφ, ληστεύουν ένα σπίτι. Η ληστεία δεν εξελίσσεται καλά, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού. Πανικόβλητος, ο Ντέιβ δραπετεύει, αφήνοντας πίσω τον Κένεθ, ο οποίος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται.

Μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή, ο Κένι αποφυλακίζεται και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Ψάχνει και βρίσκει τη Συλβί, την πρώην κοπέλα του, η οποία έχει ξεκινήσει σχέση με τον αδελφό του και περιμένει το παιδί του.

Η επιστροφή του Κένι διαταράσσει την σταθεροτητά τους, προκαλώντας ένταση μεταξύ των τριών τους.

Παλεύοντας με τις ενοχές, τη λύπη και την επιθυμία για εξιλέωση, ο Ντέιβ εμπλέκεται σε μια σειρά από εγκληματικές δραστηριότητες, για να εξιλεωθεί απέναντι στον Κένι.

Καθώς η σχέση των αδελφών γίνεται όλο και πιο τεταμένη, οι αντικρουόμενες επιθυμίες και τα άλυτα ζητήματα τους έρχονται στο προσκήνιο.

Παίζουν: Κέβιν Γιάνσενς, Τζερόν Περσεβάλ, Βέρλε Μπέτενς, Γιαν Μπιζβοε΄, Έρικ Γκοντον, Νίκο Σταρμ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 28/08, στις 01:30

«Το 5ο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Δράσης – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

*Mega, Δευτέρα 28/08, στις 02:10

«Τριπλή Απειλή» (2019) σκηνοθεσία Τζεσι Β. Τζόνσον

Δράσης Περιπέτεια – Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει να τα βάλει με ένα ισχυρό συνδικάτο εγκλήματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο θανάτου για την κόρη του, που ανατίθεται σε επαγγελματίες δολοφόνους, ως αντίποινα.

Ο επιχειρηματίας, αποφασισμένος να προστατέψει την κόρη του, προσλαμβάνει μια ομάδα μισθοφόρων, που έχουν μοναδικό σκοπό να σταματήσουν τους δολοφόνους προτού να επιτύχουν το στόχο τους

Παίζουν: Τόνι Τζα, Τάιγκερ Χου Τσεν, Σκοτ Άντκινς, Σελίνα Τζέιντ, Μάικλ Τζέι Γουάιτ, Ίκο Ουβάις, Γιανίν Βισμπανάντα, Σελίνα Τζέιντ, Μαίκλ Μπίσπινγκ

*Star, Δευτέρα 28/08, στις 02:15