12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ας ξεκινήσει ο μήνας με μία καλή ταινία.

«Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι 

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τεντ (Μπεν Στίλερ), είναι ο χαρακτηριστικός και τόσο γνώριμος «γκαντέμης» τύπος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη μίζερη και άχαρη ζωή του, αν καταφέρει να ξαναβρεί τη Μαίρη (Κάμερον Ντίαζ), τον εφηβικό του έρωτα στα γυμνασιακά του χρόνια. Αλλά φαίνεται πως ο Τεντ έχει την κακοτυχία στο αίμα του.

Προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πατ (Ματ Ντίλον), ο οποίος, όταν επιτέλους καταφέρνει να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, νιώθει να την ερωτεύεται ακαριαία, πράγμα που τον αναγκάζει να λέει συνεχώς ψέματα στον Τεντ.

Όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος, θ’ ανακαλύψει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, θα πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του για να κερδίσει αυτός την καρδιά της ακαταμάχητης Μαίρης. Μόνο που θα έχει για αντίπαλο τον εμφανισιακά ομορφότερο Πατ και για σύμμαχο την έμφυτη “γκαντεμιά” του, που τόσες αναποδιές τού έχει δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή του.
Μα τι τρέχει επιτέλους με τη Μαίρη;

Οι αδερφοί Μπόμπι και Πίτερ Φάρελι (“Ηλίθιος και Πανηλίθιος”), επιστρατεύουν εκτός από το εκκεντρικό τους χιούμορ, μία πανέμορφη και γλυκιά Κάμερον Ντίαζ, έναν σπαρταριστό Μπεν Στίλερ και τον πάντα γοητευτικό Ματ Ντίλον, σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ρομαντικές κωμωδίες που έγιναν ποτέ και που τώρα επανακυκλοφορεί σε αυτήν την Ειδική Έκδοση με δύο απολαυστικούς δίσκους!

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς, Κρις Έλιοτ, Λίν Σέι, Τζέφρι Τάμπορ, Κηθ Ντέιβιντ

*Ant1, Παρασκευή 01/09, στις 21:00

«Μία Νύχτα Γάμου» (2012) σκηνοθεσία Νάιτζελ Κόουλ

Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί την πορεία ενός νεόνυμφου, ερωτευμένου ζευγαριού, του Atul και της Vina, το οποίο αναγκάζεται να ζήσει στο σπίτι του πατέρα του Atul στο Μπόλτον, γεγονός που πυροδοτεί μία σειρά προβλημάτων. Η έλλειψη ιδιωτικότητας στο μικρό και στενό διαμέρισμα και ο αυταρχικός πατέρας του Atul, Eeshwar (Harish Patel), εμποδίζουν το ζεύγος να βρει τον κατάλληλο χρόνο και μέρος για να ολοκληρώσει το γάμο του.

Αφού η Vina εγκαταλείψει τον Atul, ο Eeshwar είναι πλέον ελεύθερος να μιλήσει ανοιχτά στο γιο του, τον οποίο παροτρύνει να φέρει πίσω την Vina. Μετά την επίλυση των προβλημάτων της σχέσης τους, ο Atul και η Vina είναι πλέον έτοιμοι να οπλοκληρώσουν τον γάμο τους.

Παίζουν: Ρις Ρίτσι, Μίαρ Σίαλ, Αμίθ Ράχμαν, Χάρις Πατέλ, Αμάρα καράν, Άρσερ Άλι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 01/09, στις 21:00

«Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα» (2018) σκηνοθεσία Σέρτζιο Μάνφιο

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα διαδραματίζεται στην Μεσαιωνική Ιταλία, κάπου σε ένα χωριό της Τοσκάνης όπου ζει ο νεαρός εφευρέτης Λεονάρντο, με τον φίλο του Λορέντζο και, την κοπέλα που αγαπάει κρυφά, τη Λίζα.

Ο Λεονάρντο “Λέο” Ντα Βίντσι είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει χαρούμενος κι ευτυχισμένος στο χωριό του και λατρεύει να εφευρίσκει μηχανές, τις οποίες δοκιμάζει μαζί με τον πιστό φίλο του Λορέντζο.

Σε μια από τις δοκιμές τους για μια στολή καταδύσεων όλα πηγαίνουν καλά, αλλά επιστέφοντας στο χωριό, βλέπουν ότι η φωτιά κατέστρεψε το σπίτι και την περιουσία της οικογένειας της Λίζας.

Ο Λέο Λέο Ντα Βίντσι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα ξεκινήσει για τη Φλωρεντία όπου σκοπεύει να κερδίσει χρήματα για να βοηθήσει τη Λίζα να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και ονομάζει την αποστολή: Λέο Ντα Βίντσι-Αποστολή Μόνα Λίζα.

Όταν εκείνη το μαθαίνει από τον Λορέντζο, αποφασίζει να τους ακολουθήσει στην μεγάλη πόλη.

Εκεί θα ακούσουν από έναν παραμυθά, την ιστορία ενός πειρατικού πλοίου που βυθίστηκε με έναν μεγάλο θησαυρό μέσα του.

Ο Λέο πιστεύει ότι είναι αληθινή ιστορία αγοράζει τον χάρτη του θησαυρού από τον παραμυθά.

Ένα ορφανό κορίτσι που λέγεται Άγκνες του κλέβει τον χάρτη και δέχεται να τον επιστρέψει μόνο εφόσον γίνει μέλος της παρέας τους.
Την ίδια στιγμή, ένα μικρό παιδί λάτρης της επιστήμης και της αστρονομίας, ο Νικολό γνωρίζεται με τη Λίζα και επιστρέφουν μαζί στην πλατεία.

Με τις φωνές των: Φέιθ Γκράχαμ, Τζόνι Γιογκ Μπος, Λάντεν Μπίτι, Τσέραμι Λι, Τομ Φαν, Μπράις Πειπενμπρουκ

*Star, Παρασκευή 01/09, στις 21:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Παρασκευή 01/09, στις 21:45

«Ευτυχισμένος Λάζαρος» (2018) σκηνοθεσία Αλίτσε Ρορβάχερ

Μυστηρίου Φαντασίας – Αυτή είναι η ιστορία του Λάζαρο, ενός νεαρού χωρικού, τόσο καλόκαρδου που περνιέται για αφελής, και του Τανκρεντί, ενός ευγενούς καταραμένου από τη φαντασία του.

Ένας ιερός δεσμός δημιουργείται όταν ο Τανκρέτι ζητά από το Λάζαρο να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την ίδια του την απαγωγή. Αυτή η περίεργη κι απρόσμενη συμμαχία είναι μια αποκάλυψη για το Λάζαρο.

Μια φιλία τόσο πολύτιμη που θα ταξιδέψει στο χρόνο και θα τοποθετήσει το Λάζαρο σε αναζήτηση του Τανκρεντί.

Η πρώτη του φορά στη μεγαλούπολη- ο Λάζαρο είναι σαν ένα θραύσμα του παρελθόντος χαμένο στο μοντέρνο κόσμο.

Παίζουν: Αντριάνο Ταρντόλιο, Αλμπα Ρορβάχερ, Ντείβιντ Μπένεντ, Σερζί Λοπέζ, Νικολέτα Μπράσκι, Άγκνες Γκραζιάνι, Κάρλο Ταρμάτι, Κάρλο Μασιμίνο

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 01/09, στις 22:00

«Σιωπηλός Εφιάλτης» (2007) σκηνοθεσία Τζόμπι Χάρολντ

Θρίλερ, μυστηρίου – Ο Κλέιτον Μπέρεσφορντ, ένας νεαρός πλούσιος επιχειρηματίας, αποκαλύπτει στην αυταρχική μητέρα του ότι έχει ερωτευτεί την οικονόμο της, την πανέμορφη Σαμάνθα και σκοπεύουν να παντρευτούν. Λίγες ώρες μετά το γάμο ο Κλέιτον, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, μαθαίνει ότι έχει βρεθεί ο γιατρός και το μόσχευμα που θα τον σώσει. Ωστόσο, στο χειρουργείο η αναισθησία αποτυγχάνει και ο Κλέιτον διατηρεί πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του. Ξαπλωμένος στο χειρουργικό τραπέζι γίνεται μάρτυρας τραγικών αποκαλύψεων για την ζωή του, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Χέιντεν Κρίστενσεν, Τέρενς Χάουαρντ, Λένα Όλιν

*Skai, Παρασκευή 01/09, στις 22:00

«Ελεύθερος Σκοπευτής» (2014) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική Περιπέτεια – Ο Κρις Κάιλ είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του “Θρύλου”. Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό στόχο εξόντωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Κρις δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας στην άλλη μεριά του κόσμου. Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές. Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Μπεν Ριντ, Σάμι Σέικ, Τζέικ ΜακΝτόρμαν, Έρικ Κλόουζ.

*Star, Παρασκευή 01/09, στις 22:50

«Glass» (2019) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – O “Άφθαρτος” Μπρους Γούλις, επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν και ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Ιλάια Πράις γνωστός και ως Μίστερ Γκλας. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μακ Άβοι αναβιώνει τον ρόλο του Κέβιν Γουέντελ Κραμπ με τις πολλαπλές προσωπικότητες. και η Άννα Τέιλορ Τζόι ως Κέισι Κουκ, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Νταν καταδιώκει τον Κραμπ, στον οποίο έχει επικρατήσει η 24η προσωπικότητα του κτήνους μέσα του, σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις.

Όταν καταλήγουν και οι δύο στο ψυχιατρείο, η στιβαρή παρουσία του Πράις, που βρίσκεται σε κατατονία λόγω της θεραπείας που του εφαρμόζει η κοινή τους ψυχίατρος, μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον

*Ant1, Παρασκευή 01/09, στις 23:30

«Ο Μπάτσος του Mall 2» (2015) σκηνοθεσία Άντυ Φικμαν

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Έχουν περάσει 6 χρόνια και ο ο Πωλ Μπλαρτ (Κέβιν Τζέιμς) διατηρώντας το εμπορικό κέντρο ασφαλές έχει κερδίσει επάξια της καλοκαιρινές διακοπές του στο Λας Βέγκας. Μαζί του θα πάρει την έφηβη κόρη του η Μάγια (Ράινι Ροντρίγκεζ), η οποία μετά το καλοκαίρι θα πάει στο κολέγιο.

Για το Πωλ όμως η ασφάλεια είναι υπεράνω των διακοπών και όταν αντιλαμβάνεται εκεί μια μεγάλη ληστεία, θα κάνει τα πάντα για να τη σταματήσει.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ράινι Ροντρίγκεζ, Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ

*Mega, Παρασκευή 01/09, στις 02:10

«Η Νύχτα και η Πόλη» (1992) σκηνοθεσία Ίρβιν Γουίνκλερ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί –  Αμερικανική νεο-νουάρ αστυνομική δραματική ταινία του 1992 και remake του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950, που είχε σκηνοθετήσει ο Ζυλ Ντασέν.

Ο Χάρι Φάμπιαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας δικηγόρος μπλεγμένος σε απατεωνιές σε όλη τη Νέα Υόρκη.
Συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και την σύζυγό του Έλεν.
Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Η Έλεν για να αφήσει τον άντρα της χρειάζεται τη βοήθεια του Χάρι.

Ο Χάρι αφού αποτυγχάνει σε μία ακόμη κομπίνα από τον τοπικό μαφιόζο, αποφασίζει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ιμπρεσάριος σε αγώνες πυγμαχίας.
Στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του μαφιόζου ως συνεργάτη, ώστε να αποφύγει τα αντίποινα, κλείνει αγώνες, ετοιμάζει την αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες, αλλά για να ανταπεξέλθει στα έξοδα δανείζεται από τον τοκογλύφο κο Πεκ.

Σύντομα χρωστάει αρκετά και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά, ενώ ζητά δανεικά και από την Έλεν.
Ο μαφιόζος δεν αργεί να του προκαλέσει μπελάδες και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με όλους.
Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέσικα Λάνγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις, Κλιφ Γκόρμαν.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 01/09, στις 02:30

«River Runs Red» (2018) σκηνοθεσία Ουές Μίλερ

Δραματική Δράσης – Όταν ο γιος ενός επιτυχημένου δικαστή σκοτώνεται από δύο αστυνομικούς και το σύστημα τους αφήνει ελεύθερους, ένας σκληροτράχηλος βετεράνος ντετέκτιβ βρίσκει κάποιους ενοχοποιητικούς φακέλους για τους αξιωματικούς και τις ομάδες δικαστών μαζί με έναν άλλο πένθιμο πατέρα για να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν:Τέι Ντιγκς, Τζον Κιούζακ, Τζορτζ Λοπέζ, Τζιάννι Καπάλντι, Τζένιφερ Τάο, Λουκ Χέιμσγουορθ, Μπριάνα Έβιγκαν, Ρ. Τζ. Μάιτ

*Star, Παρασκευή 01/09, στις 02:30

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούρικ, Νίκολα Σρέλι, Μάικ Μοχ, Ρέζα Νάντερ

*Skai, Παρασκευή 01/09, στις 02:30