12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Προμηθέας» (2012) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Η ιστορία επικεντρώνεται στο πλήρωμα του διαστημόπλοιου “Προμηθέας”, όταν αυτό οδηγείται σε έναν μακρινό κόσμο με προηγμένο πολιτισμό, ψάχνοντας την προέλευση της ανθρωπότητας.

Βρισκόμαστε στο τέλος του 21ου αιώνα. Δύο επιστήμονες, βασισμένοι σε στοιχεία από αρχαίες σπηλαιογραφίες, πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μέσω της φυσικής εξέλιξης των ειδών και βάσει της δαρβίνειας θεωρίας, αλλά φτιάχτηκε από κάποια νοήμονα όντα.

Σε έναν μακρινό πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος, ενώ προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την προέλευση του ανθρώπινου είδους και την εμφάνισή του στη Γη, ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο κόσμο. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται εκεί και θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η φρίκη που βιώνουν απειλεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Μάικλ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα, Σαρλίζ Θερόν, Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Πάτρικ Γουίλσον, Πήτερ Ο’ Τουλ, Σον Χάρις.

*Skai, Κυριακή 03/09, στις 21:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Κυριακή 03/09, στις 21:45

«Stoker» (2013) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά το θάνατο του πατέρα της, η 18χρονη Ίντια γνωρίζει τον μικρότερο αδερφό του Τσαρλς, ο οποίος έρχεται να μείνει με εκείνη και τη μητέρα της. Γοητευτικός και μυστηριώδης, ο θείος της θα της δημιουργήσει μια παράξενη έλξη και δεν θα αργήσει να αποκαλύψει τα πραγματικά του κίνητρα.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μία Γουασικόφσκα, Μάθιου Γκουντ, Ντέρμον Μαλρόνεϊ, Ντέιβιντ Άλφορντ, Λούκας Τιλ

*Ant1, Κυριακή 03/09, στις 22:00

«Στην Πυρά» (2020) σκηνοθεσία Δάφνη Χαριζάνη

Δραματική Περιπέτεια – Η Ρόζντα (Αλμίλα Βακριάτσικ) μία Γερμανίδα στρατιωτικός Κουρδικής καταγωγής, αποφασίζει να πάρει μέρος εθελοντικά σε μια αποστολή εκπαίδευσης Κουρδισσών μαχητριών του Ιράκ, πράγμα που εκπλήσσει τους συναδέλφους της, που αγνοούν ότι ο πραγματικός λόγος της συμμετοχής της είναι η αναζήτηση της χαμένης αδερφής της.

Παλεύοντας με τον εαυτό της και θέλοντας να ικανοποιήσει την μητέρα της- που αρνείται τον δυτικό τρόπο ζωής- θα αποφασίσει να ζητήσει μετάθεση σε Γερμανική μονάδα στο Ιράκ, της οποίας τα μέλη, λόγω των προκαταλήψεων, έχουν δυσκολία στο να εκπαιδεύουν γυναίκες στον πόλεμο.

Η Ρόντνα, φτάνοντας στην ανδροκρατούμενη μονάδα, θα διαπιστώσει ότι και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες προκαταλήψεις απέναντι στους άντρες. Θα γνωρίσει τον λοχία Μπρέιτμεγιερ (Κριστόφ Λετκόφσκι), με τον οποίο θα δεθούν με αισθήματα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης.

Αυτός θα τη βοηθήσει να συναντήσει την ομάδα μαχητριών της Μπεριβάν (Ζουμπέιτ Μπουλουτ), στην οποία υπηρετεί η αδελφή της.

Γρήγορα θα βρεθεί στο μέσο μιας ένοπλης σύγκρουσης αναγκασμένη να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Παίζουν: Αλμίλα Βακριάτσικ, Ζουμπέιτ Μπουλουτ, Μάριαμ Μπουμπανι, Κριστόφ Λετκόφσκι, Γκόνγκα ντε Χάας, Νιλς Μπρουνο Σμιτ, Λούκας Πράιζορ, Γιάννης Νιάρρος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 03/09, στις 22:30

«Inception» (2010) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη «τέχνη» του να αποσπά εξομολογήσεις: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή, που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι απόλυτα ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του.

Ο Κομπ δέχεται μια πρόταση όμως, που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά, που μπορεί να του δώσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – τη γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια.

Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως ούτε οι ικανότητες, ούτε κάποιος σχεδιασμός είναι τόσο τέλειος, που μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό, που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ελεν Πέιτζ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

*Star, Κυριακή 03/09, στις 22:45

«Διαμέρισμα στο Κέντρο της Πόλης» (1996) σκηνοθεσία Ζυλ Μιμουνί

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Βενσάν Κασέλ είναι ο Μαξ, ένας μποέμ πρώην ερασιτέχνης συγγραφέας που χωρίζει την αγαπημένη του Λίζα (Μόνικα Μπελούτσι) για να πάει να δουλέψει στην Νέα Υόρκη.
Όταν επιστρέφει οριστικά στο Παρίσι μετά από δύο χρόνια, αρραβωνιάζεται με την Μιριελ (Σαντρίν Κιμπερλέν).
Μία μέρα βλέπει τυχαία τη Λίζα σε ένα καφέ αλλά πριν προλάβει να τη σταματήσει εκείνη εξαφανίζεται στο πλήθος.

Αποφασισμένος να ξαναβρεί τη χαμένη του αγάπη, ακυρώνει το επαγγελματικό του ταξίδι στο εξωτερικό και αφού καταφέρνει να βρει τα κλειδιά της, μπαίνει κρυφά στο διαμέρισμα της Λίζας.

Εκείνη όμως που μένει στο σπίτι μοιάζει αλλά δεν είναι η Λίζα

Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Μπορινζέ, Ζαν Φιλιπ Έκοφέι, Σαντρίν Κιμπερλέν, Πολ Παβέλ, Μπρούνο Λεονέλι.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 03/09, στις 23:00

«Σε Ομηρία» (2021) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Η ταινία δράσης Σε Ομηρία ακολουθεί τον Μπεν Γουάτς, πρώην αστυνομικό της Νέας Υόρκης και νυν σερίφη σε μια επαρχιακή πόλη στη Τζόρτζια.

Ο Μπεν φροντίζει οι πλούσιοι κάτοικοι της περιοχής να κρατούν ασφαλή τα μυστικά τους μέχρι τη στιγμή που τρεις απαγωγείς θα κρατούν όμηρο έναν διάσημο γιατρό της πόλης.

Ο σερίφης πρέπει να χειριστεί την υπόθεση πριν φτάσει το FBI και παράλληλα δέχεται πιέσεις από τον δήμαρχο της πόλης να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των απαγωγέων χωρίς να αφήσει πίσω του μάρτυρες.

Ο Μπεν σύντομα καταλαβαίνει ότι τον χρησιμοποιούν ως πιόνι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι και αποφασίζει να χαράξει μια πορεία θανάτου, αποκαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από τα σκοτεινά μυστικά της πόλης.

Παίζουν: Τζάνετ Τζόουνς, Άννα Χιντμαν, Μπρους Γουίλις, Τίμοθι Β. Μέρφι, Τρέβορ Γκρέτσκι, Γιόχαν Ουρμπ, Τζόνι Μέσνερ, Έρικ Μπουάρκε

*Skai, Κυριακή 03/09, στις 23:30

«Κακές Παρέες» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Περιπέτεια – Όταν ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται κατά τη διερεύνηση μιας κρίσιμης υπόθεσης πυρηνικών όπλων, οι μυστικές υπηρεσίες «στρατολογούν» τον δίδυμο αδελφό του, έναν μικροαπατεώνα, για να πάρει τη θέση του.

Έτσι, ο Όακς, ο βετεράνος συνεργάτης του δολοφονημένου πράκτορα, αναλαμβάνει αναγκαστικά την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: να μεταμορφώσει τον Τζέικ, έναν τύπο του δρόμου, σε έμπειρο κατάσκοπο μέσα σε εννέα μόνο μέρες.

Ο χρόνος όμως τρέχει και οι δυο τους πρέπει άμεσα να απαλλάξουν την πόλη της Πράγας, που είναι η περιοχή των επιχειρήσεων, από μια ορολογιακή βόμβα που αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να τινάξει την πόλη στον αέρα.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κρις Ροκ, Πίτερ Στορμέαρ, Γκάμπριελ Μαχτ, Κέρι Ουάσινγκτον.

*Alpha, Κυριακή 03/09, στις 23:45

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο 11χρονος Άλεξ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια, γόνος του αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης, αντικαθιστά τον πατέρα του και πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και υποψήφιου βουλευτή.

Πρέπει να γίνει για πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους – και κυρίως στον πατέρα του- ότι είναι αντάξιος γιός του.
Το ξενόφερτο παρουσιαστικό του, τα ιδιαίτερα έθιμα και οι δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Κρητικοί προκειμένου να τον δεχτούν ως άξιο απόγονο του αρχηγού, η δυσκολία του με την ελληνική γλώσσα προκαλούν τόσες κωμικές καταστάσεις, που θα του μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα παίρνει και το “βάπτισμα του πυρός” στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής, που θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*Ant1, Κυριακή 03/09, στις 00:00

«Ο Σύμβουλος» (2016) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική – Για τον Ντέιν Τζένσεν (Μπάτλερ), η επιτυχία απαιτεί να είσαι και λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια που ανεβαίνει τα σκαλιά στην εταιρία του, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι προ των πυλών.

Το αφεντικό της εταιρίας εύρεσης εργασίας στην οποία εργάζεται, ο Εντ Μπλακντριτζ (Γουίλιαμ Νταφόε) ανακοινώνει ότι συνταξιοδοτείται – και φτάνει η στιγμή του να κάνει το μεγάλο άλμα.

Η άνοδος του απαιτεί όλη του την προσοχή, ειδικά μιας και η σημαντικότερη αντίπαλος του (Άλισον Μπρι) είναι νεότερη, αλλά εξίσου αποφασισμένη.

Αλλά τότε συμβαίνει κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο δεκάχρονος γιος του Ράιαν, αρρωσταίνει σοβαρά.

Μετά από χρόνια, που ο Ντέιν σημείωνε τη μια επαγγελματική νίκη μετά την άλλη, οι ανάγκες της οικογένειας του αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από τις φιλοδοξίες του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την τρομακτική νέα πραγματικότητα της οικογενειακής του ζωής.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γουίλεμ Νταφόε, Αλφρεντ Μολίνα, Γκρέτσεν Μολ, Αλισον Μπρι, Ανουπάμ Κερ

*Skai, Κυριακή 03/09, στις 01:45

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή» (2019) σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι Κωμωδία, περιπέτεια, φαντασίας – Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι εδώ για να προστατεύουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος.

Η Μόλι (Τέσα Τόμσον) είναι μια νεαρή κοπέλα που όταν ήταν κορίτσι είχε μια… επαφή τρίτου τύπου με έναν μικρό εξωγήινο, με τους Άνδρες με τα Μαύρα να επεμβαίνουν και να διαγράφουν τις μνήμες αυτού του συμβάντος από την οικογένειά της, όμως εκείνη τους ξεφεύγει.
Έκτοτε παθιάζεται με οτιδήποτε έχει σχέση με εξωγήινους και βάζει στόχο να ενταχθεί στους MIB.

Χάρη στο πείσμα και την εξυπνάδα της, τα καταφέρνει και ως δόκιμος, αναλαμβάνει τη πρώτη της αποστολή, δίπλα στον H (Κρις Χειμσγουόρθ), να συνοδέψουν και να προστατέψουν έναν σημαντικό εξωγήινο επισκέπτη που βρίσκεται στα μέρη μας για ξεφάντωμα!
Όσο απλά ξεκινάει, τόσο στραβά καταλήγει, με τον εξωγήινο να πέφτει νεκρός μετά από ενέδρα, και τους H και M να ξεκινούν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να προλάβουν τα χειρότερα αλλά και να ανακαλύψουν τον προδότη ανάμεσά τους.

Οι έρευνές τους θα τους φέρουν από τον Πύργο του Άιφελ, στο εξωτικό Μαρακές και την έρημο κι από κει στη Νέα Υόρκη, στη Μεσόγειο και πίσω στο Λονδίνο με τη δυναμική υποστήριξη του μικροκαμωμένου εξωγήινου Pawny που ξέρει να φυλάει τα μπόσικα.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή μέχρι σήμερα: ένας πληροφοριοδότης μέσα στη ΜΙΒ.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Λίαμ Νίσον, Έμμα Τόμσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ρείφ Σπαλ, Λορέν Μπουρζουά, Σπένσερ Γουάιλντιγκ

*Mega, Κυριακή 03/09, στις 01:50

«Παράδεισος» (2011) σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Δραματική ελληνική ταινία  -Ένα Σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον παράδεισό τους.

Η Μαρίνα γυρίζει στην Πάτρα αποφασισμένη να ζήσει με τον Μιχάλη, ο Νίκος προσπαθεί να εκδηλώσει το πάθος του για τον Σωκράτη ενώ τρέμει την απόρριψη, η Ευγενία αντιμετωπίζει την κριτική της κόρης της για την καινούργια της ζωή μετά το χωρισμό και ο Ηλίας επιχειρεί την τελευταία προσπάθεια επανασύνδεσης με την πρώην γυναίκα του.

Ο έρωτας και τα ερωτηματικά για τη συντροφικότητα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο σκηνοθέτης οργανώνει ένα πάρτι.

Η μουσική κυριαρχεί και καθοδηγεί τα συναισθήματα.

Οι πρωταγωνιστές, φορώντας τις αποκριάτικες μάσκες, απελευθερώνονται και φτάνουν στα όριά τους.

Πίσω από αυτές μπορούν επιτέλους να είναι αληθινοί.

Μέσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της αποκριάς, όλοι διεκδικούν το συναισθηματικό τους Παράδεισο…

Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Ερρίκος Λίτσης, Όλια Λαζαρίδου, Νατάσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λίλα Μπακλέση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Θανάσης Βλαβιανός, Λίζα Νεοχωρίτη, Μίλτος Νίκας, Γιώργος Ματαράγκας

*Star, Κυριακή 03/09, στις 02:00