8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Λάρισα εμπιστευτικό» (2012) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική κωμωδία – Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε… “εμπόλεμη” κατάσταση.

Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες…

Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου.

*Ant1, Δευτέρα 04/09, στις 21:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Δευτέρα 04/09, στις 21:45

«Για Όλα Φταίει το Γκαζόν» (1995) σκηνοθεσία Ζοσιάν Μπαλασκό

Κομεντί  Ρομαντική – Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν… ένα σωβινιστικό γουρούνι που την απατά με την παραμικρή ευκαιρία!

Όταν στη ζωή (άλλα και το σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν.

Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό!

Παίζουν: Βικτόρια Αμπρίλ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλέν Σαμπά

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 04/09, στις 22:00

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ 

Δράσης – Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Skai, Δευτέρα 04/09, στις 22:00

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Δράσης – Ο Τζακ, ο αποξενωμένος γιος του Τζον Μακ Κλέιν βρίσκεται σε μπελάδες με την αστυνομία στη Ρωσία και ο ΜακΛέιν ταξιδεύει ως τη Μόσχα για να τον βοηθήσει.

Εκεί ανακαλύπτει πως ο Τζακ στην πραγματικότητα δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της CIA και συγκεκριμένα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη για την αμερικανική κυβέρνηση, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική συνωμοσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας.

Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, πατέρας και γιος έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή Ρώσικη μαφία και προσπαθούν να ξεπεράσουν απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γιούλια Σνιγκίρ

*Skai, Δευτέρα 04/09, στις 22:00

«Πέρα από την Αφρική» (1985) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Δραματική Ρομαντική – Αρχές 20ου αιώνα, η Δανή συγγραφέας Κάρεν Μπλίξεν ζητά από έναν φίλο της να την παντρεύεται για τον τίτλο της βαρόνης και για το κοινό τους συμφέρον.

Ο βαρόνος συμφωνεί και μετακομίζει πρώτος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου χρησιμοποιώντας τα χρήματά της επενδύει σε μία ορεινή φυτεία καφέ. Μερικούς μήνες αργότερα, η Κάρεν μετακομίζει στο Ναϊρόμπι όπου έρχεται αντιμέτωπη με μία εντελώς αναπάντεχη πραγματικότητα, έναν νέο τρόπο ζωής και παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να μετατρέψει τη ζωή της σε μία ευχάριστη εμπειρία.

Η Κάρεν διευθύνει με δυναμισμό και γενναιότητα μια φυτεία καφέ στην Κένυα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια μοναχική ζωή, καθώς ο σύζυγός της την απατά. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται στο πρόσωπο ενός δυναμικού κυνηγού, του Ντένις Φίντς-Χάτον.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Μάικλ Κίτσεν, Σέιν Ρίμμερ, Σουζάνα Χάμιλτον, Ιμάν

*Ant1, Δευτέρα 04/09, στις 23:00

«Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Η καινούρια αποστολή του Μπεκ, κυνηγού επικηρυγμένων, τον στέλνει στα βάθη του Αμαζονίου, στη μικρή πόλη Ελντοράντο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο στόχος του δεν είναι κάποιος δραπέτης, όπως νόμιζε, αλλά ο γιος μιας γνωστής οικογένειας, που ψάχνει για χρυσάφι. Οι δυο τους θα συνεργαστούν στην αναζήτηση ενός χαμένου χρυσωρυχείου, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου «άρχοντα» της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Ροζάριο Ντόσον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κρίστοφερ Γουόκεν

*Mega, Δευτέρα 04/09, στις 02:10

«Η Σκοτεινή Πλευρά του Νόμου» (2009) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δράσης – Η ταινία διαδραματίζεται στους σκληρούς και επικίνδυνους δρόμους του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και παρακολουθεί τις ζωές τριών αστυνομικών, οι οποίοι παλεύουν όλοι με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες, ενώ υποτίθεται ότι υπηρετούν το νόμο.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς χαρακτήρες:

Ο Έντι, που υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκηρ, είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που απέχει μόλις λίγες ημέρες από τη συνταξιοδότηση. Κουρασμένος από τη διαφθορά και τις αδικίες που έχει δει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Έντι έχει απογοητευτεί από το επάγγελμά του και μετράει αντίστροφα τις μέρες για τη συνταξιοδότησή του. Του αναθέτουν να εκτελεί ασήμαντα καθήκοντα στην υπηρεσία, καθώς οι μέρες του στο σώμα τελειώνουν.

Ο Τανγκο, που υποδύεται ο Ντον Τσιντλ, είναι ένας μυστικός ντετέκτιβ που έχει περάσει χρόνια διεισδύοντας σε μια συμμορία ναρκωτικών με επικεφαλής τον Καζ, που υποδύεται ο Γουέσλσϊ Σνάιπς.

Καθώς τα όρια μεταξύ της μυστικής και της πραγματικής του ταυτότητας θολώνουν, ο Τάνγκο έρχεται αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλημμα. Δελεάζεται από την προοπτική να πάρει επιτέλους προαγωγή και να αφήσει πίσω του τη ζωή του ως μυστικός αστυνομικός. Ωστόσο, διχάζεται ανάμεσα στην αφοσίωσή του στους συναδέλφους του αστυνομικούς και την υπόθεση που έχει οργανώσει εδώ και τόσο καιρό.

Ο Σαλ Προσιντα, που υποδύεται ο Ήθαν Χωκ, είναι ένας απελπισμένος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με οικονομικά προβλήματα. Η σύζυγός του είναι έγκυος σε δίδυμα και χρειάζεται χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά του, αλλά ο πενιχρός μισθός του δεν είναι αρκετός. Ο πειρασμός του εύκολου χρήματος γίνεται πολύ μεγάλος, οδηγώντας τον σε ένα μονοπάτι διαφθοράς, καθώς κλέβει χρήματα από ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επιδρομών.

Καθώς ξετυλίγονται οι ατομικές τους ιστορίες, οι συνθήκες ωθούν τους τρεις αστυνομικούς σε μια βίαιη σύγκρουση. Η ταινία διερευνά θέματα ηθικής, διαφθοράς και την περίπλοκη φύση της επιβολής του νόμου σε ένα περιβάλλον εγκλήματος και κοινωνικής παρακμής.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκηρ, Ήθαν Χωκ, Ντον Τσιντλ, Αντουάν Φουκουά, Σάνον Κέιν, Έλεν Μπάρκιν, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Γουέσλει Σνάιπς, Γουίλ πάτον, Λίλι Τέιλορ, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς

*Star, Δευτέρα 04/09, στις 02:15