9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Προστάτης Οικογενείας» (1997) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αλέξανδρος Κοντός, που υποδύεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας νεαρός συγγραφέας και αδιόριστος δάσκαλος.

Στο πλαίσιο της συγγραφικής του δουλειάς θα αναλάβει να γράψει τη αυτοβιογραφίας της Καλυψώς. Η Καλυψώ, που υποδύεται η Κατερίνα Γιατζόγλου είναι μια διάσημη τραγουδίστρια του λαϊκού πενταγράμμου και παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της, μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Hellas TV Σωτήρη Μάνδρακα (Έβρης Παπανικόλας).

Το υλικό που έχει στη διάθεσή του ο Αλέξανδρος για τη βιογραφία είναι άφθονο: ντοκουμέντα, φωτογραφίες, άρθρα περιοδικών και εφημερίδων, βιντεοταινίες, γραπτά κείμενα, κασέτες, στίχοι και ποιήματα. Ωστόσο όταν αυτό το υλικό πέσει σε λάθος χέρια ο επίδοξος συγγραφέας θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ίντριγκα του υπόκοσμου και σύντομα θα κατηγορηθεί ότι απήγαγε τη Μυρτώ, την κόρη της Καλυψώς και θετό παιδί του Μάνδρακα.

Προσθέστε σε αυτή την κατηγορία και μια σωρεία αδικημάτων όπως διάρρηξη, κλοπή, αντίσταση κατά της Αρχής και φθορά ξένης περιουσίας και κάπως έτσι ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη φυλακή.

Οι δικαστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης αρχίζουν δουλειά και οι τηλεοπτικές δίκες καλά κρατούν, ρίχνοντας Όλο το απαραίτητο “φως στην υπόθεση” ενώ ο Αλέξανδρος βρίσκεται να αντιμετωπίζεται και ως ύποπτος, για το φόνο του ανακριτή Σωκράτη Λειβαδινού (Άλκης Παναγιωτίδης), ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της απαγωγής.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Κατερίνα Μπέη, Ναταλία Παπαϊωάννου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Άλκης Παναγιωτίδης, Ντίνα Κώνστα, Γιώργος Κοτανίδης, Τάκης Σπυριδάκης

*Ant1, Τρίτη 05/09 στις 21:00

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Τρίτη 05/09 στις 21:45

«Η Τελευταία Πινελιά» (2017) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τούτσι

Κομεντί – Τo “Final Portrait” είναι η ιστορία της συγκινητικής και ιδιότυπης φιλίας μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα και θιασώτη της τέχνης, Τζέιμς Λορντ και του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου και γλύπτη, Αλμπέρτο Τζιακομέτι.

Μέσα από την οπτική του Λορντ, θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε πολύτιμες πληροφορίες για την ομορφιά, την απογοήτευση, την εσωτερικότητα και το χάος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τοποθετημένο χρονικά το 1964, εν μέσω ενός βραχύβιου ταξιδιού του στο Παρίσι, ο Λορντ ζητείται να καθίσει για ένα πορτρέτο, από τον Τζιακομέτι. Ο Τζιακομέτι τον διαβεβαιώνει πως η διαδικασία θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες, οπότε ο Λορντ συμφωνεί –φτάνοντας, τελικώς, στο ερώτημα «Πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί αυτό;».

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Αρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεζί, Τόνι Σαλούμπ, Σιλβί Τεστί

*ΕΡΤ2, Τρίτη 05/09 στις 22:00

«Γυναίκα από Χρυσό» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις

Δραματική – Βρισκόμαστε στην Αμερική το 1998.
Η Μαρία Άλτμαν, την υποδύεται η Έλεν Μίρεν, είναι μια ηλικιωμένη Εβραία που μετανάστευσε στην Αμερική από την Βιέννη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ψάχνοντας στα οικογενειακά έγγραφα ξεκινά μια διαδικασία να ανακτήσει οικογενειακά αντικείμενα από την Αυστριακή κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ ” Η κυρία από Χρυσό”, στον οποίο απεικονίζεται η θεία της Αντέλε Μπλοχ-Μπάουερ και είχε κλαπεί από τους Ναζί.

Δικηγόρος της σε αυτή την προσπάθεια γίνεται ο νεαρός γιος μιας φίλης της ο Ράντι Σένμπεργκ, που υποδύεται ο Ράιαν Ρέινολντς και ξεκινούν μαζί έναν μαραθώνιο δικαστικής διαμάχης στην Αμερική αλλά και στην Αυστρία.

Η Μαρία Άλτμαν θα κερδίσει τον δικαστικό αγώνα, ωστόσο αναγκάζεται αν αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες του παρελθόντος που θα προτιμούσε να μείνουν στη λήθη για πάντα.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Μπρουλ, Τατιάνα Μασλάνι, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόρβεν, Κέιτι Χολμς, Τζόναθαν Πράις, Μαξ Άιρονς, Τσαρλς Ντανς, Φράνσις Φίσερ, Τομ Σίλιγκ, Άλαν Κορντουνερ, Χένρι Γκουντμαν, Άλμα Χασουν

*Skai, Τρίτη 05/09 στις 22:00

«Το Παιχνίδι του Δολοφόνου » (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Γουίλ Ράνι για να εντοπίσουν έναν από τους πιο διάσημους και βίαιους Serial killers της πόλης που παίζει ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιδικό παιχνίδι «κρεμάλα».

Ταυτόχρονα η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις παρακολουθεί επίμονα τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να αποκαλύψει πρώτη τον ένοχο.

Οι τρεις τους επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο ώστε να εμποδίσουν να γίνουν και άλλοι φόνοι αφού κάθε 24 ώρες, ένα σώμα βρίσκεται κρεμασμένο αποκαλύπτοντας ένα καινούριο γράμμα του παιχνιδιού χαραγμένο στην πλάτη ή στο στήθος του θύματος.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Μπρίττανυ Σνόου, Καρλ Ούρμπαν.

*Star, Τρίτη 05/09 στις 22:00

«Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» (2017) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Αισθηματική –Η Αναστάζια (Άνα) Στιλ (Ντακότα Τζόνσον) αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι (Τζέιμι Ντόρναν), έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ’ έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της.

Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών, ενώ ο Γκρέι παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες…

Καθώς οι δύο τους προσπαθούν να οικοδομήσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με σκοπό τη σταθερότητα, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος του Κρίστιαν περιβάλουν το ζευγάρι και απειλούν να καταστρέψουν το κοινό τους μέλλον. Το ερώτημα είναι «Μπορεί τελικά η αγάπη να θριαμβεύσει και να αλλάξει έναν άνθρωπο;»

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Κιμ Μπάσιντζερ, Χιού Ντάνσι, Μαξ Μαρτίνι, Τάιλερ Χέχλιν, Ρίτα Όρα.

*Ant1, Τρίτη 05/09 στις 23:00

«Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος» (2005) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος 

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Τζόνι Μανιάτης (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας πενηντάρης σύγχρονος νεοέλληνας. Εξακολουθεί να διακηρύττει σε όλους τους τόνους πως η μέρα της κρίσης δεν έφτασε ακόμα. Όμως στη ζωή ένα έξυπνο σλόγκαν δε φτάνει.

Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, της “Entyposis Advertising” η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο ίδιος κινείται μονίμως μεταξύ θριάμβου και καταστροφής, πλούτου και φτώχιας, ευτυχίας και αφόρητης μιζέριας.

Η 19χρονη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, η γλυκιά Άρτεμις (Ελένη Αποστολοπούλου) κινδυνεύει να βρεθεί στον Κορυδαλλό, αφού συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά για κλοπή!

Η 35χρονη Γεωργία (Φαίη Κοκκινοπούλου), είναι η επίσημη σχέση του τα τελευταία 7 χρόνια. Και θέλει να κάνει παιδί. Και θέλει να το κάνει τώρα! Είτε με τον Μανιάτη είτε με τον πρώτο τυχόντα!

Η Μάρθα (Μάνια Παπαδημητρίου), είναι η πρώην σύζυγος του Τζόνι και μητέρα της Άρτεμης. Είναι οργισμένη και σχεδόν υστερική!

Τέλος, η Ασπασία (Τζένη Ρουσσέα), η μητέρα του Μανιάτη ζει στον κόσμο της! Η δεσποτική και καταπιεστική Ελληνίδα μάνα που τα ξέρει όλα, εξαφανίζεται ως δια μαγείας στις σκάλες της εταιρείας του, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου! Αλτσχάιμερ; Απαγωγή; Αυτοκτονία; Δυο ντετέκτιβ της πυρκαγιάς θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη.

Και στη μέση όλων αυτών, ο Τζόνι Μανιάτης θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιβιώσει και να βρει τη λύση που χρειάζεται αλλά και να ξυπνήσει από τον λήθαργό του.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιώτα Φέστα, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Αποστολοπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Αιμίλιος Χειλάκης.

*Ant1, Τρίτη 05/09 στις 01:45

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Κωμωδία Μυστηρίου – Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος.

Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Τρίτη 05/09 στις 02:10

«Ου Φονεύσεις» (2008) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Αστυνομική Μυστηρίου – Μετά από 30 χρόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ο Τερκ και ο συνεργάτης του, Ρούστερ, είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Ενώ θα έπρεπε να σχεδιάζουν τη σύνταξή τους καλούνται να αναλάβουν τη μυστηριώδη δολοφονία ενός διαβόητου προαγωγού. Το έγκλημα δείχνει να συνδέεται με μια υπόθεση που οι δυο ντετέκτιβ είχαν διαλευκάνει πολλά χρόνια πριν.

Κοινό στοιχείο και στις δύο υποθέσεις ένα τετράστιχο στον τόπο του εγκλήματος που προσπαθεί να αιτιολογήσει την ενέργεια του δράστη. Σύντομα όμως νέες δολοφονίες θα πείσουν τις αρχές πως απέναντί τους βρίσκεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος που θεωρεί ότι αποδίδει δικαιοσύνη με τις πράξεις του, σκοτώνοντας κακοποιούς που γλίτωσαν από αστυνόμους και δικαστές.

Το ερώτημα που μοιάζει όλο και πιο βασανιστικό είναι αν, τελικά, πριν από χρόνια οι δύο ντετέκτιβ είχαν συλλάβει τον πραγματικό ένοχο.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Λεγκιζάμο, 50 Cent, Ντόνι Γουόλμπεργκ, Τρίλμπι Γκλόβερ.

*Star, Τρίτη 05/09 στις 02:15