9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Τζούλιετ, Γυμνή» (2018) σκηνοθεσία Τζέσι Πέρεζ

Κομεντί – Η Άννι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του.

Όλα αυτά μέχρι η Άννι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής. Βασισμένη στο best-seller του Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Για Ένα Αγόρι).

Παίζουν: Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ, Κρις Ο’Ντάουντ, Μέγκαν Ντοντς, Λίλι Μπρέιζερ, Λίλι Νιουμαρκ, Τζιμι Ο Γιαγκ, Αγιόλα Σμαρτ

*Ant1, Τετάρτη 06/09 στις 21:00

«Η Αγάπη μας» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταξιθέτρια (Αλίκη Βουγιουκλάκη) σε θέατρο, όπου εμφανίζεται ένας διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), έχει τύχη βουνό καθώς η πρωταγωνίστρια (Κατερίνα Χέλμη) παθαίνει ένα ατύχημα.

Ο σκηνοθέτης σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το μέχρι τώρα αναξιοποίητο ταλέντο της κοπέλας και τη βάζει να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστρια.

Η αναπάντεχη επιτυχία της τη μεταμορφώνει, από ταπεινή ταξιθέτρια σε λαμπρό αστέρι. Στη συνέχεια κερδίζει την καρδιά του πρωταγωνιστή με τον οποίο ήταν κρυφά ερωτευμένη.

Όμως, η απότομη άνοδός της στο θεατρικό-μουσικό στερέωμα δημιουργεί περιπλοκές στην ερωτική τους σχέση, καθώς ο σύντροφός της βυθίζεται σε βαθιά απογοήτευση και το ρίχνει στο πιοτό, εγκαταλείποντας την καριέρα του.

Ωστόσο, η ταξιθέτρια/πρωταγωνίστρια δεν παραιτείται, τον αναζητά, τον βρίσκει, τον στηρίζει ψυχολογικά και ηθικά, έως ότου εκείνος επιστρέφει στη σκηνή και στην ερωτική φωλιά τους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 06/09 στις 21:00

«Ένα Τρελό Τρελό Μούτρο» (1986) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αριστείδης Ανδρεάδης, ένας σαπουνοβιομήχανος, προσπαθεί να παντρέψει την έγκυο κόρη του και καταφεύγει στον υπάλληλό του, Δημήτρη, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα σωρό κομπίνες με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Παίζουν: Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Γκέλι Γαβριήλ, Τέτα Κωνσταντά, Γιάννης Μαραγκός, Σούλη Σαμπάχ, Νίκος Σταγόπουλος, Χριστίνα Ζάχου.

*Alpha, Τετάρτη 06/09 στις 21:45

«Ο Επιφανής Πολίτης» (2016) σκηνοθεσία Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον

Κωμωδία – Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας.

Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος.

Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του.

Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του.

Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Παίζουν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν, Μαρσέλο ντ΄αντρέα, Μανουέλ Βιθέντε

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 06/09 στις 22:00

«Χαμένοι στον Ωκεανό» (2006) σκηνοθεσία Χανς Χορν

Περιπέτεια, Τρόμου – Μια διήμερη κρουαζιέρα σε ένα πολυτελές γιοτ θα εξελιχθεί στον πιο φρικτό εφιάλτη για μια παρέα φίλων. Από απροσεξία θα βρεθούν να κολυμπούν στη μέση του ωκεανού, μίλια μακριά από την ακτή, έχοντας αφήσει ένα μωρό απροστάτευτο πάνω στο πλοίο. Σύντομα, η εξάντληση και η απόγνωση θα κυριεύσει τους πάντες. Ο σκληρός αγώνας τους για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Σούζαν Μέι Πρατ, Ρίτσαρντ Σπράιτ Τζούνιορ, Άλι Χίλλις, Έρικ Ντέιν

*Skai, Τετάρτη 06/09 στις 22:00

«Wonder Woman 1984» (2020) σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Περιπέτεια – Το 1984, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η αθάνατη πριγκίπισσα των Αμαζόνων, Νταϊάνα, γνωστή και ως Wonder Woman, εργάζεται ως αρχαιολόγος ενώ εμπλέκεται σε μια απαίσια συνωμοσία παγκόσμιων διαστάσεων και έρχεται αντιμέτωπη με τον διψασμένο για δύναμη επιχειρηματία, Μάξγουελ Λορντ.

Όλο και περισσότερο τα γεγονότα οδηγούν τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού και η συναισθηματικά ευάλωτη Νταϊάνα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σκληρό δίλημμα. Μπορεί η πανίσχυρη Wonder Woman να σώσει την ανθρωπότητα για άλλη μια φορά;

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Πέντρο Πασκάλ, Κόνι Νίλσεν, Κρίστεν Γουίγκ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ.

*Star, Τετάρτη 06/09 στις 22:00

«Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλυ» (1989) σκηνοθεσία Ρομπ Ρέινερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Μπιλ Κρίσταλ είναι ο Χάρι και η Μεγκ Ράιαν είναι η Σάλι, δύο απόφοιτοι κολλεγίου το 1977 που θα μοιραστούν ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.
Ο Χάρι θα ξεκινήσει να δουλεύει και η Σάλι θα σπουδάσει δημοσιογραφία.
Στη διάρκεια του ταξιδιού οι συζητήσεις είναι γύρω από τις σχέσεις και την φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όταν πια θα φτάσουν στον προορισμό τους, η γνωριμία τους λόγω των διαφωνιών τους, δεν θα είναι και τόσο φιλική.

Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά.

Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία την οποία εκτιμούν και απολαμβάνουν και οι δύο. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση.

Θα καταλάβουν άραγε ποτέ ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον;

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Μεγκ Ράιαν, Κάρι Φίσερ, Μπρούνο Κίρμπι, Στίβεν Φορντ, Λίζα Τζέιν Πέρσκι, Μισέλ Νικάστρο, Κέβιν Ρούνι, Χάρλεϊ Κόζακ, Φρανκ Λουζ

*Ant1, Τετάρτη 06/09 στις 23:00

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά με τη διάλυση μιας ομάδας ανερχόμενων ερευνητών του FBI, όταν η έφηβη κόρη ενός από αυτούς βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη.

Δεκατρία χρόνια μετά, ο πόνος έχει καταλαγιάσει, αλλά το ερώτημα ποιος ήταν ο δολοφόνος παραμένει ανοιχτό.

Ο Ρέι Κάστεν (Τσιούιτελ Ιτζίοφορ) που αναζητά όλο αυτό το διάστημα τον ασύλληπτο δολοφόνο, ανακαλύπτει επιτέλους ένα νέο στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο.

Ποιος μπορεί όμως να είναι έτοιμος απέναντι στην αποκάλυψη ενός μυστικού, που ξεπερνά κάθε όριο της ανθρώπινης αντίληψης για το τι σημαίνει εκδίκηση;

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Ντιν Νόρρις, Μάικλ Κέλλυ, Τζο Κολ, Άλφρεντ Μολίνα

*Ant1, Τετάρτη 06/09 στις 01:00

«Hellboy: Ο Ήρωας της Κόλασης» (2004) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράσης Τρόμου – Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους… Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ.

Παίζουν: Ρον Πέρλμαν, Σέλμα Μπλερ, Νταγκ Τζόουνς, Τζον Χερτ, Ρούπερτ Έβανς

*Mega, Τετάρτη 06/09 στις 02:10