Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φουλάρετε με καύσιμα το αυτοκίνητό σας

Πολλοί από εμάς, είτε επειδή βρήκαμε τη βενζίνη σε πολύ καλή τιμή, είτε επειδή βαριόμαστε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο, επιλέγουμε συχνά να γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απαγορευτικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του οχήματός μας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόση βενζίνη ή πετρέλαιο πρέπει να βάζετε στο στο αυτοκίνητό σας, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση στους δρόμους.

Πόσο καύσιμο πρέπει να βάζουμε στο αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να προσέχετε με το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας προκειμένου να αποφεύγεται τα δύο άκρα: Δηλαδή να μην κινείστε με το λαμπάκι της ρεζέρβας μόνιμα αναμμένο, ούτε όμως και να έχετε το ντεπόζιτο διαρκώς γεμάτο.

Μια σωστή λύση, λοιπόν, είναι να το γεμίζετε μέχρι το μισό.

Με αυτό τον τρόπο, το όχημα έχει πάντα καύσιμα και προστατεύεται εσωτερικά από την οξείδωση και τη σκουριά.

Ακόμα ένα θετικό είναι πως όταν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο, τότε το διπλάσιο σε βάρος καύσιμο βοηθά με τη σειρά του στην αύξηση της κατανάλωσης.

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό όφελος

Ένα ακόμη όφελος που μπορείτε να έχετε αν γεμίσετε το ρεζερβουάρ ως το μισό, έχει να κάνει και με το πορτοφόλι σας.

Εάν φουλάρετε το αυτοκίνητο με καύσιμα, είστε λιγότερο ευέλικτος σε μια πιθανή μείωση της τιμής της βενζίνης ή του πετρελαίου που μπορεί να προκύψει μετά την επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων.

Με τη συνεχή αυξομείωση των τιμών του πετρελαίου, όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι του ξημερώνει.

Το να βάλετε, ωστόσο, καύσιμα ως το μισό του ντεπόζιτου, σας δίνει την επιλογή να τσεκάρετε το πόσο κοστίζει πιο συχνά και να κάνετε την καλύτερη έρευνα αγοράς.