Ο πηδηχτούλης… Αντιδήμαρχος

Μετά με λένε κουτσομπόλα… εγώ φταίω που μου δίνουν τροφή; – Τα νέα σπαρταράνε.

Σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Καστοριάς διαδραματίστηκε ένα απρόσμενο γεγονός.

Κανείς δεν περιέμενε το τι θα επακολουθήσει όταν δύο καλοστεκούμενες κυρίες μπήκαν στο δημαρχείο της Καστοριάς και με ταχύ βήμα κατευθύνθηκαν προς το γραφείο ενός αντιδημάρχου (Νο1) όπου είχαν ραντεβού με τον “πηδηχτούλη” αντιδήμαρχο (Νο2) για να ζητήσουν εξηγήσεις… Η μία κυρία άρχισε να μιλάει στον αντιδήμαρχο (Νο2) με πολύ δυνατή φωνή… κάτι σαν να τον μαλώνει…

Όπως ήταν λογικό όλοι οι υπάλληλοι του Δημαρχείου, όταν άκουσαν τις δυνατές φωνές, βγήκαν από τα γραφεία τους και προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει.

Ο πρώτος αντιδήμαρχος (Νο1) βγήκε από το γραφείο του σαν βρεγμένη γάτα με την ουρά κάτω από τα σκέλια και όλοι οι υπάλληλοι άκουγαν την ξανθιά κυρία να φωνάζει στον “πηδηχτούλη” αντιδήμαρχο “με ποιο δικαίωμα λες ότι με έχεις γκόμενα… ποιος.. εσύ… που έχεις σαπίσει το Δημαρχείο”

Εκείνη την στιγμή τον “πηδηχτούλη” αντιδήμαρχο τον έλουσε κρύος ιδρώτας από τα πολλά μάτια και αυτιά που τον έβλεπαν και τον άκουγαν και πολύ αγχωμένος με μια δυνατή φωνή πρόσταξε τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Κάποιοι υπάλληλοι τρόμαξαν και υπάκουσαν και κάποιοι άλλοι όχι. Μάλιστα κάνα δυο όταν είδαν την κυρία να είναι σε τόσο έξαλλή κατάσταση και να τρέμει έτρεξαν να της προσφέρουν ένα ποτήρι νερό.

Τι στιγμή εκείνη ο “πηδηχτούλης” αντιδήμαρχος ζήτησε να έρθει η αστυνομία και όταν η ξανθιά κυρία όχι απλά συμφώνησε αλλά απαίτησε να την καλέσουν, ο  αντιδήμαρχος έφυγε αμαρούκοτος από το Δημαρχείο.

Η ξανθιά κυρία δεν μπορούσε να ηρεμήσει και βγήκε έξω από το κτήριο και συνέχισε να φωνάζει “Μας δώσατε ένα κομμάτι ψωμί και νομίζετε ότι θα μας πηδήξετε κιόλας”.

Ευτυχώς στο δημαρχείο ερχόταν και ο Διονύσης που μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό, έτρεξε αμέσως να την ακούσει και να την βοηθήσει. Για άλλη μία φορά ο “Νιόνιος” με την υπομονή και την καλοσύνη που τον διακρίνει, προσπάθησε να βγάλει το φίδι από την τρύπα

Ααα.. ξέχασα να σας πω το καλύτερο… ο δήμαρχος ήταν μέσα στο γραφείο του, αλλά για μια ακόμα φορά, θέλησε να καλύψει τον “πηδηχτούλη” αντιδήμαρχο και δεν άνοιξε ούτε την πόρτα του γραφείου του. Έστειλε όμως τον παρατρεχάμενο κολλητό του… ναι αυτόν τον “υπάλληλο covid”  -όπως τον αποκαλούν κάποιες κακές γλώσσες- να προσπαθήσει να ηρεμήσει την κυρία και να καλύψει το περιστατικό.

Και μία συμβουλή από εμένα… καλό θα είναι να φοράμε τσίγκινα σωβρακάκια ή να προχωράμε τοίχο τοίχο όταν συναντούμε τον “πηδηχτούλη” αντιδήμαρχο.

Η Κουτσομπόλα της Καστοριάς