Έμεινες από λάστιχο; – Τα δύο βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις

Το σκάσιμο ενός ελαστικού του αυτοκινήτου μας είναι κάτι με το οποίο όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε από την πρώτη  στιγμή που θα αντιληφθούμε το συμβάν.

Πέραν του ότι πρέπει να φροντίσουμε να σταθμεύσουμε σε ένα ασφαλές σημείο για να διασφαλίσουμε τόσο τη δική μας ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων οδηγών, υπάρχει ένα «πρωτόκολλο» που καλό θα είναι να το ακολουθήσουμε προκειμένου να μη βρεθούμε μπροστά σε άλλα δυσάρεστα περιστατικά.

Στην περίπτωση που σκοπεύετε να αλλάξετε μόνοι σας το σκασμένο ελαστικό υπάρχουν ακόμη δύο βασικές κινήσεις που θα προφυλάξουν την προσωπική σας περιουσία που βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Το πρώτο είναι να κλείσετε τα παράθυρα και το δεύτερο να χαμηλώσετε ή να απενεργοποιήσετε εντελώς το ραδιόφωνο η οποιοδήποτε άλλο μέσο αναπαραγωγής ήχου.

Επιπλέον βασικό είναι να έχετε αφαιρέσει τα κλειδιά και να έχετε κλειδώσει την καμπίνα.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, ο λόγος για αυτή την «ισχυρή σύσταση» προς όλους τους οδηγούς που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου με σκασμένο λάστιχο είναι οι επιτήδειοι που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να βάλουν χέρι σε πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται εντός της καμπίνας, όπως για παράδειγμα το κινητό και το πορτοφόλι του.

Το φαινόμενο είναι συχνό καθώς ο ήχος του ραδιοφώνου σε συνδυασμό με τον φυσικό ήχο τους κάνει «αόρατους» στα αυτιά του οδηγού που εκείνη την ώρα αντικαθιστά το ελαστικό ή απομακρύνεται προκειμένου να τοποθετήσει το προειδοποιητικό τρίγωνο.