10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούν χρήματα, αλλά από κανέναν οφειλέτη δεν μπορεί να εισπράξει.

Από αυτήν τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του ο Κώστας, μ’ένα τέχνασμα: ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να ‘αυτοκτονήσει’. Ο Λαμπιρίκος με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό του, παριστάνει ότι πέφτει στη θάλασσα!

Για του λόγου το αληθές μάλιστα, ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Την επόμενη μέρα, η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη σε όλες τις εφημερίδες.

Η ‘αυτοκτονία’ του απελπισμένου εργοστασιάρχη γίνεται πρωτοσέλιδο.

Οι πιστωτές του παύουν να ζητούν τα χρήματά τους, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πέφτουν βροχή για να σωθεί το εργοστάσιο και η οικογένειά του.

Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν επικίνδυνα, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητά…’την χείρα’ της χήρας του εργοστασιάρχη!.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Skai, Τρίτη 12/09 στις 21:00

«Υπόθεση: Άγνωστο DNA» (2014) σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ

Αστυνομική Δραματική – Το 1991, ο επιθεωρητής στη δίωξη εγκλήματος Φρανκ Μανιέ είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Μανιέ δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου.

Ο Μπουγκόν, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί πάρα πολύ. Είναι ήδη αργά: Ο Μανιέ καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

Παίζουν: Ραφαέλ Περσονάζ , Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 12/09 στις 22:00

«Απόλυτη Ευφυΐα» (2011) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Ο φιλόδοξος συγγραφέας Έντι Μόρα πάσχει από χρόνια έλλειψη έμπνευσης. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν ένας παλιός του φίλος θα του προτείνει το NZT, ένα νέο, επαναστατικό φαρμακευτικό σκεύασμα που του δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες του τις δυνατότητες.

Με τις εγκεφαλικές του συνάψεις να δουλεύουν υπερωρίες, ο Έντι μπορεί να θυμηθεί ό,τι έχει διαβάσει, δει ή ακούσει στη ζωή του. Μπορεί να μάθει μία καινούργια ξένη γλώσσα μέσα σε μία μέρα, να κατανοήσει περίπλοκες συναρτήσεις και να γοητεύει όποιον συναντά, υπό την αίρεση ότι δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν πως συνεχίζει να παίρνει το μη δοκιμασμένο κλινικά φάρμακο

. Πολύ σύντομα ο Έντι θα σαρώσει τη Γουόλ Στριτ, μετατρέποντας ένα μικρό κεφάλαιο σε εκατομμύρια.

Παίζουν: Μπράντλεϋ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αμπυ Κόρνις, Χιλ Χάρπερ, Τζέικ Μακντόρμαν, Άντριου Χάουαρντ, Άννα Φράιελ, Τζόνυ Γουίτγουορθ, Ρίτσαρντ Μπερκινς, Τ.Β. Κάρπιο

*Ant1, Τρίτη 12/09 στις 22:00

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρενέ Ζελβέγκερ, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Γκάμπριελ Μπάσο.

*Star, Τρίτη 12/09 στις 22:00

«Ο Λυκάνθρωπος» (2010) σκηνοθεσία Τζο Τζόνσον

Δραματική Τρόμου – Η ζωή του Λόρενς Τάλμποτ είναι σφραγισμένη από ένα τρομακτικό πεπρωμένο, το οποίο όλοι αγνοούν, αφού ήταν παιδί ακόμη, όταν μετά το θάνατο της μητέρας του, έφυγε στην Αμερική προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμό της.

Για δεκαετίες παραμένει αποκομμένος από την οικογένειά του, έχοντας κόψει κάθε σχέση με το παρελθόν.

Όταν λαμβάνει ένα γράμμα από την αρραβωνιαστικιά (Έμιλι Μπλαντ) του αδερφού του, που του ζητά βοήθεια γιατί έχει εξαφανιστεί ο αδερφός του, ο Λόρενς αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του και να συνυπάρξει με τον πατέρα του, σερ Τζον Τάλμποτ (Άντονι Χόπκινς).

Ο τόπος που γεννήθηκε όμως τον τρομάζει αφού μαθαίνει για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν συμβεί και παντού βασιλεύει ο τρόμος.

Στην προσπάθειά του να βρει τον δολοφόνο του αδερφού του, αλλά και να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπά, ο Λόρενς πρέπει να σταματήσει το μακελειό για να κλείσει ο κύκλος του αίματος.

Ενώ βρίσκεται στα ίχνη του τέρατος που σκορπίζει τον θάνατο, μαθαίνει για μια πανάρχαια κατάρα.
Όσοι μολυνθούν από την κατάρα μετατρέπονται σε λυκάνθρωποι, όταν έχει Πανσέληνο.

Πλησιάζοντας στην αλήθεια, αποκαλύπτεται το τρομακτικό πεπρωμένο που σφράγισε το παρελθόν του και σκοτεινές πλευρές του εαυτού του, δεν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί.

Παίζουν: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Έμιλι Μπλαντ, Σερ Άντονι Χόπκινς, Χιούκγο Γουέβιγκ, Σάιμον Μερελς, Γκέμα Βέλαν, Αρτ Μαλικ, Ρότζερ Φροστ

*Alpha, Τρίτη 12/09 στις 23:45

«Νυχτερινή Καταδίωξη» (2015) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δραματική Δράσης – Ο Τζίμι Κόνλον είναι ένας εκτελεστής στο Μπρούκλιν, γνωστός με το ψευδώνυμο «νεκροθάφτης».

Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος.

Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, καλείται μέσα σε μία νύχτα να επιλέξει πλευρά…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Τζόελ Κίναμαν, Βίνσεντ Ντο’ Ονόφριο, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Κόμμον.

*Star, Τρίτη 12/09 στις 00:00

«Η Τζούλιετ, Γυμνή» (2018) σκηνοθεσία Τζέσι Πέρεζ

Κομεντί – Η Άννι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του.

Όλα αυτά μέχρι η Άννι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής. Βασισμένη στο best-seller του Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Για Ένα Αγόρι).

Παίζουν: Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ, Κρις Ο’Ντάουντ, Μέγκαν Ντοντς, Λίλι Μπρέιζερ, Λίλι Νιουμαρκ, Τζιμι Ο Γιαγκ, Αγιόλα Σμαρτ

*Ant1, Τρίτη 12/09 στις 00:00

«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν» (2015) σκηνοθεσία Στιβ Μαρτίνο

Animation – Ο Τσάρλι Μπράουν, ο Σνούπι και όλη η παρέα επιστρέφουν σε μια συγκινητική ιστορία.

Ένα νέο κορίτσι με κόκκινα μαλλιά μετακομίζει στο απέναντι σπίτι και ο Τσάρλι Μπράουν ερωτεύεται. Τώρα προσπαθεί να εντυπωσιάσει το Κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά για να δείξει ότι είναι σημαντικός, αλλά ο Τσάρλι Μπράουν μπροστά της είναι συνεχώς αδέξιος.

Την ίδια στιγμή, ο Σνούπι γράφει μια ρομαντική ιστορία για τις συνεχείς μάχες του με τον Κόκκινο Βαρόνο.

Τότε ο Τσάρλι Μπράουν κατορθώνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ πριν.

Παίρνει τέλεια βαθμολογία στο τεστ του σχολείου, αλλά έχει γίνει ένα λάθος. Θα πρέπει να πει την αλήθεια και να ρισκάρει να χάσει όλη τη νεοαποκτηθείσα δημοτικότητά του;

Μπορεί ο Τσάρλι Μπράουν να κάνει το κορίτσι να τον αγαπήσει ή θα ξαναγίνει ένα τίποτα;

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Κωνσταντής Μαυριάς, Έλλη Πικροδημήτρη, Ντίνος Πικροδημήτρης, Τηλέμαχος Πάττας, Γιάννης Ζακχαίος, Μελίνα Χατζηγεωργίου

*Open, Τρίτη 12/09 στις 02:00

«Faster» (2010) σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Δράσης Περιπέτεια – Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο Ντράιβερ έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να κυνηγήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του αδελφού του. Ελεύθερος πια, βάζει μπρος το τρομακτικό του σχέδιο για εκδίκηση, να εντοπίσει και να σκοτώσει όλους όσοι είναι στη λίστα του. Δεν θα δράσει ανενόχλητος, όμως, καθώς τον βάζουν στο μάτι δύο αδίστακτοι τύποι που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάγκι Γκρέις, Τομ Μπέρενζερ.

*Mega, Τρίτη 12/09 στις 02:10

«V for Vendetta» (2005) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δραματική Δράσης – Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ.

Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου – όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 – ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του…

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ, Στίβεν Ρία, Στίβεν Φράι.

*Star, Τρίτη 12/09 στις 02:30