11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και η μέρα δεν μπορεί να κλείσει με καλύτερο τρόπο!

«Ο Ατσίδας» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Skai, Παρασκευή 15/09, στις 21:00

«Τροία» (2004) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Δραματική Περιπέτεια – Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του.

Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία.

Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν: Σον Μπιν, Μπράιαν Κοξ, Μπραντ Πιτ, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρένταν Γκλίζον, Έρικ Μπάνα, Πίτερ Ο’ Τουλ.

*Star, Παρασκευή 15/09, στις 21:00

«Η Κρεββατομουρμούρα » (1971) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο δικηγόρος Σάββας Τσιβικλής (Γιάννης Γκιωνάκης) δέχεται ένα δώρο από μια παλιά του φιλενάδα, την Κική Πεταχτίδου, η οποία μόλις επέστρεψε από το Κονγκό.

Το δώρο είναι δύο μικρά ξύλινα λιοντάρια τα οποία, για να μην τα βρει η γυναίκα του η Κούλα (Μάρω Κοντού) και τον τρελάνει στην κρεβατομουρμούρα, τα χαρίζει σε έναν γνωστό του νεαρό.

Σε λίγο όμως έρχεται η γυναίκα του και του χαρίζει τα λιονταράκια που ο ίδιος είχε χαρίσει προηγουμένως στο νεαρό.

Ο Σάββας πάει να τρελαθεί και αρχίζουν οι καβγάδες και οι ζήλιες, τις οποίες υποθάλπει ο εργένης Μένιος, με το να αναφωνεί συνεχώς «τι καλά κάνω εγώ και δεν παντρεύομαι!»

Φυσικά, στο τέλος ξεκαθαρίζουν τα πάντα, μιας και η Κούλα από την αρχή είχε πει ότι τα λιονταράκια ήταν δώρο μιας παλιάς συμμαθήτριάς της, της κυρίας Κοντογιώργου, και εκείνα που ο Σάββας χάρισε στο νεαρό, αν και ακριβώς όμοια, ήταν άλλα.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Τσαγανέας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 15/09, στις 21:10

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Alpha, Παρασκευή 15/09, στις 21:45

«Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο» (2015) σκηνοθεσία Ματ Μπράουν

Δραματική – Το 1913, στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως είχε αποτύχει στις σπουδές του εξαιτίας της εμμονικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζ. Χ. Χάρντι, τον επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.
Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», ο άνθρωπος που θα αναστάτωνε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Τζέρεμι Άιρονς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ντέβικα Μπισέ, Τζέρεμι Νόρθαμ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 15/09, στις 22:00

«Ραντεβού για Παντρεμένους» (2010) σκηνοθεσία Σον Λεβί

Αστυνομική Κωμωδία – Η ταινία “Date Night” είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία του 2010 για ένα παντρεμένο ζευγάρι που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ακμαίο το γάμο τους, βγαίνουν ραντεβού και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σειρά από περιπέτειες.

Ο Φιλ είναι δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων και η Καλερ είναι λογίστρια. Έχουν δύο παιδιά, και ο γάμος τους έχει βαλτώσει μετά από εννέα χρόνια. Σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους, θα βγουν οι δυο τους σε ένα μοντέρνο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για μια βραδιά μόνοι τους.

Στο εστιατόριο, για να βρουν τραπέζι δίνουν άλλο όνομα και δηλώνουν ότι λέγονται Tripplehorns.
Το ζευγάρι βρίσκει το τέλειο τραπέζι μόνο που δεν ξέρει ότι τους Τριπλχορν τους αναζητά η Μαφία.

Ο Φιλ και η Κλερ προσπαθούν να διαφύγουν από τους γκάνγκστερ και βρίσκονται στη μέση μιας άγριας νύχτας γεμάτης περιπέτειες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Φιλ και η Κλερ ζουν τρελές περιπέτειες. Τους κυνηγούν οι γκάνγκστερ, παίρνουν μέρος σε μια καταδίωξη με γρήγορο αυτοκίνητο και διεισδύουν σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τίνα Φέι, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέιμς Φράνκο, Ρέι Λιότα, Μαρκ Ράφαλο

*Ant1, Παρασκευή 15/09, στις 22:15

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Βασίλης Τσάγκλος, Σοφία Χρήστου

*Alpha, Παρασκευή 15/09, στις 23:45

«Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – 1971, έρημος της Νεβάδα. Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ και με συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο (Μπενίσιο ντελ Τόρο) υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας Βέγκας.

Εκεί ο Ντιούκ έχει αναλάβει να καλύψει δημοσιογραφικά για το περιοδικό του, έναν αγώνα με μοτοσυκλέτες.

Στη διαδρομή θα πάρουν μαζί τους έναν νεαρό που κάνει ωτοστοπ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ο οποίος όταν διαπιστώνει ότι έχουν πάρει ναρκωτικά κατεβαίνει από το αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να φτάσουν στο Λας Βέγκας πριν ο νεαρός τους καταδώσει στην αστυνομία ο Ντιούκ και ο Γκόνζο ξεκινούν μια γρήγορη, οργισμένη και ασταμάτητη κούρσα, μέσα από φώτα Neon, σουρεαλιστικά τοπία και ένα συνονθύλευμα από τρελούς χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Χελμοντ, Μαρκ Χαρμον, Τιμ Θομερσον.

*Ant1, Παρασκευή 15/09, στις 00:00

«Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μαν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι.

*Satr, Παρασκευή 15/09, στις 00:30

«Το Μεγάλο Χτύπημα» (1998) σκηνοθεσία Κερκ Γουόνγκ

Δράσης Κωμωδία – Ο Μέλβιν είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής ο οποίος προσπαθεί αν κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στην πολύ απαιτητική δουλειά του αλλά και τις δύο ερωτικές σχέσεις του.

Ο Μέλβιν και η ομάδα τους εργάζονται κυρίως για το αφεντικό της Μαφίας, τον Πάρις.

Για να ανταπεξέλθει στις ολοένα και αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τη διπλή ζωή του, θα σχεδιάσει μια “εξωτερική εργασία” – την απαγωγή της έφηβης κόρης, του τοπικού μεγιστάνα ηλεκτρονικών.

Εκείνο που δεν έχει υπολογίσει όμως, είναι ότι το κορίτσι που απήγαγε είναι η βαφτισιμιά του αφεντικού του και ότι θα καταλήξει τρελά ερωτευμένος μαζί της…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Κριστίνα Απλεγκέιτ, Έιβερι Μπρουκς, Μποκεμ Γουντμπάιν, Αντόνιο Σαμπάτο τζ., Τσάινα Τσόου, Λάινι Καζάν, Σαμπ Σιμονό, Έλιοτ Γκουλτ, Ρόμπιν Ντουν, Λέλα Ροκχον

*Mega, Παρασκευή 15/09, στις 02:10

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία» (1975) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Τρόμου – Νύχτα στο νησί Άμιτι.

Μια νεαρή κοπέλα κολυμπά αμέριμνη στα ανοιχτά της θάλασσας. Όμως, δεν επιστρέφει στην ξηρά. Την επόμενη μέρα, η αστυνομία του νησιού, με επικεφαλής τον σερίφη Μάρτιν Μπρόντι, ανακαλύπτει τα απομεινάρια ενός ανθρώπινου σώματος, ξεβρασμένα στην παραλία.

Όταν το συμβάν γνωστοποιείται στον δήμαρχο Λάρι Βον, αυτός επιμένει να «κουκουλωθεί» η υπόθεση – αφού αναμένεται να καταφθάσει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών – και ζητά από τον σερίφη να το καταλογίσει ως ατύχημα με ταχύπλοο.

Όμως στον νησί παραβρίσκεται και ο δύτης Ματ Χούπερ, που έχει διαφορετική γνώμη: πιστεύει πως το κορίτσι υπήρξε θύμα ενός μεγάλου Λευκού Καρχαρία.

Οι ισχυρισμοί του Χούπερ αποδεικνύονται αληθινοί όταν μερικές μέρες αργότερα, ένα μικρό παιδί κατασπαράζεται από τα σαγόνια ενός καρχαρία.

Ο Χούπερ και ο Μπρόντι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κουίντ, έναν σκληροτράχηλο ναυτικό και αποφασίζουν να κυνηγήσουν τον καρχαρία…

Παίζουν: Ρόι Σάιντερ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρόμπερτ Σο, Λορέιν Γκάρι, Μάρεϊ Χάμιλτον.

*Star, Παρασκευή 15/09, στις 02:30