12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα – Διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Κυριακή 17/09, στις 21:00

«Ημέρα Aνεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Επιστημονικής φαντασίας – Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπιλ Πούλμαν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ

*Skai, Κυριακή 17/09, στις 21:00

«Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε» (1966) σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, (Μαίρη Αρώνη) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη (Άρης Μαλλιαγρός) και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλυ (Νίτσα Μαρούδα).

Η Μπίλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου (Γιάννης Βογιατζής), που είναι γιατρός.

Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη (Μέλπω Ζαρόκωστα), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ.

Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Βογιατζής, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Alpha, Κυριακή 17/09, στις 21:45

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες.

Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα….

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ

*Open, Κυριακή 17/09, στις 22:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Ant1, Κυριακή 17/09, στις 22:15

«Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» (1978) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Επί 7 χρόνια μια οικογένεια που αποτελείται από 3 γιους και τον πατέρα τους (Βασίλης Διαμαντόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιώργος Διαλεγμένος, Δημήτρης Πουλικάκος) ζουν κλεισμένοι μέσα σε μία έπαυλη, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε.

Δεν δουλεύουν γιατί δεν χρειάζεται και γιατί θεωρούν την ιδέα της δουλειάς εφιαλτική, ενώ έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν οποιαδήποτε μορφή κίνησης ως διαστροφή.

Η αδράνεια τους κάνει να κοιμούνται όλο και περισσότερο ενώ ακόμη και η ιδέα να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους όπως επιθυμεί συγκεκριμένα ο μικρότερος γιος, εξαφανίζεται εν τη γενέσει της, αφού τον κυριεύει η κούραση και κοιμάται όρθιος.

Ο μόνος άνθρωπος που κινείται μέσα στο σπίτι είναι η υπηρέτριά τους (Όλγα Καρλάτου), η οποία φροντίζει επιμελώς για το φαγητό και την ερωτική τους ικανοποίηση και στη συνέχεια αναλαμβάνει να τους μετακινεί, κυριολεκτικά, στην πλάτη της και να τους ταΐζει ενώ είναι ξαπλωμένοι.

Η αποπνικτική αίσθηση ακινησίας που καλλιεργεί ο σκηνοθέτης παρουσιάζει πως οι ίδιοι οι άνθρωποι παραγκωνίζουν και εγκαταλείπουν ελπίδες, όνειρα και φιλοδοξίες καθώς επιτρέπουν τη φθορά να τους καθηλώσει σε μία νοσηρή ακινησία μυαλού και σώματος.

Η ακινησία γίνεται μεταδοτική και απλώνεται στον κόσμο τους σε σημείο ώστε όλοι να μοιάζουν με ζωντανούς νεκρούς.

Παίζουν: Όλγα Καρλάτου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιώργος Διαλεγμένος

*ΕΡΤ2, Κυριακή 17/09, στις 22:40

«Ο Θησαυρός» (2017) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, η προσφάτως χήρα, Θεώνη Κανελοπιπεράκη, προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον ξενώνα που άφησε πίσω του ο μακαρίτης μαζί με τα χρέη του. Καθώς όμως τα δωμάτια δεν ενοικιάζονται εύκολα, αρχίζει να διαδίδει με τη βοήθεια της ανιψιάς της, Λουκίας, πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό από την περίοδο της Κατοχής. Πολύ σύντομα, ο ξενώνας αρχίζει να κατακλύζεται από θησαυροθήρες.

Ανάμεσά τους, ένας άντρας ισόβια ερωτευμένος με την Θεώνη, ένας ζηλιάρης ιδιοκτήτης πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών με την Ιταλίδα-καλλονή γυναίκα του, αλλά και ο τοπικός μαφιόζος, που στο πίσω μέρος του μυαλού του βλέπει εκεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Όλοι τους όμως υπολογίζουν χωρίς… την ξενοδόχο, που έχει στο μυαλό της το δικό της σχέδιο.

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Καλιβάτσης, Γιώργος Γιαννόπουλος.

*Star, Κυριακή 17/09, στις 22:50

«Εκτός Ορίων 2» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Νεβελντίν, Μπρίαν Τέιλορ

Δράσης – Ο επαγγελματίας δολοφόνος Τσεβ για μία ακόμα φορά έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη πρόκληση! Ένας μεγάλος σε ηλικία κινέζος μαφιόζος, ο Χου Ντογκ, κλέβει κυριολεκτικά την καρδιά του Τσεβ και την αντικαθιστά με μια μηχανική, η οποία λειτουργεί με μπαταρία!

Για να παραμείνει ζωντανός, ο Τσεβ θα πρέπει να επαναφορτίζει έγκαιρα την καρδιά του ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο Χου – Ντογκ ανανεωμένος και έχοντας στο στήθος του την καρδιά του Τσεβ, ερωτεύεται τη γοητευτική Βανίλα και θέλει να την κάνει δική του, υπολογίζει όμως χωρίς τον Τσεβ, ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Κόρεϊ Χάιμ, Εφρέν Ραμίρεζ, Μπάι Λινγκ.

Alpha, Κυριακή 17/09, στις 23:45

«Μόλις Χώρισα» (2007) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος, Άγγελος Φραντζής

Κωμωδία – Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο.

Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη, τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της.

Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη τάπερ-γούμαν, η Τιτίκα Καρλατήρα και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό, τι σχέση έχει ο χωρισμός με τον Μπάτμαν και το Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλεριάνες; Τις πίτσες και τα strip show; Τα ισπανικά και τον ‘Αγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόμαστε.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*Ant1, Κυριακή 17/09, στις 00:00

«Planet Terror» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Θρίλερ – Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Τζος Μπρόλιν, Μάρλεϊ Σέλτον, Τζεφ Φέιχι, Μάικλ Μπιν, Ρέμπελ Ροντρίγκεζ, Μπρους Γουίλις

*Skai, Κυριακή 17/09, στις 00:15

«Κόναν ο Βάρβαρος» (2011) σκηνοθεσία Μάρκους Νίσπελ

Δράσης Περιπέτεια – Η αναγέννηση του μυθικού ήρωα Κόναν (Τζέισον Μομόα) και της εκδίκησης που ζητά για τον θάνατο των γονιών του.
Ο θρυλικός βάρβαρος επιστρέφει σε μια επική περιπέτεια που κόβει την ανάσα.

Ο άγριος βάρβαρος πολεμιστής Κόναν, ξεκινά ένα ταξίδι για να πάρει την εκδίκηση που περίμενε τόσα χρόνια σκλαβωμένος. Στο ταξίδι αυτό όμως συνειδητοποιεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία των μεγάλων εθνών της Ιμπόρια, που απειλούνται από έναν βασιλιά, που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις του κακού.

Μόνος του ενάντια σε θανάσιμους αντιπάλους, τρομακτικά τέρατα και αντίξοες συνθήκες, ο Κόναν αμείλικτος απέναντι στους εχθρούς θα παλέψει μέχρι την τελευταία πνοή του.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Ρον Πέρλμαν, Ρόουζ Μακ Γκόουαν, Στίβεν Λανγκ, Ρέιτσελ Νίκολς

*Star, Κυριακή 17/09, στις 01:00

«Ο Κύκλος των Aναμνήσεων» (2013) σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτζκι

Ρομαντικό Δράμα – Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν στην κατασκευή του σιδηρόδρομου ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και τη Βιρμανία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλά χρόνια αργότερα, θα γνωρίσει τη γυναίκα που θα του αλλάξει τη ζωή, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τους δαίμονες του παρελθόντος του.

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Τζέρεμι Ίρβινγκ, Στέλλαν Σκάρσγκαρντ, Χιρουγιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα.

*Skai, Κυριακή 17/09, στις 02:15