Η Αρχιτέκτονας Ζωή Καλύβα υποψήφια δημοτική σύμβουλος – [βιογραφικό]

Η Αρχιτέκτονας-Μηχανικός Ζωή Καλύβα, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώνει τις δυνάμεις της με την παράταξη του Άκη Τσούκα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ» ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς.

Σύντομο βιογραφικό:

Είμαι η Ζωή Καλύβα, κόρη του Χρήστου Καλύβα και της Αγλαΐας Γιαννούλη. Ο πατέρας μου κατάγεται από την Λάγγα και η μητέρα μου από το Επταχώρι. Μαζί με τους γονείς μου και την αδελφή μου μεγάλωσα στην Καστοριά. 

Σε μικρή ηλικία έχασα τον πατέρα μου. Παρόλα αυτά κατάφερα με την υποστήριξη της μητέρας μου να πραγματοποιήσω το όνειρο της ζωής μου να γίνω Αρχιτέκτονας Μηχανικός και έτσι αποφοίτησα το 2008 από την Πολυτεχνική Σχολή του τμήματος ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  του Α.Π.Θ. 

Από το 2010 διατηρώ  στην πόλη της Καστοριάς το δικό μου αρχιτεκτονικό γραφείο με εμπειρία σε ιδιωτικά και δημόσια έργα τόσο στο Ν. Καστοριάς όσο και σε άλλες πόλεις. 

Το 2012 διατέλεσα διοικητικό μέλος στο ΤΕΕ του Ν. Καστοριάς και συμμετείχα στην ομάδα εργασίας με θέμα: «Πρόταση για τον καθορισμό αρχιτεκτονικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών των παραδοσιακών οικισμών του Ν. Καστοριάς» παράδοση και παρουσίαση στο ΤΕΕ/ΤΔΜ. 

Από το 2012 έως και σήμερα, είμαι τακτικό μέλος στην επιτροπή χορήγησης άδειας λειτουργίας των ιατρείων του Ν. Καστοριάς καθώς και Ενεργειακός Επιθεωρητής Α’ Τάξης.

Είμαι παντρεμένη με τον Σάκη Παντόπικο με καταγωγή από τα Κορέστεια. Μαζί με τις δύο υπέροχες κόρες μας, την Χριστίνα και την Κατερίνα ζούμε στην Καστοριά, δηλαδή στον τόπο που πραγματικά αγαπάμε.

Με χαρά δηλώνω, ότι είμαι υποψήφια για τον Δήμο Καστοριάς, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό “Μπροστά Μαζί” του Υποψήφιου Δημάρχου, κ. Άκη Τσούκα.  Έγινα μέλος μιας νέας και δραστήριας ομάδας με στόχο και όραμα για την ανασυγκρότηση και εξέλιξη της πόλης μας, που της αξίζει πραγματικά ένα καλύτερο αύριο. 

Έχοντας τη θέληση και την εμπειρία, θα προσφέρω  όλες τις δυνάμεις μου για την ανάπτυξη της πόλης, τόσο στον εργασιακό τομέα όσο και στην προώθηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι. Με την εμπειρία ως ελεύθερος επαγγελματίας, θεωρώ πως μπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήματα των πολιτών και τις ανάγκες για ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου μας. Η δυναμική συμμετοχή σε ανάληψη ζητημάτων που εστιάζουν στα πραγματικά προβλήματα της πόλης είναι η κινητήριος δύναμη για έργα που θα φέρουν αποτελέσματα. 

Θεωρώντας ότι η Καστοριά μας έχει τεράστιες δυνατότητες προόδου και εξέλιξης όπου, με την εργατικότητα, το μεράκι, το όραμα και την φαντασία που με διέπουν, τον σωστό προγραμματισμό, τον συντονισμό και την συλλογική δουλειά και συνεργασία, θα μπορούμε να έχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει σε εμάς και στην πόλη μας. 

Ως γυναίκα, μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη, γνωρίζοντας καλά την σκληρή δουλειά που απαιτείται για να αποδώσεις τόσο στους ρόλους της καθημερινότητας, όσο και στις εκάστοτε συνθήκες εργασίας, δηλώνω «παρούσα» στις όποιες απαιτήσεις του πολιτικού  -αυτοδιοικητικού έργου που έχει ανάγκη και από γυναικεία δράση και διαχείριση.   

Σας ζητώ να είστε ΜΑΖΙ μου, να με εμπιστεύεστε και να με στηρίζετε σε όλα τα καινοτομικά και απαιτούμενα βήματα που πραγματικά τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας για να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ !!!