11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ταινία είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι.

«Made in Italy» (2020) σκηνοθεσία Τζέιμς Ντάρσι

Ρομαντική κομεντί – Ο Τζακ θα χρειαστεί να ταξιδέψει με τον απόμακρο πατέρα του, Ρόμπερτ, στη μαγευτική Τοσκάνη, προκειμένου να ανακαινίσουν το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει από τη μητέρα του, που πέθανε πρόσφατα σε δυστύχημα. Ένα γεγονός που θα τους φέρει κοντά, καθώς η σχέση πατέρα-γιου μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη, αλλά και αντιμέτωπους με διλήμματα και ανατροπές, όταν ο έρωτας χτυπήσει την πόρτα του… εξοχικού με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βαλέρια Μπιλέλιο, Μάικλ Ρίτσαρντσον, Λίντσεϊ Ντάνκαν

*Open, Δευτέρα 18/09, στις 21:00

«Πόνος και Δόξα» (2019) σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ

Δραματική – O Σαλβαντόρ Μάλιο (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας μεσήλικας σκηνοθέτης που έχει αφήσει στην άκρη την δουλειά του καθώς ταλαιπωρείται από χρόνιους πόνους και διάφορα σωματικά και ψυχικά προβλήματα.

Οι πόνοι αυτοί είναι το κυρίως κομμάτι της καθημερινότητάς του κάτι που τον εμποδίζει να συγκεντρωθεί στην δημιουργική παραγωγή έργου.

Ταυτόχρονα, ένα ινστιτούτο της πατρίδας του σχεδιάζει μία επανέκδοση παλαιότερης επιτυχημένης ταινίας του και ο Σαλβαντόρ λαμβάνει πρόσκληση για την επίσημη πρεμιέρα.

Το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει μνήμες καθώς συναντιέται με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Αλμπέρτο (Ασιερ Ετσεαντια) και ο ίδιος καταδύεται σε θύμησες από τα ταπεινά παιδικά του χρόνια τα οποία έχει σηματοδοτήσει η μεγαλοπρεπής παρουσία της μητέρας του Γιασίντα (Πενέλοπε Κρουζ).

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 18/09, στις 22:00

«Αθάνατοι» (2011) σκηνοθεσία Τάρσεμ Σινγκ

ΠεριπέτειαΈχουν περάσει αιώνες από τότε που οι θεοί κέρδισαν τον πόλεμο από τους τιτάνες. Η εμφάνιση, όμως, του βασιλιά Υπερίωνα είναι μια νέα μεγάλη απειλή, αφού κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα. Μαζί με έναν αιμοσταγή στρατό, αναζητά ανά την Ελλάδα το θρυλικό Τόξο της Ηπείρου, ένα μυθικό όπλο κατασκευασμένο από τον Άρη.

Μόνο αυτός που κατέχει το Τόξο μπορεί να απελευθερώσει τους τιτάνες από τα Τάρταρα. Όμως, οι θεοί είναι ανίσχυροι λόγω ενός αρχαίου νόμου που δεν τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν. Μόνο ένας χωρικός, ο Θησέας, είναι αυτός που μπορεί να σταματήσει τον Υπερίωνα και τις ορδές του.

Παίζουν: Χένρι Κάβιλ, Λιουκ Ίβανς, Μίκι Ρουρκ, Φρέιντα Πίντο, Τζον Χερτ, Κέλαν Λουτζ, Στίβεν Ντορφ, Ιζαμπέλ Λούκας

*Ant1, Δευτέρα 18/09, στις 22:00

«Σε Απόσταση Ασφαλείας» (2017) σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Περιπέτεια – Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του.

Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου.

Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

*Star, Δευτέρα 18/09, στις 22:00

«Detective Knight: Independence» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο ντετέκτιβ Νάιτ και ο συνεργάτης του πρέπει να τρέξουν ενάντια στον χρόνο για να σταματήσουν τον ψυχικά διαταραγμένο εκδικητή και το ανεξέλεγκτο όχημα του ΕΚΑΒ που οδηγεί, πριν να είναι πολύ αργά.

Στην πορεία, αποκαλύπτουν έναν ιστό από ψέματα και απάτες και θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τους τις ζωές καθώς πλησιάζουν στην αλήθεια.

Ο ντετέκτιβ Νάιτ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και την πείρα του σε ανάλογες καταστάσεις, για να σώσει την πόλη από την καταστροφή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζακ Κίλμερ, Γουίλοου Σιλντς, Λόχλιν Μονρό, Μάικλ Σπαρκς

*Skai, Δευτέρα 18/09, στις 22:20

«Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» (1967) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ένας ελληνοαμερικανός, ο Τζιμ (Γιώργος Τσιτσόπουλος), έρχεται στην Ελλάδα και αποφασίζει να ανοίξει μια μπουάτ για τουρίστες.

Συνεταίρο για να του μάθει τη δουλειά κάνει τον Κώστα Πίτουρα (Κώστας Βουτσάς) που πουλά διάφορα αναμνηστικά στους ξένους.

Αυτός του συστήνει τον αδελφό της αρραβωνιαστικιάς του (Μάρθα Καραγιάννη), τον Φώτη Τσιπούρα (Φαίδων Γεωργίτσης), που είναι το πρώτο μπουζούκι στου Αποστόλη το κουτούκι, με τον Μεμά Γαρδούμπα (Γιάννης Βογιατζής) και τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία (Μαίρη Χρονοπούλου), οι οποίες είναι ερωτευμένες μαζί του.

Μετά από λίγο καιρό ανοίγει στη γειτονιά και μια άλλη μπουάτ με μοντέρνο ρεπερτόριο. Επικεφαλής της ορχήστρας είναι η Μαίρη (Ζωή Λάσκαρη) την οποία ερωτεύεται σφοδρά ο Φώτης κι εκείνη προσπαθεί να τον «σουλουπώσει» κάπως για να τον κάνει πιο κομψό και μοντέρνο.

Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, καθώς έρχονται από διαφορετικούς κόσμους και τα είδη μουσικής που υπηρετούν είναι ασυμβίβαστα, αλλά ο παντοδύναμος έρως θεραπεύει τα πάντα.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Νανά Σκιαδά, Άρης Μαλιαγρός, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νίκος Φέρμας.

*Alpha, Δευτέρα 18/09, στις 22:30

«Κλέφτες και Απατεώνες» (2019) σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Αστυνομική Δραματική – Ο Ιβάν (Τεό Τζέιμς) είναι ένας όμορφος, νεαρός κλέφτης. Η ειδικότητά του: να κλέβει έργα υψηλής τέχνης. Είναι μία βρώμικη επιχείρηση, ιδιαίτερα κερδοφόρα όμως. Παρόλα αυτά, ο Ιβάν θέλει να τα παρατήσει. Η Ελίζ (Έμιλι Ρατακόφσκι) είναι μια όμορφη ηθοποιός με πολλά άπλυτα στην πλάτη της και ακόμα περισσότερα χρέη.

Οι δύο αυτοί έξυπνοι και σέξι κακοποιοί βάζουν μπροστά μία τελευταία, μεγάλη και τολμηρή ληστεία. Τα όσα θα ζήσουν σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο αισθηματικό θρίλερ, ρισκάροντας τη ζωή και την ελευθερία τους, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Φρεντ Μέλαμεντ, Τιμ Μπαντέρ, Έμιλι Ραταζκόβσκι, Τεό Τζέιμς

*Open, Δευτέρα 18/09, στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 9» (2020) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης Περιπέτεια – Όσο γρήγορος και αν είσαι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν σου.

Ο Ντομ Τορέτο, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός, που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες

*Star, Δευτέρα 18/09, στις 00:00

«Η Αγάπη Έρχεται στο Τέλος» (2013) σκηνοθεσία Βασίλης Κεχαγιάς

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Έξι νέοι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον έρωτα, τέσσερις πόλεις, τρεις ιστορίες αγάπης. Τρεις αληθινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, αποκτούν το happy-end, που ποτέ δεν είχαν.

Τρεις ιστορίες, που μας μιλούν για τα εμπόδια στον έρωτα, αλλά και την ορμή, την ομορφιά και την δύναμη του, που όλα τα νικά…στο τέλος!

Κατερίνα και Παύλος

Η Κατερίνα μόλις τελείωσε το σχολείο. Αλλά διστάζει να πάει εκδρομή με τους συμμαθητές της. Επιλέγει να πάει με τους γονείς και το μικρό αδελφό της μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Προτιμάει να μένει μόνη. Μέχρι που γνωρίζει τον Παύλο, έναν νεαρό ανθυποπλοίαρχο. Και αυτό που η Κατερίνα υπολόγιζε να είναι μια απλή επταήμερη εκδρομή, γίνεται η αρχή της πιο μεγάλης περιπέτειας, που έχει ζήσει στη ζωή της…

Γιώργος και Αλίκη

Ο Γιώργος είναι φίλος με την Αλίκη από το νηπιαγωγείο. Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, μαζί. Φίλοι. Μόνο που ο Γιώργος, εδώ κι ένα χρόνο, δεν αισθάνεται πια φίλος της. Δεν του φτάνει να είναι φίλοι. Αλλά δεν ξέρει πώς να της πει ό,τι αισθάνεται. Φοβάται πως η Αλίκη θα τρομάξει, όπως τρόμαξε κι εκείνος όταν κατάλαβε ότι την ερωτεύτηκε. Γι’ αυτό αποφασίζει να της πει ένα ψέμα. Ένα ψέμα που ενώ περιμένει να τον οδηγήσει κοντά, θα τον φέρει ακόμα πιο μακριά της…

Στέλλα και Νίκος

Ο Νίκος και η Στέλλα είναι μεταξύ τους άγνωστοι. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, γνωρίζονται. Όπως, όμως, οι περισσότεροι που συναντιούνται στα ταξίδια, ούτε ο Νίκος, ούτε η Στέλλα πιστεύουν ότι αυτό το βράδυ θα έχει συνέχεια. Καθώς, επίσης, κανείς από τους δύο δεν πιστεύει στις μαγικές στιγμές ή στο ξαφνικό, μεγάλο έρωτα, είναι μάλλον περίεργο που αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια…

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιόση, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κατερίνα Γερονικολού, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Αγγελής, Μυριέλλα Κουρεντή, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ηλίας Ζερβός, Νίκος Γαλανός.

*Ant1, Δευτέρα 18/09, στις 00:15

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Δευτέρα 18/09, στις 00:30

«Τυφλό Χτύπημα» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κάουφμαν

Μία νύχτα ένας άτυχος businessman ονόματι ‘Αλαν Κάμπελ, συναντά τον Τζόνας ‘Αρμπορ, έναν μυστηριώδη άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας εκτελεστής και προσφέρεται να “καθαρίσει” γι αυτόν 5 στόχους δωρεάν. Νομίζοντας ότι είναι φάρσα, ο ‘Αλαν δίνει μια λίστα με ονόματα. Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην λίστα αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ένας-ένας και όλα τα στοιχεία δείχνουν τον ‘Αλαν. Καταδιωγμένος από την αστυνομία αλλά και από ενοχές, ο ‘Αλαν ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις δολοφονίες.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κόουλ Χάουζερ, Τζόναθαν ΛαΠάλια.

*Mega, Δευτέρα 18/09, στις 01:20