12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Διάστημα Ανάμεσά μας» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική Ρομαντική – Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη.

Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα.

Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.

Παίζουν: Eϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Κουτζίνο.

*Open, Τρίτη 19/09 στις 21:00

«Αμερικάνικο Όνειρο» (2018) σκηνοθεσία Ιωάννα Ουρικάρου

Δραματική – Μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, η οποία δουλεύει στις ΗΠΑ ως αποκλειστική νοσοκόμα, παντρεύεται έναν ασθενή της λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της στη χώρα, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της.

Ωστόσο, η εχθρική στάση των γύρω της και τα δεινά της καθημερινής γραφειοκρατίας τη γεμίζουν αμφιβολίες για το αν έπραξε το σωστό.

Μια παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κρίστιαν Μουντζίου (εκπροσώπου του λεγόμενου «Νέου Κύματος του ρουμανικού σινεμά») για την πικρόξινη γεύση του σύγχρονου κόσμου, όπου η πιο σκληρή εξουσία ασκείται μέσα από την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής.

Παίζουν: Μαλίνα Μανόβιτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπάσιτς, Βίκτορ Γκομέζ, Μέγκαν Άλεν, Πόλα Κοστέιν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/09 στις 22:00

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Ant1, Τρίτη 19/09 στις 22:00

«Η Ληστεία του Αιώνα» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Αστυνομική, δραματική, δράσης  – Μια αδίστακτη συμμορία, χωρίς όρια και φραγμούς, σχεδιάζει το αδιανόητο: να ληστέψει μια τράπεζα στην καρδιά του Λος Άντζελες! Απέναντί τους όμως έχουν την επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D., που θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και παραγωγού Κρίστιαν Γκούντεκαστ.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Εβαν Τζόουνς, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον.

*Star, Τρίτη 19/09 στις 22:00

«Ελεύθερη Πτώση» (2014) σκηνοθεσία Μάλεκ Ακάντ

Θρίλερ Δράσης – Μετά το ξαφνικό θάνατο του προϊσταμένου της, η Τζέιν ανακαλύπτει μια οικονομική απάτη στην εταιρεία που εργάζεται. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει πάση θυσία να καλύψει την απάτη, και γι αυτό στέλνει έναν πληρωμένο δολοφόνο για να της κλείσει το στόμα. Ένα κυνηγητό επιβίωσης ξεκινά στα άδεια γραφεία της εταιρείας, ώσπου ξαφνικά η Τζέιν παγιδεύεται στον ανελκυστήρα, μαζί με τον δολοφόνο

Παίζουν: Ντι Μπι Σουίνι, Σάρα Μπάτλερ, Μάλκολμ Μακντάουελ, Ίαν Γκομέζ

*Skai, Τρίτη 19/09 στις 22:20

«Ζητείται Ψεύτης» (1961) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πολιτευτής Θεόφιλος Φερέκης προσλαμβάνει για γραμματέα του τον Θεόδωρο Πάρλα, τον επιλεγόμενο και ψευτο-Θόδωρο, που του ικανοποιεί την ανάγκη να κουλαντρίζει τους ψηφοφόρους και να τους υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια».

Οι ψευτιές του Θεόδωρου δεν αργούν να γίνουν μπελάς για τον Φερέκη, ιδίως όταν μπλέκεται και η γυναίκα του, η οποία προσπαθεί με δικά της ψέματα να συγκαλύψει το δεσμό της με τον καλύτερο φίλο του άντρα της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Άννα Κυριακού, Θανάσης Βέγγος, Μάρθα Καραγιάννη.

*Alpha, Τρίτη 19/09 στις 22:30

«21 Γέφυρες» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ

Αστυνομική Δράσης – Ενας ατιμασμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει μια ευκαιρία για λύτρωση.

Οταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία.

Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Στέφαν Τζέιμς, Τέιλορ Κιτσχ

*Open, Τρίτη 19/09 στις 23:30

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Τρίτη 19/09 στις 00:30

«Επικίνδυνες Μαγειρικές» (2010) σκηνοθεσία Βασίλης Τσελεμέγκος

Ελληνική Ταινία Ρομαντική Δραματική – Ο Δαμοκλής (Γιώργος Χωραφάς) είναι διάσημος chef, με διεθνή σταδιοδρομία, ένας εστέτ της μαγειρικής και των λεπτών γεύσεων. Ιδιοκτήτης του πιο gourmet εστιατορίου της Αθήνας. Ο Δημήτρης ( Κων/νος Μαρκουλάκης) είναι ναυτικός και μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία. Νέος και ορμητικός, η σχέση του με το φαγητό είναι περισσότερο καθημερινή και προσγειωμένη.

Κοινό αντικείμενο του πόθου τους… η πανέμορφη και απαιτητική Νανά (Κάτια Ζυγούλη), μοντέλο που ποζάρει στην Σχολή Καλών Τεχνών, μια γυναίκα-μυστήριο με πολλές παράλληλες “ζωές”. Αγαπάει να δοκιμάζει σε μικρές δόσεις τις πιο αισθησιακές γεύσεις.

Ένα ερωτικό τρίγωνο, που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής. Η ερωτική διάθεση κορυφώνεται με συνταγές και υλικά που διεγείρουν πρώτα τον ουρανίσκο.

Όμηροι του έρωτά τους για την Νανά, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής. Tο παιχνίδι όμως ορίζει η όμορφη γυναίκα, που “μοιράζει” την τράπουλα, την ανακατεύει, μέχρι που στο τέλος, με ένα τρικ… αποφασίζει να την “εξαφανίσει”.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Θεοφανία Παπαθωμά, Μυρτώ Αλικάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Πέτρος Λαγούτης.

*Ant1, Τρίτη 19/09 στις 00:45

«Atomic Blonde» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια – Η Λορέιν είναι μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6, που φθάνει στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της, με τον οποίο τη συνδέει ένα ερωτικό παρελθόν, και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, θα γίνει μέρος ενός επικίνδυνου παιχνιδιού κατασκόπων.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζον Γκούντμαν, Έντι Μάρσαν, Τόμπι Τζόουνς, Σοφία Μπουτέλα, Τιλ Σουεγκερ.

*Star, Τρίτη 19/09 στις 01:00

«Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου» (2009) σκηνοθεσία Λέξι Αλεξάντερ

Περιπέτεια – Πρόκειται για την συνέχεια της θεαματικής κινηματογραφικής περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο, σκοτεινό ήρωα της Marvel “Ο τιμωρός”.
Ο πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Φρανκ Κασλ επιστρέφει επικίνδυνα οπλισμένος για να κηρύξει πόλεμο σε δυο μέτωπα ως τιμωρός.

Ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας, Μπίλι Ρουσότι συγκεντρώνει στρατό από σκοτεινούς τύπους του υποκόσμου εναντίον του Κασλ για να εκδικηθεί την παραμόρφωσή του από τα εγκαύματα που του προκάλεσε ο Τιμωρός.

Παράλληλα και η αστυνομία εξαπολύει σκληρό ανθρωποκυνηγητό εναντίον του σκοτεινού ήρωα με την κατηγορία του φόνου ενός πράκτορα του FBI…

Παίζουν: Ντόμινικ Γουέστ, Ρέι Στίβενσον, Τζούλι Μπενζ

*Mega, Τρίτη 19/09 στις 01:20

«Κλέφτες και Απατεώνες» (2019) σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Αστυνομική Δραματική – Ο Ιβάν (Τεό Τζέιμς) είναι ένας όμορφος, νεαρός κλέφτης. Η ειδικότητά του: να κλέβει έργα υψηλής τέχνης. Είναι μία βρώμικη επιχείρηση, ιδιαίτερα κερδοφόρα όμως. Παρόλα αυτά, ο Ιβάν θέλει να τα παρατήσει. Η Ελίζ (Έμιλι Ρατακόφσκι) είναι μια όμορφη ηθοποιός με πολλά άπλυτα στην πλάτη της και ακόμα περισσότερα χρέη.

Οι δύο αυτοί έξυπνοι και σέξι κακοποιοί βάζουν μπροστά μία τελευταία, μεγάλη και τολμηρή ληστεία. Τα όσα θα ζήσουν σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο αισθηματικό θρίλερ, ρισκάροντας τη ζωή και την ελευθερία τους, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Φρεντ Μέλαμεντ, Τιμ Μπαντέρ, Έμιλι Ραταζκόβσκι, Τεό Τζέιμς

*Open, Τρίτη 19/09 στις 02:15