11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Τετάρτη 20/09 στις 21:00

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Skai, Τετάρτη 20/09 στις 22:00

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» (2019) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ 

Δράσης – Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα) – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον).

Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Παίζουν: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα.

*Star, Τετάρτη 20/09 στις 22:00

«Μια Αγαπημένη Οικογένεια» (2018) σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Τσόμκο

Δραματική – Μία συγκινητική ιστορία για μία οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης. Η Μπρίτζετ (Χίλαρι Σουάνκ), από τη στιγμή που παντρεύτηκε, φρόντιζε πάντα και τους γονείς της και τη δική της οικογένεια. Όταν η μητέρα της Ρουθ (Μπλάιθ Ντάνερ), η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, βρέθηκε να περιπλανιέται ολομόναχη μέσα σε μια χιονοθύελλα, κάπου στο Σικάγο, η Μπρίτζετ επιστρέφει στο πατρικό της για να πείσει τον πατέρα της Μπαρτ (Ρόμπερτ Φόρστερ) ότι είναι πια καιρός να βάλουν τη Ρουθ σ’ ένα ίδρυμα.

Όμως, ο Μπαρτ αρνείται κατηγορηματικά και ο αδερφός της Νικ (Μάικλ Σάνον) δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια παλιές πληγές, που αναστατώνουν τις σχέσεις τους. Καθώς κάποιες σκληρές αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια, η οικογένεια συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να αγαπάς πραγματικά είναι να βρίσκεις το κουράγιο να συγχωρείς.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Σάνον, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μπλάιθ Ντάνερ, Τάισα Φαρμίγκα, Τζος Λούκας

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 20/09 στις 22:00

«Ο Κατήφορος» (1961) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Δράμα – Η Ρέα (Ζωή Λάσκαρη), ένα κορίτσι από καλή οικογένεια, αλλά με γονείς που αδιαφορούν για τις παρέες της κόρης τους, είναι ζευγάρι με τον Κώστα (Νίκος Κούρκουλος), παιδί μιας διαλυμένης οικογένειας.

Όταν τον παρατάει για τον καλό και ευγενικό Πέτρο, ο Κώστας για να την εκδικηθεί την παρασύρει και την αφήνει γυμνή σε ένα πάρκο. Μετά το δημόσιο εξευτελισμό της, η Ρέα κλείνεται στο σπίτι της.

Όταν μαθαίνει ότι ο Κώστας διέφθειρε και την μικρότερη αδελφή της, τον σκοτώνει. Ακολουθεί μια πολύκροτη δίκη, κατά την οποία δικηγόρος υπεράσπισης είναι ο ίδιος ο πατέρας της, ενώ η μικρή της αδελφή αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους έγινε το έγκλημα.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Νίκος Κούρκουλος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Νίτσα Μαρούδα, Κώστας Βουτσάς, Περικλής Χριστοφορίδης, Άγγελος Μαυρόπουλος

*Skai, Τετάρτη 20/09 στις 22:20

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Τετάρτη 20/09 στις 22:30

«Mamma mia» (2008) σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ 

Κωμωδία Ρομαντική – Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής…

Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της…

Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες…

Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει… Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Στέλαν Σκάργκαρντ, Αμάντα Σέφριντ, Κριστίν Μπαράνσκι, Ντόμινικ Κούπερ

*Ant1, Τετάρτη 20/09 στις 00:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο.

Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τετάρτη 20/09 στις 00:30

«American Assassin: Η Εκδίκηση» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μιτς Ραπ στρατολογείται στις απόρρητες αποστολές, συντετριμμένος μετά την απώλεια της συντρόφου του σε μια τρομοκρατική επίθεση.

Για τον Μιτς δεν είναι η πρώτη απώλεια στη ζωή του, καθώς όταν ήταν 14 ετών είχε χάσει σε τροχαίο και τους γονείς του. Ο διευθυντής της CIA αναθέτει στον “σκοτεινό” βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, σταν Χάρλεϊ την εκπαίδευση του θλιμμένου αλλά απόλυτα αποφασισμένου Μιτς, στην αποτροπή και το κυνήγι των τρομοκρατών.

Καθώς η εκπαίδευση του Μιτς προχωρά, μαζί με τον Χάρλεϊ αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ένα κύμα φαινομενικά τυχαίων επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σε μια κοινή αποστολή με ένα θανάσιμο Τούρκο πράκτορα, με σκοπό τη σύλληψη ενός μυστηριώδους άντρα, που θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Μάικλ Κίτον, Σάναα Λέιθαν, Τέιλορ Κιτς, Σκοτ Άτκινς, Σίβα Νεγκάρ.

*Star, Τετάρτη 20/09 στις 00:40

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι 

Αστυνομική Δράσης – Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους».

Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*Mega, Τετάρτη 20/09 στις 01:00

«21 Γέφυρες» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ

Αστυνομική Δράσης – Ενας ατιμασμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει μια ευκαιρία για λύτρωση.

Οταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία.

Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Στέφαν Τζέιμς, Τέιλορ Κιτσχ

*Open, Τετάρτη 20/09 στις 02:15