35χρονος σκότωνε και σούβλιζε σκαντζόχοιρους στη Θεσσαλονίκη – [photos]

Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου την κτηνωδία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ένας 35χρονος Ρομά θανάτωσε και στη συνέχεια…. σούβλισε άγριους σκαντζόχοιρους σε αυτοσχέδια ψησταριά.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε.

Σύμφωνα με το grtimes, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας αναρτούσε τις σχετικές εικόνες στα social media, από το καλοκαίρι του 2021 έως και πριν από λίγες ημέρες – το καλοκαίρι του 2023.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ειδικότερα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

Αυτή η περίπτωση, όμως, δεν αφορά παραβάσεις του νόμου 4830/21 – για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – αλλά υπάγεται στον νόμο περί παράνομης θήρας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Δύο από τις φωτογραφίες εξασφάλισε και δημοσιεύει το GRTimes:

Όπως αναγράφεται στο Wikipedia, σκαντζόχοιροι ονομάζονται τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.

Υπάρχουν 15 είδη σε 4 γένη, που συναντώνται στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία (όπου έχουν εισαχθεί).

Οι σκαντζόχοιροι αποτελούν πηγή τροφής σε πολλές κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, θεωρούνταν εκλεκτό έδεσμα και σώζονται πολλές συνταγές από την εποχή εκείνη.

Μια συνηθισμένη συνταγή που συνήθως αποδίδεται στους Ρομά (τσιγγάνους) είναι ο σκαντζόχοιρος ψητός σε πηλό.