12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ, απόψε απολαμβάνουμε ταινίες στο σπίτι.

«Garfield 2» (2006) σκηνοθεσία Τιμ Χιλ

Κινούμενα Σχέδια Κομεντί Περιπέτεια – Ο Τζον, o ιδιοκτήτης του κοιλιόδουλου και αγαπησιάρη Garfield, είναι ερωτευμένος με την κτηνίατρο Λιζ.

Όταν βρίσκει το κουράγιο να τη ζητήσει σε γάμο, εκείνη λείπει σε συνέδριο στο Λονδίνο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Τζον πηγαίνει επίσης στο Λονδίνο για να τη βρει, ενώ τον ακολουθεί και ο Garfield.

Ο γατούλης θα βρεθεί σε μια πριγκιπική βίλα, όπου θα τον μπερδέψουν με τον γάτο που ζούσε εκεί, τον Πρινς, με τον οποίο μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!

Ο Πρινς πρόκειται να κληρονομήσει ένα κάστρο. Όμως, αυτό εμποδίζει τα σατανικά σχέδια του λόρδου Ντάργκις, που θέλει να μετατρέψει το κάστρο σε τουριστικό θέρετρο. Έτσι, προκειμένου να απαλλαγεί από τον Πρινς, τον ρίχνει στο ποτάμι.

Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον… Garfield.

Με τις φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Αντώνης Πάλλης, Άγγελος Μπούρας, Υρώ Λούπη, Νίκος Πόγκας, Κώστας Μπακάλης

*Open, Παρασκευή 22/09, στις 21:00

«Spy» (2015) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κωμωδία, Δράσης – Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Παρασκευή 22/09, στις 21:00

«The Assistant» (2019) σκηνοθεσία Κίτι Γκριν

Κοινωνικό δράμα – Η Τζέιν, που πρόσφατα αποφοίτησε από το κολέγιο και με ταλέντο στην παραγωγή ταινιών, μόλις βρήκε τη δουλειά των ονείρων της, ως βοηθός σε έναν ισχυρό άντρα της βιομηχανίας του θεάματος.

Η ημέρα της στη δουλειά είναι σχεδόν η ίδια με κάθε άλλον υπάλληλο στο γραφείο: φτιάχνει καφέ, παραγγέλνει μεσημεριανό, κανονίζει τους χώρους διαμονής για τα ταξίδια και λαμβάνει τηλεφωνικά μηνύματα.

Αλλά καθώς ακολουθεί την καθημερινή της ρουτίνα, ολοένα και παρατηρεί την κακομεταχείριση που ύπουλα χρωματίζει κάθε πτυχή της εργασιακής της ημέρας. Απέναντι σε αυτή τη συσσώρευση ταπεινώσεων, η Τζέιν τώρα αποφασίζει να πατήσει πόδι.

Παίζουν:Τζούλια Γκάρνερ, Μάθιου Μακφάντιεν, Κριστίν Φρόζεθ, Μπρέγκε Χάινεν, Πάτρικ Γουίλσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 22/09, στις 22:00

«The Gunman: Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Περιπέτεια – Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του. Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη…

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα.

*Ant1, Παρασκευή 22/09, στις 22:00

«Ο κος Πτέραρχος» (1963) σκηνοθεσία  Ντίνος Κατσουρίδης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Ο Κανέλος(Κώστας Χατζηχρήστος), πορτιέρης σε ένα ξενοδοχείο, δέχεται συχνά τα πειράγματα των φαντάρων γιατί η στολή του μοιάζει με αυτή του πτέραρχου(Λάμπρος Κωνσταντάρας).

Για χάρη όμως ενός σμηνίτη, του Βαγγέλη Ντάρλα(Γιώργος Τσιτσόπουλος) που είναι ερωτευμένος με τη Δημητρούλα(Ντίνα Τριάντη), την κόρη του Θανάση Στριγγάρη (Κώστας Δούκας), θα παραστήσει τον πτέραρχο προκειμένου να χαλάσει το προξενιό που ετοιμάζει ο πατέρας της, με τον προικοθήρα και αρχοντόπουλο του χωριού τον Νότη Κλωναρά (Κώστας Ρηγόπουλος).
Κατά την παρουσία του στο Άνω Λεστινιό θα φτιάξει τα πράγματα και ο πατέρας της Δημητρούλας δέχεται τον Βαγγέλη για γαμπρό του, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός πτέραρχος μαζί με τον βουλευτή της περιοχής(Διονύσης Παπαγιαννόπουλος)…

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ντίνα Τριάντη, Κώστας Δούκας, Κώστας Ρηγόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 22/09, στις 22:30

«Γαμομπελάδες» (2005) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία Ρομαντική – Δύο κολλητοί φίλοι και ορκισμένοι εργένηδες, ο Τζον και ο Τζέρεμι (Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον) έχουν λύσει το πρόβλημα της ανεύρεσης περιστασιακού ερωτικού συντρόφου, πηγαίνοντας απρόσκλητοι σε γαμήλιες δεξιώσεις.

Το σχέδιό τους λειτουργεί ρολόι, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται στο γάμο των Κλίαρι και γνωρίζουν τον πραγματικό έρωτα στα πρόσωπα των δύο μικρότερων αδερφών της νύφης, της Κλαιρ και της Γκλόρια ( Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ίσλα Φίσερ).

Πλέον, οι δύο φίλοι ούτε θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να ξεφύγουν από την τρελή οικογένεια Κλίρι, η οποία σύσσωμη τους “πολιορκεί” στενά, οδηγώντας τους με το ζόρι εκεί που δεν φαντάζονταν ποτέ: στα σκαλιά της εκκλησίας.

Παίζουν: Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ίσλα Φίσερ, Τζέιν Σέιμουρ, Μπράντλει Κούπερ

*Star, Παρασκευή 22/09, στις 23:40

«Υποψία» (2009) σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ένα ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Τζούλιαν Μουρ, Λίαμ Νίσον και Αμάντα Σειφρεντ.
Η Κάθριν (Τζούλιαν Μουρ) έχει το ιατρείο της απέναντι από το μπαρ Four Seasons και είναι παντρεμένη με τον Ντέιβιντ (Λίαμ Νήσον). Η συμπεριφορά του Ντέιβιντ της δίνει βάσιμες υποψίες ότι την απατά και αποφασίζει να τον δοκιμάσει.

Αναθέτει στην Κλόι (Αμάντα Σέιφρεντ) που εργάζεται ως πόρνη πολυτελείας να σαγηνεύσει τον σύζυγό της και τις επόμενες ημέρες συναντιούνται συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία της “συμφωνίας” τους. Η Κάθριν αρχίζει να γίνεται εμμονική με την εξιστόρηση της Κλόι για τις συναντήσεις της με τον Ντέιβιντ και τη συναντά όλο και συχνότερα.

Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι πως, αυτό το υπολανθάνον ερωτικό τρίγωνο και η προσχεδιασμένη μηχανορραφία της, θα την φέρει αντιμέτωπη με αναπάντεχους κινδύνους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αμάντα Σέιφρεντ, Λίαμ Νίσον, Μάξ Θίριοτ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίσου Βελάνι.

*Ant1, Παρασκευή 22/09, στις 00:15

«Ο Τελευταίος Επιζών 2» (2015) σκηνοθεσία Ρόελ Ρεινέ

Περιπέτεια Δράσης – Ένας πρώην κυνηγός επικηρυγμένων γίνεται αυτός το θήραμα, στην αναβίωση του πιο διαβόητου τουρνουά καταδίκων. Σε αυτό το παιχνίδι, οι κατάδικοι είναι αναγκασμένοι να παλέψουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου, ενώ όλη η δράση μεταδίδεται ζωντανά στο τηλεοπτικό κοινό.

Παίζουν: Ράντυ Όρτον, Έρικ Ρόμπερτς, Γουές Στάντι, Στίβεν Κιεζάντα, Μονίκ Καντελάρια,

*Skai, Παρασκευή 22/09, στις 00:15

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Παρασκευή 22/09, στις 00:30

«Το Διάστημα Ανάμεσά μας» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική Ρομαντική – Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη.

Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα.

Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.

Παίζουν: Eϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Κουτζίνο.

*Open, Παρασκευή 22/09, στις 01:00

«Ο Εισβολέας» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Τρόμου – Ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα πολυτελές σπίτι στην Κοιλάδα Νάπα.

Ενώ όλα μεταξύ τους μοιάζουν υπέροχα και ξεκινούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον, εμφανίζεται μπροστά τους ο Τζάρλι, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος μοιάζει να συνδέεται με έναν πολύ περίεργο τρόπο με την κατοικία αυτήν και δε φαίνεται να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το αγαπημένο του οίκημα.

Αυτό θα πυροδοτήσει σε σημείο τρέλας την ανησυχία του ζεύγους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό και το βίαιο ξέσπασμα του.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μέγκαν Γκουντ, Μάικλ Ίλι, Τζόζεφ Σικόρα.

*Mega, Παρασκευή 22/09, στις 01:20

«Wake Up» (2019) σκηνοθεσία Φέντορ Λάιας, Αλεξάντρ Τσερνιάβ

Δράσης Μυστηρίου – Ένας άνδρας ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο τραυματισμένος.

Δεν έχει ιδέα ποιος είναι αλλά ούτε πως βρέθηκε εκεί.

Η νοσοκόμα, που τον φροντίζει, του δίνει το όνομα Τζον. Η αστυνομία εισβάλλει και κατηγορεί τον νεαρό άντρα για μια σειρά από εγκληματικές πράξεις.

Η νοσοκόμα, πεπεισμένη για την αθωότητα του, τον βοηθάει να δραπετεύσει και μαζί προσπαθούν, ενάντια στον χρόνο, να ανακαλύψουν ποια είναι η πραγματική του ταυτότητα…

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Φραντζέσκα Φίσερ – Ίστγουντ, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μαλίκ Γιόμπα, Αντίνα Γκαλούπα, Τζέιμς Όστιν Κερ, Κένι Μπαρτραμ, Τζίντζερ Γκιλμάρτιν

*Star, Παρασκευή 22/09, στις 02:15